Team Van de Laar op hun best in de duinen

Team Van de Laar op hun best in de duinen

Dik tevreden en met drie maal een brede glimlach kwamen de mannen van Fried van de Laar Racing terug in het bivak van Wadi Al-Dawasir. De achtste etappe van de Dakar Rally 2020 was uitstekend bevallen. Met de zeventiende tijd in de etappe en een plaatsje winst in het klassement, kon de dag eigenlijk niet stuk.

Onderweg hadden Jan en Ben van de Laar en Simon Stubbs ook nog de helpende hand kunnen bieden aan Janus van Kasteren van Team De Rooy, die met de Iveco vast stond op een duin. “Ze hadden zelf al gegraven en stonden klaar met het touw, dus met één snokje waren ze los”, vertelt Ben van de Laar. “Dat was een kleine moeite. We zijn daarna een stuk bij hen gebleven, maar konden het niet bijhouden. Later in de etappe kwamen we Michiel Becx tegen, ook van Team De Rooy. We zijn de laatste 150 km samen opgereden, zodat we elkaar konden helpen als het nodig was. Dat was fijn.”

Het gaf een extra motivatie aan de mannen in de cabine om te zien dat ook snelle rijders vast kwamen te zitten in de duinen. “Het was een kunst om er met onze DAF soepel doorheen te komen”, zegt Ben. “We hebben van alles gezien onderweg: trucks die vast stonden of met stukken, een buggy op z’n kant. De duinen gingen top bij ons.”

Het was genieten van begin tot eind, vond ook rijder Jan van de Laar. “Het was een supergevarieerde etappe, met alles erin: wat snelle stukken, wat stukken over rotsen, zand, heel losse duinen. Best moeilijk, maar heel mooi om te rijden.”

Door pech van anderen klom Team Van de Laar in het klassement naar de vijftiende plaats. “Vervelend voor die anderen. Met rijden kunnen we weinig winnen, maar het is wel fijn dat we nu weer ietsje verder naar voren komen”, vindt Jan.

Gerelateerd nieuws

27-01-2020, 14:12

Pablo Quintanilla: ” Deze Dakar was een nieuw hoofdstuk voor iedereen” Pablo Quintanilla: ” Deze Dakar was een nieuw hoofdstuk voor iedereen”

Pablo Quintanilla: ” Deze Dakar was een nieuw hoofdstuk voor iedereen”

De Chileense motorrijder, Pablo Quintanilla, van het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing-team blikt terug op zijn recente avontuur in Saoedi-Arabië waar hij het beste resultaat ooit voor zichzelf en Husqvarna in Dakar heeft neergezet. Bestaande uit een mengeling van landschappen en terreinen en met een oppervlakte van bijna 8000 km tijdens 12 zware dagen in […]

Lees meer

24-01-2020, 10:30

Dakar-rijder Edwin Straver overleden Dakar-rijder Edwin Straver overleden

Dakar-rijder Edwin Straver overleden

Motorrijder Edwin Straver is vannacht in het bijzijn van zijn geliefden overleden aan de gevolgen van de verwondingen die hij opliep in de voorlaatste etappe van de Dakar Rally. Edwin Straver is 48 jaar geworden. De motorrijder uit het Brabantse Rijswijk kwam vorige week donderdag tijdens de elfde etappe van de Dakar Rally ongelukkig ten […]

Lees meer

22-01-2020, 13:11

Edwin Straver naar Nederland overgebracht Edwin Straver naar Nederland overgebracht

Edwin Straver naar Nederland overgebracht

Motorrijder Edwin Straver wordt vandaag (woensdag) vanuit Saudi-Arabië overgebracht naar Nederland. In de toestand van Straver is geen verandering: die is onverminderd kritiek. De 48-jarige motorrijder uit het Brabantse Rijswijk kwam vorige week donderdag tijdens de voorlaatste etappe van de Dakar Rally ongelukkig ten val. Daarbij brak hij een van de bovenste nekwervels en had […]

Lees meer

18-01-2020, 12:29

Leerzame Dakar voor Nani Roma en Borgward Leerzame Dakar voor Nani Roma en Borgward

Leerzame Dakar voor Nani Roma en Borgward

Borgward Rally Team-coureur Nani Roma (301) heeft opnieuw een Dakar Rally uit weten te rijden als 27ste in het algemeen klassement. De Spaanse coureur moest tijdens de race vooral lastige situaties als lekke banden en navigatieproblemen overwinnen, om de laatste etappe op de twaalfde plaats te kunnen eindigen. Roma had niet verwacht dat de race […]

Lees meer

Rallyraid video's