19-04-2019, 20:20

Van Genugten revancheert zich met tweede dagzege in MDC Van Genugten revancheert zich met tweede dagzege in MDC

Van Genugten revancheert zich met tweede dagzege in MDC

Ton van Genugten heeft vrijdag de zevende en voorlaatste etappe in de Morocco Desert Challenge op zijn naam geschreven. Na een teleurstellend eind van de zesde etappe haalde de coureur van Petronas Iveco Team de Rooy zijn gram in een listige proef van Merzouga naar Bouarfa.

Lees meer

19-04-2019, 11:00

Jaap Betsema na zware crash: “We komen zeker terug” Jaap Betsema na zware crash: “We komen zeker terug”

Jaap Betsema na zware crash: “We komen zeker terug”

Fireant Rally Team is in de vijfde etappe van de Morocco Desert Challenge (MDC) zwaar gecrasht. Rijder Jaap Betsema en navigator Terry L. Madden bleven ongedeerd, maar de Bowler Nemesis raakte dusdanig beschadigd dat het team definitief niet meer verder kon. Daarmee komt na vijf intense racedagen een einde aan hun rallyavontuur in Marokko. Betsema kijkt tevreden terug op de MDC: “Morocco Desert Challenge is een fantastisch georganiseerde wedstrijd, we hebben nooit eerder iets als dit ervaren.”

Lees meer

19-04-2019, 06:00

LIVE: Morocco Desert Challenge – Etappe 7 LIVE: Morocco Desert Challenge – Etappe 7

LIVE: Morocco Desert Challenge – Etappe 7

Welkom in het liveblog van de zevende etappe van de Morocco Desert Challenge 2019. Een dag met veel meer variatie zul je niet gauw tegenkomen in een dergelijke rally. Na een opening in de duinen trekken de deelnemers noordwaarts en wordt het kamp opgeslagen nabij Bouarfa. Met 472 kilometer is het de langste etappe van deze MDC.

Lees meer

18-04-2019, 20:30

Drie lekke banden voor Rainbow: Improviseren in zesde etappe Drie lekke banden voor Rainbow: Improviseren in zesde etappe

Drie lekke banden voor Rainbow: Improviseren in zesde etappe

Zo maak je vier dagen niets mee en dan weet de pechduivel je toch weer te vinden. Het was het verhaal van Gerrit Zuurmond, Klaas Kwakkel en Jasper Riezebos in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge. Met maar liefst drie lekke banden was het donderdag improviseren voor de crew van het Rainbow Truck Team.

Lees meer

18-04-2019, 20:29

Mammoet Rallysport klimt naar podiumplaats in zesde etappe MDC Mammoet Rallysport klimt naar podiumplaats in zesde etappe MDC

Mammoet Rallysport klimt naar podiumplaats in zesde etappe MDC

Martin van den Brink heeft uitstekende zaken gedaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge. Via een vijfde plaats klom de equipe van Mammoet Rallysport naar de derde plaats in het algemeen klassement.

Lees meer

18-04-2019, 19:21

Van Genugten baalt als een stekker na een dag knokken Van Genugten baalt als een stekker na een dag knokken

Van Genugten baalt als een stekker na een dag knokken

Het ging Ton van Genugten donderdag in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge nagenoeg allemaal voor de wind. Tot er op een paar kilometer voor de finish nog een paar duintjes opdoemden die lastiger waren dan gedacht. Het zorgde ervoor dat Van Genugten wederom flink wat tijd verloor ten opzichte van de concurrentie.

Lees meer

18-04-2019, 13:10

Zware crash Erik van Loon in Marokko Zware crash Erik van Loon in Marokko

Zware crash Erik van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux. In een wirwar van allerlei tracks en jumpjes komt de auto los op hoge snelheid en landt deze op het rechtervoorwiel. Van Loon en Rosegaar bouwden virtueel hun leiding in het klassement uit, maar helaas is de rally voorbij.

