Van Ham Tenten & Podia Racing naar Tuareg Rally 2020

Van Ham Tenten & Podia Racing naar Tuareg Rally 2020

Na vijf deelnames aan de Morocco Desert Challenge ging Van Ham Tenten & Podia Racing op zoek naar een nieuwe uitdaging. De keuze is uiteindelijk gevallen op de Tuareg Rally, die komende maart voor de tweede keer in Algerije wordt verreden.

Iedere maandagavond wordt er in de werkplaats van het team aan de rally-auto gesleuteld. Het team werkt rustig door naar de start in maart, al is er nog wel wat extra werk na de Preproloog die op 23 november werd gehouden. We gingen even langs bij Team van Ham op de nieuwe locatie in Bladel.

Martijn van den Broek: ”We zochten een nieuwe uitdaging. De Africa Eco Race of de Dakar zaten er niet in qua planning, dus zijn we verder gaan kijken. Dit is een nieuw land, een nieuw avontuur. Iedereen was enthousiast en dus hebben we ons ingeschreven. We weten nog niet precies we er allemaal mee gaan, dat zal de komende tijd duidelijk worden. Twee van onze montuers zijn er de komende Dakar ook bij. Iwan Waterschoot gaat mee met Fried van de Laar Racing, Edwin van der Vegt  is als monteur mee met  het team van Coronel. Hij zal er in maart niet bij zijn. We hebben geen idee wat ons te wachten staat. Ik heb wat video’s bekeken van afgelopen jaar, zand is er genoeg in Algerije. Dat is wat we zoeken. We willen avontuur en duinen, het liefst in Afrika. Daarom kiezen we voor Algerije.”

”In de Morocoo Desert Challenge hebben we alles behaald wat we kunnen behalen met ons budget en onze auto in zo’n grote rally. Ons doel dit jaar was het podium bij de starre assen en dat is gelukt met een tweede plaats. En met nog een tweede plaats bij de dieselauto’s hebben we het maximale eruit gehaald.”

Preproloog

Op de Prepoloog was goed te zien hoe rally-raid leeft in Nederland met een groot veld aan deelnemers van de Dakar, de Africa Eco Race en de Morocco Desert Challenge. Ook Van Ham Tenten & Podia Racing was natuurlijk van de partij. Al kon het team na de eerste heat niet verder rijden doordat het rechtervoorwiel afbrak na een flinke sprong. ”Op de vooras na staat de auto er goed voor. De motor is klaar, de aandrijflijn, versnellingsbak, de achteras. De vering moet nog gereviseerd worden en de brandstoftank moet goed schoongemaakt worden nadat we in Marokko vuile brandstof kregen. We hebben een redelijk relaxte voorbereiding, maar je blijft sleutelen tot de laatste dag. De jongens gaan in aanloop naar de start vast nog allerlei belangrijke zaken vinden, maar dat hoort bij het spelletje” aldus Martijn van den Broek.

Volg Van Ham Tenten en Podia Racing op hun Facebookpagina.
De Tuareg Rally start op 20 maart a.s.. Natuurlijk is Rallymaniacs er ook bij voor de dagelijkse berichtgeving en fotografie voor deelnemers.

Gerelateerd nieuws

05-03-2020, 19:32

Tuareg Rally 2020 uitgesteld tot nader order Tuareg Rally 2020 uitgesteld tot nader order

Tuareg Rally 2020 uitgesteld tot nader order

De organisatie van de Tuareg Rallye heeft naar aanleiding van de situatie rondom het Corona virus besloten de 2020 editie uit te stellen. Wanneer de situatie in Algerije het weer toelaat, zal de rally alsnog verreden worden. Meerdere redenen gaven aanleiding voor de organisatie om de start uit te stellen. Zoals het infectiegevaar voor deelnemers, […]

Lees meer

29-12-2019, 15:51

Tuareg Adventure 2020 Tuareg Adventure 2020

Tuareg Adventure 2020

Wil je ook twee weken mee op avontuur in Algerije om de Tuareg rally op de voet te volgen met je eigen wegmotor of gewone auto? De Algerijnse partner AMA evenementen heeft het mogelijk gemaakt om in totaal 13 dagen door Algerije te reizen. Begeleid door een lokale gids reis je, via de verharde weg, […]

Lees meer

20-12-2019, 09:18

Van Ham Tenten & Podia Racing naar Tuareg Rally 2020 Van Ham Tenten & Podia Racing naar Tuareg Rally 2020

Van Ham Tenten & Podia Racing naar Tuareg Rally 2020

Na vijf deelnames aan de Morocco Desert Challenge ging Van Ham Tenten & Podia Racing op zoek naar een nieuwe uitdaging. De keuze is uiteindelijk gevallen op de Tuareg Rally, die komende maart voor de tweede keer in Algerije wordt verreden. Iedere maandagavond wordt er in de werkplaats van het team aan de rally-auto gesleuteld. […]

Lees meer

24-03-2019, 11:21

Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije

Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije

Als rally was de Tuareg voor de Nederlandse deelnemers misschien iets te gemakkelijk, maar allemaal gaan ze met tal van ervaringen rijker weer naar huis. En nog belangrijker: ze genoten volop van wat Algerije allemaal te bieden heeft.

Lees meer

Rallyraid video's