17-10-2019, 15:00

Koolen krijgt eerste indruk van SSV: “Alsof je thuis op de bank zit” Koolen krijgt eerste indruk van SSV: “Alsof je thuis op de bank zit”

Koolen krijgt eerste indruk van SSV: “Alsof je thuis op de bank zit”

De naam Kees Koolen is onlosmakelijk aan de Dakar Rally verbonden, maar vorig jaar moest hij verstek laten gaan. Nu trekt de rally naar Saudi-Arabië en trok het avontuur Koolen toch weer. Samen met Jurgen van den Goorbergh gaat hij de Dakar Rally rijden in een SSV.

Lees meer

10-10-2019, 07:58

Bernhard en Tom sluiten slijtageslag af met tweede tijd Bernhard en Tom sluiten slijtageslag af met tweede tijd

Bernhard en Tom sluiten slijtageslag af met tweede tijd

De Rallye du Maroc 2019 ontvouwde zich zoals voorspeld tot een vijfdaags gevecht met de elementen. De Toyota fabrieksrijders Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul toonden in de slotetappe hun kwaliteiten met een imponerende tweede tijd. Een hiaat in het routeboek met technische schade tot gevolg, maakte dat de Nederlands/Belgische equipe in het algemeen klassement geen rol van betekenis konden spelen.

Lees meer

09-10-2019, 19:23

De Villiers en Short winnen 2019-editie Rallye du Maroc De Villiers en Short winnen 2019-editie Rallye du Maroc

De Villiers en Short winnen 2019-editie Rallye du Maroc

Giniel de Villiers en Andrew Short hebben de Rallye du Maroc bij de auto's en motoren gewonnen. Na een laatste etappe waarin nog veel gebeurde had Toyota-coureur De Villiers de eerste plaats te pakken, bij de motoren pakte Short zijn eerste grote overwinning. 

Lees meer

09-10-2019, 14:56

Van Loon zeer tevreden met derde tijd op laatste etappe Van Loon zeer tevreden met derde tijd op laatste etappe

Van Loon zeer tevreden met derde tijd op laatste etappe

Ondanks een lekke band, een bijna-crash en een stukje verkeerd rijden, lukt het Erik van Loon en Sébastien Delaunay waarvoor zij naar Marokko zijn gekomen: zonder risico’s snelle tijden noteren. De Toyota Hilux voelt zeer goed aan, waardoor de potentie van de auto en de equipe benut kan worden. Zij finishen op slechts drie minuten van dag-winnaar Ten Brinke, waarmee zij eerder op de proef op plaats een en twee rijden. Van Loon gaat met een goed gevoel de laatste voorbereidingen in op Dakar 2020 die in januari plaatsvindt in Saudi-Arabië.

Lees meer

08-10-2019, 18:48

Nieuwe klassementsleiders op voorlaatste dag Rallye du Maroc Nieuwe klassementsleiders op voorlaatste dag Rallye du Maroc

Nieuwe klassementsleiders op voorlaatste dag Rallye du Maroc

Giniel de Villiers en Andrew Short beginnen als klassementsleiders bij de auto's en motoren aan de laatste etappe van de Rallye du Maroc. Ook de vierde etappe bleek dinsdag een lastige horde voor veel deelnemers.

Lees meer

08-10-2019, 16:16

Van Loon uit de proef met schade aan de vering Van Loon uit de proef met schade aan de vering

Van Loon uit de proef met schade aan de vering

Erik van Loon en Sébastien Delaunay zijn opnieuw bezig aan een goede etappe totdat de vering van de Toyota Hilux afbreekt, waarschijnlijk nevenschade door de crash van gisteren. Zij rijden op gepaste snelheid door tot zij uitkomen bij teamgenoot Al-Attiyah die stil staat met een technisch probleem. Van Loon sleept de leider in het kampioenschap naar de weg en besluit daar dat het beter is om zelf ook over het asfalt naar het bivak te rijden en de schade beperkt te houden.