Lees meer

18-04-2019, 06:00

LIVE: Morocco Desert Challenge – Etappe 6 LIVE: Morocco Desert Challenge – Etappe 6

LIVE: Morocco Desert Challenge – Etappe 6

Welkom in het liveblog van de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge 2019. Deze brengt de deelnemers in een etappe over 324 kilometer van Zagora naar Merzouga. Een klassieke proef, maar zeker niet eenvoudig.

Lees meer

17-04-2019, 21:31

Opgebouwde verschillen teniet gedaan in vijfde etappe MDC Opgebouwde verschillen teniet gedaan in vijfde etappe MDC

Opgebouwde verschillen teniet gedaan in vijfde etappe MDC

De vijfde etappe van de Morocco Desert Challenge leek de uitgelezen mogelijkheid om verschillen te maken. Maar in plaats van groter werden de verschillen vooral kleiner in de 318 kilometer van Foum Zguid naar Zagora. Etappeoverwinningen waren er voor Joan Pedrero (motoren), Rémy Vauthier (auto’s) en Gert Huzink (trucks). De leiding in de klassementen bleef in dezelfde handen.

Lees meer

17-04-2019, 19:50

Van den Brink klopt aan de deur in Morocco Desert Challenge Van den Brink klopt aan de deur in Morocco Desert Challenge

Van den Brink klopt aan de deur in Morocco Desert Challenge

In de 318 kilometer tellende proef van Foum Zguid naar Zagora heeft Martin van den Brink aan de deur geklopt bij de snelste rijders in de Morocco Desert Challenge. Achter etappewinnaar Gert Huzink eindigde de equipe van Mammoet Rallysport vandaag als vijfde.

Lees meer

17-04-2019, 17:40

Mindere dag werpt Van Genugten terug Mindere dag werpt Van Genugten terug

Mindere dag werpt Van Genugten terug

Zesde in de etappe, met 10 minuten straftijd voor het missen van een waypoint, en naar de vierde plaats in het klassement, op 27 minuten van klassementsleider Viazovich. Alle tijd die Ton van Genugten in de vierde etappe had gewonnen, verloor hij weer in de vijfde etappe van de Morocco Desert Challenge. Het zat simpelweg niet mee in de 318 kilometer van Foum Zguid naar Zagora.

Lees meer

17-04-2019, 14:30

Technisch probleem maakt het spannend voor Erik van Loon in Marokko Technisch probleem maakt het spannend voor Erik van Loon in Marokko

Technisch probleem maakt het spannend voor Erik van Loon in Marokko

Waar Erik van Loon en Wouter Rosegaar beginnen met een voorsprong van bijna tweeënveertig minuten, komen zij aan de finish met nog maar een voorsprong van bijna drie minuten. Ondanks extra alertheid bij de equipe wanneer zij vaststaan op een zandhoop buigt de jack van de Toyota Hilux. In het laatste gedeelte van stage geven zij alles wat ze hebben om de leiding in het klassement te behouden. De spanning is terug in de Morocco Desert Challenge.

Lees meer

17-04-2019, 06:00

LIVE: Morocco Desert Challenge – Etappe 5 LIVE: Morocco Desert Challenge – Etappe 5

LIVE: Morocco Desert Challenge – Etappe 5

Welkom in het liveblog van de vijfde etappe van de Morocco Desert Challenge 2019. De vijfde etappe in de Morocco Desert Challenge bestaat voor een heel groot deel uit zand. Deelnemers rijden door Erg Chebbi, het duinengebied bij Merzouga, en komen bovendien bij een Erg ten zuiden van Mahmid. Daar is nog nooit eerder gereden.

