4×4 Centrum Ermelo negende in roerige Tunisia Desert Challenge

Gepubliceerd op: 29-04-2022 20:57

Ronald Schoolderman en Mark Salomons hebben de tweede Tunisia Desert Challenge volbracht. Het was een roerige rallyweek waarin heel veel gebeurde, maar aan het eind van de wedstrijd kijkt het duo terug op een goede week.

Na twee afgelaste etappes kon de slotrit vrijdag wel doorgaan. Schoolderman zat er lekker in tijdens de achtste etappe, maar op honderd kilometer van de finish kregen hij en Salomons een onaangename verrassing. “Er reed ineens een SSV vol bij ons achterop”, doet Schoolderman het verhaal van de dag. “De navigator van de SSV heeft een flinke klap gehad en die hebben we geholpen, de helikopter voor gebeld en gedaan wat we konden. Daar hebben we ontzettend veel tijd mee verloren, die tijd krijgen we misschien wel terug. Maar de beste man is met de helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis, hopelijk gaat het naar omstandigheden goed met hem.”

Schoolderman kreeg een uur terug voor de hulpverlening en ging er daarna nog even voor zitten. “Het werd een inhaalrace”, zegt hij. “Wat dat betreft hebben we de dag goed kunnen afsluiten en ik we hebben onze derde plek bij de 4×4’s vast kunnen houden. Daarmee zijn we negende algemeen geworden en dan hebben we het hartstikke goed gedaan.” De gemiste etappes hadden nog wel wat plekken winst op kunnen leveren voor Schoolderman, maar hij kijkt terug op een mooie week: “Eigenlijk hebben we het heel goed gedaan. We hebben een mooie week gehad, ondanks dat er twee etappes niet doorgingen vanwege het slechte weer. Dat waren eigenlijk twee etappes die ons goed lagen, dat had ons naar voren kunnen helpen. Maar het is niet anders, we hopen dat het goed gaat met de navigator van de SSV en dan mogen we vanavond genieten van deze week.”