Rallye du Maroc uitgesteld, alternatief in Andalusië

Rallye du Maroc uitgesteld, alternatief in Andalusië

David Castera, organisator van de Rallye du Maroc, heeft zojuist bekend gemaakt dat de Rallye du Maroc definitief niet verreden zal worden. Als alternatief heeft de organisatie (ODC) een alternatief bedacht: de rally van Andalusië. Deze wordt verreden van 6 t/m 10 oktober 2020.

David Castera:

De verspreiding van Covid 19 in Marokko, nog steeds erg actief, maakt het op dit moment onmogelijk om evenementen in het koninkrijk te organiseren. Gezien de dubbele zorg voor de naleving van de dwingende sanitaire maatregelen van de Marokkaanse regering en om rekening te houden met de algemene situatie van Marokko en haar bevolking, is het daarom raadzaam de editie van 2020 uit te stellen tot volgend jaar.

Het is echter bij uitstek belangrijk om de discipline van rally-raid, ondanks de huidige omstandigheden, zoveel mogelijk levend te houden om de duurzaamheid ervan te verzekeren ten behoeve van deelnemers, teams en iedereen die er verder bij betrokken is.

Daarom ODC, in samenwerking met de Spaanse en Andalusische autoriteiten, de Andalusische en nationale auto- en motorfederaties, van 6 t/m 10 oktober de Andalusia Rally. Het doel is om de deelnemers aan de Rallye du Maroc een alternatief kwaliteitsevenement aan te bieden, waarvan het format en de voorwaarden zullen worden aangepast aan de beperkingen opgelegd door de wereldwijde pandemie.

De Rally van Andalusië zal bestaan ​​uit een proloog op 6 oktober en 4 etappes van elk ongeveer 300 km op 7, 8, 9 en 10 oktober. De etappes worden  georganiseerd in twee specials van 150 km die door iedereen afgelegd moeten worden (auto’s in de ene special motoren in de andere ) gedurende de dag. Etappe twee bestaat uit één special die in één keer wordt verreden. De route blijft geheim tot aan de start van iedere special. Er wordt gereden met een roadbook, de route is niet gemarkeerd. (zoals bijvoorbeeld in de Baja’s wel gebeurt red.)

Het elektronische roadbook (tablet genaamd) zal zoals gepland worden verspreid onder alle voertuigen in de auto-, SSV- en vrachtwagencategorieën om het voor de Dakar te testen.

De Challenge Road to Dakar, waarmee je een inschrijving voor de volgende Dakar kunt winnen, blijft geldig voor dit nieuwe evenement dat ook een manier blijft voor de Dakar Rookies om hun inschrijving voor Dakar 2021 te valideren.

Alle deelnemers die zich al hebben ingeschreven voor de Rallye du Maroc 2020 en die aanbetalingen hebben gedaan, kunnen op schriftelijk verzoek worden terugbetaald of verzoeken om hun inschrijving over te dragen naar deze nieuwe rally.

Binnen 15 dagen zullen we alle sportieve, logistieke en gezondheidsdetails van de nieuwe Rally van Andalusië aan u meedelen en binnenkort zullen we onze website bijwerken om u te begeleiden.

Bedankt voor uw begrip en steun.

Tot ziens in Andalusië voor dit nieuwe avontuur.

David Castera

Gerelateerd nieuws

26-08-2020, 08:50

Presentatie Rally Andalusie – binnenkort nieuwe datum Presentatie Rally Andalusie – binnenkort nieuwe datum

Presentatie Rally Andalusie – binnenkort nieuwe datum

Update 26 augustus: Helaas kan de presentatie die voor vanavond gepland stond geen doorgang vinden. eden hiervoor is dat de organisatie nog niet alle informatie beschikbaar heeft over de race. Dat zou niet lang meer moeten duren en zodra de informatie er is, maken we de nieuwe datum hier bekend! Gezien de huidige omstandigheden omtrent […]

Lees meer

11-08-2020, 17:35

Rallye du Maroc uitgesteld, alternatief in Andalusië Rallye du Maroc uitgesteld, alternatief in Andalusië

Rallye du Maroc uitgesteld, alternatief in Andalusië

David Castera, organisator van de Rallye du Maroc, heeft zojuist bekend gemaakt dat de Rallye du Maroc definitief niet verreden zal worden. Als alternatief heeft de organisatie (ODC) een alternatief bedacht: de rally van Andalusië. Deze wordt verreden van 6 t/m 10 oktober 2020. David Castera: De verspreiding van Covid 19 in Marokko, nog steeds […]

Lees meer

21-04-2020, 11:26

Rallye du Maroc 2020 past zich aan, introductie digitaal roadbook Rallye du Maroc 2020 past zich aan, introductie digitaal roadbook

Rallye du Maroc 2020 past zich aan, introductie digitaal roadbook

De corona crisis heeft het er voor de organisatie van de Rallye du Maroc niet makkelijker op gemaakt. Daarom heeft organisator David Castera besloten het format aan te passen. Zoals gebruikelijk is de rally vijf dagen lang. Echter, de start is niet in Agadir, maar in de regio van M’Hamid. De rally zal westwaarts gaan […]

Lees meer

17-10-2019, 15:00

Koolen krijgt eerste indruk van SSV: “Alsof je thuis op de bank zit” Koolen krijgt eerste indruk van SSV: “Alsof je thuis op de bank zit”

Koolen krijgt eerste indruk van SSV: “Alsof je thuis op de bank zit”

De naam Kees Koolen is onlosmakelijk aan de Dakar Rally verbonden, maar vorig jaar moest hij verstek laten gaan. Nu trekt de rally naar Saudi-Arabië en trok het avontuur Koolen toch weer. Samen met Jurgen van den Goorbergh gaat hij de Dakar Rally rijden in een SSV.

Lees meer

Rallyraid video's