Van den Brink klopt aan de deur in Morocco Desert Challenge

Van den Brink klopt aan de deur in Morocco Desert Challenge

In de 318 kilometer tellende proef van Foum Zguid naar Zagora heeft Martin van den Brink aan de deur geklopt bij de snelste rijders in de Morocco Desert Challenge. Achter etappewinnaar Gert Huzink eindigde de equipe van Mammoet Rallysport vandaag als vijfde.

De deelnemers kregen in de vijfde etappe het nodige zand voor de wielen. ,,We hebben heerlijk gereden vandaag. De snelheid was goed. We hadden in het eerste deel van de etappe alleen een probleem met de computer van de automatische versnellingsbak. Tijdens de pitstop hebben we die vervangen en daarna ging het weer uitstekend,’’ aldus Martin van den Brink, die met zijn co-piloten zes keer stil moest staan door de storing in de computer. ,,Dat heeft wel een beetje tijd gekost, maar over het geheel zijn we tevreden. In het tweede deel van de proef hebben we vol door kunnen rijden en daar bleek dat het goed zit met de snelheid.’’

Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky hadden 4 uur 52 minuten en 40 seconden nodig voor de klassementsproef over 318 kilometer. Gert Huzink, die eveneens in een Renault truck rijdt, was een dikke 8 minuten sneller (4.44.05). Siarhei Viazovich werd tweede. Zijn MAZ-teamgenoot Aliaksei Vishneuski eindigde als derde voor de Belg Igor Bouwens. De Iveco-rijder was 31 tellen sneller dan de equipe van Mammoet Rallysport. Achter Martin eindigde Ton van Genugten, Maurik van den Heuvel, Peter Versluis en Roeland Voerman als zesde tot en met negende. ,,We hebben ondanks de storing toch tijd goed kunnen maken. De komende dagen gaan we er voor. We rijden lekker en het vertrouwen neemt met de dag toe. Ik kijk uit naar de dag van morgen,’’ aldus een positief gestemde Martin van den Brink na afloop van de vijfde etappe.

De rollen zijn nog niet verdeeld

In het algemeen klassement is de formatie van Mammoet Rallysport vijfde op 30.36 van de MAZ-equipe van Siarhei Viazovich. Roeland Voerman is tweede op ruim een kwartier achterstand. Peter Versluis staat derde (op 26.37). Ton van Genugten (Iveco, 17.01) is net voor Martin van den Brink als vierde gerangschikt. De eerste vijf equipes worden gescheiden door slechts 30 minuten. De rollen zijn nog niet verdeeld in deze editie van de Morocco Desert Challenge.

Donderdag staat de etappe naar Merzouga op de rol. De 370 kilometer lange special is opnieuw een ‘woestijnklassieker’ met een gevarieerd parcours. In deze zesde etappe speelt de Marokkaanse zandbak een hoofdrol. De kaarten voor het klassement zijn daarmee allesbehalve geschud.

 

Gerelateerd nieuws

30-04-2019, 11:02

4×4 Centrum Ermelo kijkt terug op geslaagde MDC 4×4 Centrum Ermelo kijkt terug op geslaagde MDC

4×4 Centrum Ermelo kijkt terug op geslaagde MDC

Met een 11e plaats algemeen voor Ronald Schoolderman/Marcel Blankestijn en een 15e plaats voor Lieven de Brabant /Donald de Smet scoorde het team van 4x4 Centrum Ermelo twee mooie uitslagen. Daarnaast finishte Martijn van den Broek knap als 12e algemeen en Teun Stam als 14e, beiden met een door 4x4 Centrum Ermelo gebouwde 'Rallycruiser'. 

Lees meer

25-04-2019, 08:46

Nederlandse beste vrouw in MDC 2019 Nederlandse beste vrouw in MDC 2019

Nederlandse beste vrouw in MDC 2019

Afgelopen week is de jaarlijkse Morocco Desert Challenge (MDC) weer verreden. Deze offroad woestijn rally is de op één na grootste ter wereld en brengt de deelnemers in 2800 kilometer verdeeld over 8 etappes dwars door het afwisselende terrein van Marokko. Wendy Broomans (31) en haar vader Ronald Broomans (62) deden dit jaar voor de derde keer mee aan deze zware rally en niet zonder succes: Wendy is de beste vrouw geworden in de auto categorie.

Lees meer

21-04-2019, 13:09

Elfde editie Morocco Desert Challenge met succes ten einde Elfde editie Morocco Desert Challenge met succes ten einde

Elfde editie Morocco Desert Challenge met succes ten einde

De laatste etappe is altijd een speciaal moment en rijk aan emoties, zowel voor de deelnemers als voor de hele organisatie. De laatste 185 kilometers zouden in elke categorie een winnaar aanduiden, voor het hele circus terugging naar kuststad Saïdia voor een laatste gala-avond met prijsuitreiking.

Lees meer

19-04-2019, 20:20

Van Genugten revancheert zich met tweede dagzege in MDC Van Genugten revancheert zich met tweede dagzege in MDC

Van Genugten revancheert zich met tweede dagzege in MDC

Ton van Genugten heeft vrijdag de zevende en voorlaatste etappe in de Morocco Desert Challenge op zijn naam geschreven. Na een teleurstellend eind van de zesde etappe haalde de coureur van Petronas Iveco Team de Rooy zijn gram in een listige proef van Merzouga naar Bouarfa.

Lees meer

Rallyraid video's