Erik van Loon blijft op podiumkoers, Anja van Loon rijdt met vertrouwen

Gepubliceerd op: 26-04-2022 17:33

Al vroeg in de vijfde etappe van de Tunisia Desert Challenge worden Erik van Loon en Sébastien Delaunay verrast in een linkerbocht dat in het roadbook te laag is ingeschaald. Er staat een danger 1 waar het zeker een danger 3 moest zijn. Van Loon verliest slechts anderhalf uur en blijft op podiumkoers. Anja van Loon en Lisette Bakker hebben een goede dag waarin het vertrouwen in de Can-Am toeneemt, ze is tevens sneller dan Erik vandaag.

“Ik vond het echt een geweldige proef,” vertelt Anja. “Echt alles zat er in, duinen, rio’s en veel snelle stukken. We hebben heel eventjes stil gestaan en terwijl Lisette en ik aan het graven waren, kwamen Erik en Sébastien voorbij. Zij hebben ons even geholpen en toen konden we weer verder. Ik merk dat ik echt meer vertrouwen begin te krijgen in de buggy. We hebben ook veel auto’s en een paar trucks ingehaald. Ik ben echt heel erg blij met vandaag!”

Ondanks problemen in het begin van de proef blijft Erik op titelkoers. “Na 38 kilometer stond er een danger 1 bij een linkerbocht, maar dat moest een danger 3 zijn. Ik rijd daar met ruim 100 km/u met mijn neus in en daarbij raakt de draagarm krom. We konden terug naar de service en daar hebben we hem vervangen, dat kostte anderhalf uur. We weten nu wel weer hoe het is om in het stof te rijden en we hebben echt veel andere auto’s en trucks ingehaald. We liggen nog op podiumkoers, dus daar gaan we voor de komende dagen.”

De zesde etappe gaat van Ksar Ghilane naar Douz, de etappe is 230 kilometer lang. De rally is live te volgen via https://www.tunisia-desert-challenge.com/nl/de-rally/live-tracking.