Lees meer

07-10-2019, 18:00

Alonso en Ten Brinke crashen op bijltjesdag in Rallye du Maroc Alonso en Ten Brinke crashen op bijltjesdag in Rallye du Maroc

Alonso en Ten Brinke crashen op bijltjesdag in Rallye du Maroc

Een greppel die niet in het roadbook opgenomen was heeft maandag voor flink wat schade gezorgd in de Rallye du Maroc. Fernando Alonso en Bernhard ten Brinke hoorden bij de grootste slachtoffers bij de auto's, maar ook bij de motoren gebeurde er genoeg. De wedstrijdleiding besloot uiteindelijk de derde en laatste proef van de dag te annuleren.

Lees meer

06-10-2019, 17:02

Barreda en Al-Attiyah winnen tweede etappe Rallye du Maroc Barreda en Al-Attiyah winnen tweede etappe Rallye du Maroc

Barreda en Al-Attiyah winnen tweede etappe Rallye du Maroc

Joan Barreda en Nasser Al-Attiyah hebben in hun respectievelijke klassen flink huisgehouden op de tweede dag van de Rallye du Maroc. Honda-rijder Barreda sloot het eerste deel van de marathonetappe als snelste af, Al-Attiyah bouwde zijn voorsprong in het klassement bij de auto's flink uit. 

Lees meer

05-10-2019, 17:10

Bandenmanagement belangrijk in eerste etappe Rallye du Maroc Bandenmanagement belangrijk in eerste etappe Rallye du Maroc

Bandenmanagement belangrijk in eerste etappe Rallye du Maroc

Nasser Al-Attiyah en Pablo Quintanilla hebben de eerste etappe van de Rallye du Maroc met een overwinning afgesloten. WK-leider Al-Attiyah bracht zijn Toyota Hilux als snelste aan de finish, ondanks dat hij een groot deel conservatief reed. Bij de tweewielers was het een secondenspel, Pablo Quintanilla bleek de sterkste.

Lees meer

04-10-2019, 18:20

Walkner opent Rallye du Maroc met zege in proloog Walkner opent Rallye du Maroc met zege in proloog

Walkner opent Rallye du Maroc met zege in proloog

KTM-rijder Matthias Walkner heeft vrijdagmiddag zijn eerste slag geslagen in de proloog waarmee de Rallye du Maroc mee geopend is. De coureur was twee seconden sneller dan Kevin Benavides van Honda. De motoren en quads openden de wedstrijd met een proloog, de auto's komen zaterdag voor het eerst in actie. 

Lees meer

03-10-2019, 17:46

Preview Rallye du Maroc: Titanen treffen elkaar nog een keer Preview Rallye du Maroc: Titanen treffen elkaar nog een keer

Preview Rallye du Maroc: Titanen treffen elkaar nog een keer

De generale repetitie voor de Dakar Rally, zo wordt de Rallye du Maroc over het algemeen gezien. De grote teams komen nog eenmaal actie voor het circus in januari op Saudische grond samenkomt. Toch is dat niet het enige. Er moet ook nog om een wereldtitel gestreden worden. Rallymaniacs.com blikt vooruit op de vijfdaagse.

Lees meer

30-09-2019, 08:19

Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken in Marokko Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken in Marokko

Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken in Marokko

Van 3 tot en met 9 oktober staat de Rallye du Maroc op de kalender. Traditioneel de laatste serieuze krachtmeting voor Dakar met een competitief deelnemersveld en de laatste updates voordat alles klaargemaakt wordt om verscheept te worden. Zo ook voor Erik van Loon en navigator Sébastien Delaunay. Voorafgaand aan de rally staat er nog een tweedaagse test gepland rondom Erfoud en Merzouga. De rally zelf start en finisht in Fes.

Lees meer

21-06-2019, 08:57

Nieuwe toevoegingen aan reglementen Rallye du Maroc Nieuwe toevoegingen aan reglementen Rallye du Maroc

Nieuwe toevoegingen aan reglementen Rallye du Maroc

De Rallye du Maroc zal komende editie een aantal aanpassingen in het reglement toepassen, aanpassingen die ook van toepassing zullen zijn tijdens de Dakar Rally van 2020.

