Jongbloed Dakar Team: Vertrouwde gezichten, nieuwe naam.

Gepubliceerd op: 03-01-2024 11:52

Gert Huzink, Rob Buursen en Martin Roessink: al jaren vormen ze een team. Ook dit jaar staan ze weer aan de start van de Dakar rally. Toch is er veel anders. Voorheen waren ze onderdeel van het Riwald Dakar Team, maar die vertrouwde naam moeten we nu vergeten. Jongbloed Fiscaal Juristen is de nieuwe naamgever, dus spreken we over het Jongbloed Dakar Team. Daarnaast is er met Interbaro Recycling een verse hoofdsponsor.

De in Doetinchem gevestigde onderneming begon in 1970 als metaalbewerkingsbedrijf en heeft zich ondertussen ontwikkeld tot specialist in metaalverwerking. Directeur Albert de Witte laat weten waarom Interbaro deze samenwerking met Jongbloed Dakar Team is aangegaan: “Wij doen al lang zaken met Gert (Riwald) en volgen hem ook in zijn Dakar carrière. Naast de affiniteit die wij hebben met de racesport sluiten we ook goed aan bij de ambities van Gert en zijn team om voorop te lopen op het gebied van hybride techniek. En we kijken met bijzondere interesse naar wat er in de toekomst nog staat te gebeuren! Wij zijn als modern recycling bedrijf betrokken bij de energietransitie en zijn ons zo ook bewust van het belang om aan duurzame oplossingen te werken.”

Dit jaar zien we de doorontwikkelde MKR Renault Hybride rallytruck in een nieuw blauw-wit-zwart jasje, maar zijn het dezelfde namen die op 5 januari in de cabine klimmen met maar één doel: Op 19 januari op het podium staan van het eindklassement bij de trucks. Natuurlijk het liefst op de hoogste trede. Er is veel aandacht besteed aan de betrouwbaarheid van de truck en dat moet zich  de komende Dakar rally uitbetalen.

Jongbloed Dakar Team bereidt zich in Saudi-Arabië voor op de start van de rally in Al-Ula. Het land is voor de vijfde keer host van de zwaarste rallyraid ter wereld. Dertien dagen zal er gestreden worden in een ultiem uitdagend landschap. Er is halverwege één rustdag waarop mens en machine even kunnen bijkomen. Het zwaartepunt van de rally ligt naar alle waarschijnlijkheid in The Empty Quarter. Een ogenschijnlijk eindeloos grote zandbak vol hoge duinen. Dit gebied zal in de tweede week het beslissende decor vormen.  

Rallytrucks sprak in september voor de Thierry’s Dream podcast met Huzink en Buursen. De aflevering is hier terug te zien en ook beschikbaar op alle gangbare podcast kanalen als luisterbestand.