Lees meer

17-04-2019, 05:30

Jaap Betsema: “Ondanks pech tevreden over eerste etappes” Jaap Betsema: “Ondanks pech tevreden over eerste etappes”

Jaap Betsema: “Ondanks pech tevreden over eerste etappes”

Fireant Rally Team maakte in de derde etappe van de Morocco Desert Challenge veel verloren tijd goed. Het team schoof meer dan 35 plekken op in het klassement. Rijder Jaap Betsema stuurde zijn Bowler Nemesis 4x4 Dakaruitvoering behendig door het afwisselende terrein, op aanwijzing van navigator Terry L. Madden. Hoewel Fireant Rally Team de etappe door materiaalpech achterin het deelnemersveld startte, profiteerde het van de vele navigatiefouten van concurrenten.   

Lees meer

16-04-2019, 21:30

Schoolderman heeft het naar zijn zin op ‘sloopdag’ Schoolderman heeft het naar zijn zin op ‘sloopdag’

Schoolderman heeft het naar zijn zin op ‘sloopdag’

De boel heel houden was de belangrijkste opdracht in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge. Ronald Schoolderman en Marcel Blankestijn hadden onderweg in de 390 kilometer lange proef ‘een slooppartij’ gezien. “In dat licht klinkt het misschien raar, maar wij hebben genoten”, zei Schoolderman, die in het klassement opschoof naar de veertiende plaats.

Lees meer

16-04-2019, 19:39

Vierde etappe MDC vergt uiterste van mens en materiaal Vierde etappe MDC vergt uiterste van mens en materiaal

Vierde etappe MDC vergt uiterste van mens en materiaal

Veel voertuigen kwamen niet ongeschonden uit de 390 kilometer lange vierde etappe van de Morocco Desert Challenge, van Assa naar Foum Zguid. De vele stenen en rotsen, talloze paden en een strook van 50 kilometer kamelengras op het einde van de proef, eisten hun tol. Vele auto’s bereikten met schade of achterop de bezemwagen het bivak. Etappeoverwinningen waren er voor Joan Pedrero, Philippe Pinchedez, Erik van Loon en Ton van Genugten.

Lees meer

16-04-2019, 17:31

Ronald van Loon profiteert van heftige dag in MDC Ronald van Loon profiteert van heftige dag in MDC

Ronald van Loon profiteert van heftige dag in MDC

De vierde etappe van de Morocco Desert Challenge was een sloper. Tal van motoren, auto’s en trucks kwamen niet ongeschonden door de 390 kilometer tussen Assa en Foum Zguid. Ronald van Loon zag van alles staan, liggen en hangen onderweg, maar hield zelf de glimmende kant van de Nissan boven en maakte daarmee een flinke sprong in het klassement.

Lees meer

16-04-2019, 15:45

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10 in MDC Rainbow hobbelt rustig richting de top 10 in MDC

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10 in MDC

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge. “Dit maken we niet vaak mee”, constateerde navigator Jasper Riezebos verheugd. “Ze staan allemaal met kapotte banden en wij rijden al vier dagen op hetzelfde setje.”

Lees meer

16-04-2019, 14:32

Van Genugten pakt klinkende zege in vierde etappe MDC Van Genugten pakt klinkende zege in vierde etappe MDC

Van Genugten pakt klinkende zege in vierde etappe MDC

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden. “Het was er de proef naar”, glimlachte Van Genugten aan de finish van de 390 kilometer lange vierde etappe van de Morocco Desert Challenge. Mede dankzij zijn Iveco schreef Van Genugten de etappe op zijn naam.

Lees meer

16-04-2019, 14:13

Opnieuw dagzege Erik van Loon ondanks stof en lekke banden Opnieuw dagzege Erik van Loon ondanks stof en lekke banden

Opnieuw dagzege Erik van Loon ondanks stof en lekke banden

Als vijfde auto gestart en als eerste auto aan de finish. Erik van Loon en Wouter Rosegaar hebben alle zeilen bijgezet om vandaag de etappe te kunnen winnen. In het stof van andere deelnemers lopen zij in totaal vier lekke banden op. Uiteindelijk komen zij drie minuten sneller dan Vauthier aan in Foum Zguid.

Lees meer

Rallyraid video's