Lees meer

13-06-2019, 19:08

Presentatie Rallye du Maroc / Enduro Cup 27 juni a.s. Presentatie Rallye du Maroc / Enduro Cup 27 juni a.s.

Presentatie Rallye du Maroc / Enduro Cup 27 juni a.s.

Als motorrijder meer weten over de Rallye du Maroc? Kom dan op donderdagavond 27 juni naar van der Velden Motoren in Boekel. Eric Verhoef praat je bij wat deze rally allemaal te bieden heeft, en wat er benodigd is om mee te doen. Bart van der Velden is er in oktober ook bij met zijn serviceteam.

Lees meer

27-05-2019, 09:09

Innovatie en variëteit bepalen route Rallye du Maroc voor 2019 Innovatie en variëteit bepalen route Rallye du Maroc voor 2019

Innovatie en variëteit bepalen route Rallye du Maroc voor 2019

De organisatie van de Rallye du Maroc heeft de verkenningen voor de route van dit jaar afgerond. Voor de organisatie is dit het tweede jaar na de overname in 2018 maar David Castera is zeer tevreden met het resultaat voor de editie van 2019.

Lees meer

17-05-2019, 15:54

Bijeenkomst Rallye du Maroc 27 mei a.s. bij QFF (wijziging) Bijeenkomst Rallye du Maroc 27 mei a.s. bij QFF (wijziging)

Bijeenkomst Rallye du Maroc 27 mei a.s. bij QFF (wijziging)

Op maandag 27 mei is er een bijeenkomst bij Quads For Fun in Eersel voor belangstellenden van de Rallye du Maroc. De laatste ronde in het wereldkampioenschap cross-country die van 3 t/m 9 oktober verreden wordt. 

Lees meer

09-10-2018, 17:52

Price en Al-Attiyah winnen Rallye du Maroc 2018 Price en Al-Attiyah winnen Rallye du Maroc 2018

Price en Al-Attiyah winnen Rallye du Maroc 2018

De laatste etappe van Rallye du Maroc bleek zeker geen ereronde te zijn. De dagoverwinningen gaan naar Ricky Brabec (Honda) en Carlos Sainz (MINI) maar de overwinningen in het algemeen klassement gaan naar Toby Price (KTM) en Nasser Al Attiya (Toyota).

Lees meer

09-10-2018, 16:09

Al Attiya wint Rallye du Maroc, Przygonski wereldkampioen Al Attiya wint Rallye du Maroc, Przygonski wereldkampioen

Al Attiya wint Rallye du Maroc, Przygonski wereldkampioen

Nasser Al Attiya wint voor de vijfde keer op rij Rallye du Maroc en is daarmee de favoriet voor de Dakar Rally in Januari. "Het is ongelofelijk dat we onze vijfde achtereenvolgende Rallye du Maroc hebben kunnen winnen. Ik ben zo blij met onze prestaties hier en onze nieuwe auto is de hele week erg sterk geweest. "verteld Nasser Al-Attiyah. De dag overwinning gaat naar Carlos Sainz in de nieuwe MINI buggy.

Lees meer

09-10-2018, 13:36

Price wereldkampioen na winst in Rallye du Maroc Price wereldkampioen na winst in Rallye du Maroc

Price wereldkampioen na winst in Rallye du Maroc

KTM-rijder Toby Price wint het algemeen klassement van Rallye du Maroc. Na een constante rally, twee dag overwinningen en de winst in de proloog wint de Australiër het algemeen klassement.

Lees meer

09-10-2018, 06:13

Etappe van vandaag: Etappe 5 Rallye du Maroc Etappe van vandaag: Etappe 5 Rallye du Maroc

Etappe van vandaag: Etappe 5 Rallye du Maroc

Vandaag leggen de deelnemers de laatste kilometers van Rallye du Maroc 2018 af. Zowel de motoren als de auto’s beginnen in de vroegte met een lange verbinding van 259 kilometer terug naar Fez om vervolgens nog twee specials te rijden. De specials zijn de laatste dag gelijk voor beide categorieën met 198 kilometer voordat de deelnemers voor het laatst over de finish komen.

Lees meer

Rallyraid video's