Andalucia Rally: winst voor Benavides en Al-Rahji

Andalucia Rally: winst voor Benavides en Al-Rahji

De eerste etappe in de Andalucia Rally is bij de motoren gewonnen door Honda rijder Kevin Benavides en bij de auto’s door Yazeed Alrajhi met een Hilux van Overdrive. Bernhard Ten Brinke finishte knap als 4e op bijna 7 minuten. Erik van Loon finishte als 7e. Bij de motoren finishte Olaf Harmsen op een 46e plaats, een halve minuut voor Ties Hellegers met een 47e tijd.

De motoren

Het was een prima dag voor het Monster Energy Honda Team. Achter Kevin Benavides finishte Joan Barreda op een tweede plaats. Dat was mede te danken aan de gunstige startpositie die het duo had verder naar achteren en zo tijd goed kon maken op de rijders voor hen. Benavides kreeg net voor de neutralisatie een probleem met zijn roadbook, waarbij het papier afscheurde en er geen beweging meer in te krijgen was. Het lukte niet dit probleem in de neutralisatie op te lossen waardoor Benavides de laatste 110 kilometer sporen moest volgen.

Joan Barreda: ,,Vandaag was een goede etappe, nadat we gisteren al zagen dat er veel snelle rijders zijn in deze rally. Vandaag was het belangrijk om de eerste etappe te rijden zonder navigatiefouten te maken. In het eerste deel was er praktisch geen navigatie, terwijl de kilometers voorbij gingen werd het meer open en kon ik het tempo iets opschroeven. Er volgden nog een paar lastige stukken, waar ik mogelijk wel wat tijd verloren heb, maar in het algemeen was het een goede etappe.”

Het was een mindere dag voor KTM. Sam Sunderland is de eerste met een 7e tijd. Walkner 12e, Price 17e, Sanders 19e. Ook Ross Branch moest tijd prijsgeven met een 13e plaats. De mannen die gisteren wat verder naar achteren zaten konden vandaag profiteren, zo werd De Soultrait knap 4e.  Opvallend is ook de 3e tijd voor Spanjaard Santolini op een Sherco.

Olaf Harmsen reed een 46e tijd vandaag. ,,Ik had een probleempje met de bediening van de tripmeter, vanaf m’n stuur kon ik de afstand niet corrigeren. Dat was wel een beetje lastig. Toen ik nog een stukje verkeerd reed, kon ik de tripmeter niet corrigeren. De proef was 257 kilometer lang. Het was best warm, dus ook nog best wel inspannend. Het eerste en het laatste deel was vrij technisch, daartussen was het redelijk recht toe recht aan. Jammer is wel dat veel situaties met lint zijn afgezet, dan kun je bijna niet verkeerd rijden. Ik snap de redenen waar dat voor nodig is, alleen voor de wedstrijd is het wel jammer.”

Husqvarna rijder Luciano Benavides is al uit de rally. De Argentijn kwam vier kilometer voor de finish hard ten val. Na zijn val klaagde Benavides over pijn in zijn borst, waarna hij per helicopter naar het ziekenhuis werd gebracht waar hij een nachtje zal blijven ter observatie. Hij zal verder niet meer in actie komen maar heeft  geen serieuze blessures opgelopen, zo meldt zijn team.

Uitslag etappe 1 motoren

De auto’s

Door een probleem met de tijdwaarneming kon de proloog vanmorgen bij de auto’s niet verreden worden. Yazeed Al Rajhi begon deze eerste Andalucia Rally sterk met de snelste tijd. Carlos Sainz finishte als tweede op 1.47 minuten met de tweewiel aangedreven buggy. Nasser Al-Attiyah volgde als derde op 26 seconden van Sainz. Peterhansel finishte als 9e, gevolgd door de SSV’s van Domzala en Farres op plaats 10 en 11. Wat maar weer eens bevestigd hoe hard de ontwikkeling gaat bij  de SSV’s, want juist op snelheid moeten de SSV’s normaal gesproken toegeven op de 4×4’s.

Gert-Jan van der Valk en Branco de lange rijden in de open klasse bij de SSV’s, en noteerden de 42e tijd in het gecombineerde klassement.

Uitslag etappe 2 auto’s

Gerelateerd nieuws

10-10-2020, 19:58

Prima laatste dag voor Van Loon in Spanje Prima laatste dag voor Van Loon in Spanje

Prima laatste dag voor Van Loon in Spanje

Op de laatste etappe van de Andalusië Rally scoren Erik van Loon en Sébastien Delaunay de zesde tijd. Met de Toyota Hilux rijden zij praktisch de hele dag in het stof van andere auto’s en buggy’s verliezen zij slechts acht minuten. Van Loon kijkt met een goed gevoel uit naar de volgende rally. “Het was […]

Lees meer

10-10-2020, 12:28

Andalucia Rally: zeges voor Benavides en Al-Attiyah Andalucia Rally: zeges voor Benavides en Al-Attiyah

Andalucia Rally: zeges voor Benavides en Al-Attiyah

Vanmorgen is de Andalucia Rally bij de motoren gewonnen door Argentijn Kevin Benavides. Fransman Adrien van Beveren, die heel de week er steeds goed bijzat, is tweede. Derde is Spanjaard Lorenzo Santolino die voor de eerste podiumplaats met Sherco zorgt. Een 7e tijd in de laatste proef was voor Benavides voldoende om zijn zege veilig […]

Lees meer

09-10-2020, 20:37

Andalucia Rally: Pech voor Van Loon op voorlaatste dag Andalucia Rally: Pech voor Van Loon op voorlaatste dag

Andalucia Rally: Pech voor Van Loon op voorlaatste dag

Een draagarm met oude schade zorgt ervoor dat Erik van Loon en Sébastien Delaunay na 35 kilometer de Toyota Hilux naast de kant moeten parkeren. Nadat de auto door een gat gaat, breekt rechtsachter de draagarm af. Het team is nu bezig met de reparaties zodat Van Loon morgen weer kan starten. “Uiteindelijk willen we […]

Lees meer

09-10-2020, 16:06

Andalucia Rally: Barreda en wederom Al Rahji pakken dagzege Andalucia Rally: Barreda en wederom Al Rahji pakken dagzege

Andalucia Rally: Barreda en wederom Al Rahji pakken dagzege

Hondarijder Joan Barreda heeft vandaag de 3e etappe in de Andalucia Rally op zijn naam geschreven, gevolgd door Walkner en Benavides, die aan de leiding blijft in het algemeen klassement. Bij de auto’s reed Al Rahji de snelste tijd. Nasser Al-Attiyah werd tweede op slechts 46 seonden, Peterhansel werd derde op 1.53 minuten. Al Rahji […]

Lees meer

Rallyraid video's