Schoolderman heeft het naar zijn zin op ‘sloopdag’

Schoolderman heeft het naar zijn zin op ‘sloopdag’

De boel heel houden was de belangrijkste opdracht in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge. Ronald Schoolderman en Marcel Blankestijn hadden onderweg in de 390 kilometer lange proef ‘een slooppartij’ gezien. “In dat licht klinkt het misschien raar, maar wij hebben genoten”, zei Schoolderman, die in het klassement opschoof naar de veertiende plaats.

Vooral in het eerste deel van de etappe was het prijs. “Die technische stukken met stenen en andere zooi vinden wij juist wel leuk”, vertelde Schoolderman. “Maar na de lunchpauze werd het pas echt genieten, 200 kilometer lang. Grandioos was het: moeilijk, technisch, heel spannend. We hebben daar heel stabiel gereden. Kwam er af en toe zo’n snelle bak voorbij blazen en tien minuten later zie je die weer staan met de hele ophanging er onderuit. Links en rechts stonden ze.”

Juist in dat tweede deel kon Schoolderman rijden met 100 procent vertrouwen in de auto, nadat die op de neutralisatie een snelle servicebeurt had gekregen van de mannen van 4×4 Centrum Ermelo. “Het kon, dus dat hebben we gedaan, maar eigenlijk was het niet nodig geweest, want er was niets met de auto. Met die wetenschap rijd je nog net iets lekkerder.” De dag werd beloond met de achttiende plaats en door de slooppartij die anderen ervan maakten, schoof Schoolderman in het klassement door naar de veertiende plaats.

In de slotfase lagen 50 kilometer kamelengras en 10 kilometer kleine duintjes te wachten, als een kers op de taart. “Die duintjes waren erg leuk. En ik vind het ook een fijn vooruitzicht dat we morgen meer duinen krijgen. Die technische stukken zijn leuk, maar ik heb nu wel weer even genoeg stenen gezien. Het is nu tijd voor zand.”

Gerelateerd nieuws

30-04-2019, 11:02

4×4 Centrum Ermelo kijkt terug op geslaagde MDC 4×4 Centrum Ermelo kijkt terug op geslaagde MDC

4×4 Centrum Ermelo kijkt terug op geslaagde MDC

Met een 11e plaats algemeen voor Ronald Schoolderman/Marcel Blankestijn en een 15e plaats voor Lieven de Brabant /Donald de Smet scoorde het team van 4x4 Centrum Ermelo twee mooie uitslagen. Daarnaast finishte Martijn van den Broek knap als 12e algemeen en Teun Stam als 14e, beiden met een door 4x4 Centrum Ermelo gebouwde 'Rallycruiser'. 

Lees meer

25-04-2019, 08:46

Nederlandse beste vrouw in MDC 2019 Nederlandse beste vrouw in MDC 2019

Nederlandse beste vrouw in MDC 2019

Afgelopen week is de jaarlijkse Morocco Desert Challenge (MDC) weer verreden. Deze offroad woestijn rally is de op één na grootste ter wereld en brengt de deelnemers in 2800 kilometer verdeeld over 8 etappes dwars door het afwisselende terrein van Marokko. Wendy Broomans (31) en haar vader Ronald Broomans (62) deden dit jaar voor de derde keer mee aan deze zware rally en niet zonder succes: Wendy is de beste vrouw geworden in de auto categorie.

Lees meer

21-04-2019, 13:09

Elfde editie Morocco Desert Challenge met succes ten einde Elfde editie Morocco Desert Challenge met succes ten einde

Elfde editie Morocco Desert Challenge met succes ten einde

De laatste etappe is altijd een speciaal moment en rijk aan emoties, zowel voor de deelnemers als voor de hele organisatie. De laatste 185 kilometers zouden in elke categorie een winnaar aanduiden, voor het hele circus terugging naar kuststad Saïdia voor een laatste gala-avond met prijsuitreiking.

Lees meer

19-04-2019, 20:20

Van Genugten revancheert zich met tweede dagzege in MDC Van Genugten revancheert zich met tweede dagzege in MDC

Van Genugten revancheert zich met tweede dagzege in MDC

Ton van Genugten heeft vrijdag de zevende en voorlaatste etappe in de Morocco Desert Challenge op zijn naam geschreven. Na een teleurstellend eind van de zesde etappe haalde de coureur van Petronas Iveco Team de Rooy zijn gram in een listige proef van Merzouga naar Bouarfa.

Lees meer

Rallyraid video's