Breslau Rallye: Nederlandse kanshebbers bij de motoren

Breslau Rallye: Nederlandse kanshebbers bij de motoren

Kort voor de start van de Breslau Rallye zijn er nog flink wat inschrijvingen uit Nederland bijgekomen. Zo ook bij de motoren. Met o.a. Breslau 2019 winnaar Mirjam Pol, Paul Spierings, Henno van Bergeijk, Rob van Vegchel en Eduard Hillebrand is er een mooi aantal kanshebbers op een goede klassering.

Paul Spierings op weg naar derde Dakar

Paul Spierings rijdt de Breslau Rallye in aanloop naar komende Dakar. Het is voor het eerst dat hij in Polen aan de start staat. Meedoen aan de Greece Rally was ook nog een optie, maar Spierings gaf de voorkeur aan een nieuwe uitdaging. De Brabander is natuurlijk ook iemand om tijdens de Breslau Rallye in de gaten te houden: ,,Ik ken afgezien van de Nederlanders niet veel namen die op de lijst staan, het is even afwachten of er nog een snelle Pool tussenzit. Dat maakt me ook niet uit, ik ga er naar toe om lekker te rijden.”

In de weken na afgelopen Dakar is Spierings geopereerd aan zijn schouder, die hij in de allerlaatste kilometers voor de finish blesseerde. Spierings: ,,Met m’n schouder gaat het super. Als ik een lange rit gereden heb, voelt het goed aan. Afgelopen zaterdag heb ik nog een dag gereden met een roadbook van Ad Ketelaars, dat verliep vlekkeloos. M’n oude Dakarmotor staat er weer helemaal als nieuw bij en is er voor. Ik begrijp dat we daar veel bospaden rijden en dat het qua terrein lijkt op de Oirschotse heide, dat ligt mij natuurlijk wel.”

Bekijk hier de lijst met alle inschrijvingen.

Mirjam Pol verdedigt 2019 titel

Mirjam Pol maakte onlangs bekend om de komende Dakar over te slaan. Daarentegen wil ze wel graag haar vorig jaar gewonnen titel in de Breslau Rallye van dit jaar verdedigen. Pas op de allerlaatste dag, met slechts een voorsprong van 19 seconden wist Mirjam die overwinning binnen te slepen. Het belooft dan ook weer een leuk gevecht te worden dit jaar met flink wat concurrentie uit Nederland.

Mirjam Pol: ,,Ik heb wel weer echt zin om een rally te rijden. Het is natuurlijk een ander jaar dan anders. Dat begon al met de Dakar en het overlijden van Paulo Goncalves en Edwin Straver. Normaal heb ik nooit zo’n behoefte na de Dakar om weer op de motor te stappen, maar nu had ik dat juist wel. isschien ook om alles weer een beetje op waarde te schatten. Tijdens de lockdown heb ik veel achterstallig werk kunnen doen en ik heb nog wat cursussen gedaan. Op de beslissing om geen Dakar te rijden komend jaar, heb ik niet één negatieve reactie gehad. Iedereen begrijpt het wel. En volgend jaar ga ik er weer plankgas tegenaan, met een nieuw driejaren plan.”

,,Voor Polen heb ik startnummer 1 gekregen, dat vind ik wel gaaf. Vorig jaar waren er een stuk of zes tot acht sneller dan ik. Ik ga weer met de rallymotor. Als ik een 450 enduro had gehad, was ik daar mee gegaan. Maar vorig jaar kon ik op de laatste dag mede toeslaan doordat ik niet hoefte te stoppen om te tanken en veel tijd kon winnen op die manier. Ik heb geen benul van het deelnemersveld, na een dag of twee weet je waar je staat. In tegenstelling tot vorig jaar kijk ik nu wel uit naar de nachtetappe, dat was echt heel erg gaaf. Normaal doe je er in de Dakar alles aan om niet in het donker te rijden, maar het was de mooiste etappe van de hele rally. We gaan er een mooie week van maken!”

Mirjam Pol won in 2019 zowel de Breslau Rallye als de Balkan Offroad.

Rob van Vegchel in actie tijdens de Rallye du Maroc 2019

Gerelateerd nieuws

19-09-2020, 21:07

Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Paul Spierings heeft zaterdag de overwinning in de Breslau Rallye veiliggesteld. Op de laatste dag van de wedstrijd eindigde Spierings op de vierde plaats, maar pakte alsnog tijd op zijn belangrijkste concurrent. Zo kreeg Nederland na Mirjam Pol in 2019 dit jaar weer een nieuwe winnaar in de wedstrijd. De Breslau Rallye in Polen is […]

Lees meer

18-09-2020, 21:46

Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye

Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye

Mirjam Pol had het moeilijk vandaag. Het was niet haar dag, ze kwam totaal niet in een ritme en de track was ongelofelijk zwaar. “Alles bij elkaar kan ik van vandaag wel zeggen dat ik blij ben om hier in het bivak weer achter een bord pasta te zitten. Wat een dag, en dat na […]

Lees meer

18-09-2020, 21:14

Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

De strijd om de overwinning in de Breslau Rallye is bij het ingaan van laatste dag behoorlijk interessant. Met name bij de auto’s ligt de strijd om de laatste podiumplaatsen nog volledig open, maar ook Paul Spierings komt nog in aanmerking voor de zege. Hij nam de leiding in de wedstrijd over op de voorlaatste […]

Lees meer

18-09-2020, 11:38

Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye

Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye

Terwijl Mirjam Pol alweer bezig is met de 8ste special in de 4de etappe moeten we het nog wel even hebben over afgelopen nacht. De special waar juist Mirjam zo naar uitkeek. De start werd uitgesteld ‘omdat de militaire oefening nog moest worden stilgelegd’, … dat gaf wel vertrouwen voor het terrein, NOT! Mirjam: “Het was écht […]

Lees meer

Rallyraid video's