Italiaanse quadrijder om het leven gekomen in Tuareg Rally

Italiaanse quadrijder om het leven gekomen in Tuareg Rally

De Italiaan Giovanni Stefani is in de derde etappe van de Tuareg Rally in Algerije om het leven gekomen. De 72-jarige quadrijder sloeg in de duinen over de kop en werd geraakt door zijn eigen machine. Medische hulp mocht niet meer baten.

Het ongeluk gebeurde in een duinensectie in de slotfase van de derde etappe, een lus van 230 km in de omgeving van Beni Abbes. Giovanni Stefani was daar om 8.21 uur vanochtend aan begonnen. Vermoedelijk heeft hij door de hoogstaande zon, waardoor er geen schaduwen of diepte te zien zijn, een duin verkeerd ingeschat. Andere deelnemers waren snel ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten.

Stefani reed al bijna dertig jaar rally’s en was zeer ervaren. Hij deed onder meer al mee aan de Dakar Rally en de Africa Eco Race. Hij staat bekend als een rustige rijder die geen grote risico’s nam. Zijn vrouw vergezelde hem in de Tuareg Rally. Stefani was de vader van de Italiaanse minister van regionale zaken Erika Stefani.

In het bivak van Beni Abbes werd met verslagenheid gereageerd op het nieuws. Tuareg Rally-organisator Rainer Autenrieth maakte bekend dat uit respect voor Stefani de vierde etappe wordt afgelast. Deelnemers die willen rijden mogen dat, maar voor het klassement telt het niet mee.

Gerelateerd nieuws

24-03-2019, 11:21

Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije

Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije

Als rally was de Tuareg voor de Nederlandse deelnemers misschien iets te gemakkelijk, maar allemaal gaan ze met tal van ervaringen rijker weer naar huis. En nog belangrijker: ze genoten volop van wat Algerije allemaal te bieden heeft.

Lees meer

23-03-2019, 16:33

Geen grote veranderingen in laatste etappe Tuareg Rally Geen grote veranderingen in laatste etappe Tuareg Rally

Geen grote veranderingen in laatste etappe Tuareg Rally

Bij aanvang van de zevende en laatste etappe van de Tuareg Rally waren de kaarten al min of meer geschud. De drie rondes van 30 kilometer door de duinen van de Grand Erg Occidental - een gebied van in totaal 78.000 vierkante kilometer duinen - brachten nauwelijks nog veranderingen.

Lees meer

23-03-2019, 08:46

Eindeloze duinen in etappe 6 Tuareg Rally Eindeloze duinen in etappe 6 Tuareg Rally

Eindeloze duinen in etappe 6 Tuareg Rally

In de briefing werd het al gezegd en het roadbook toonde ook best wat duinen in de zesde etappe van de Tuareg Rally, maar het waren er uiteindelijk veel meer dan de deelnemers vooraf hadden gedacht.

Lees meer

21-03-2019, 18:48

Vijfde etappe Tuareg Rally ‘super leuke dag’ Vijfde etappe Tuareg Rally ‘super leuke dag’

Vijfde etappe Tuareg Rally ‘super leuke dag’

Vrijwel alle gezichten stonden op ‘joepie’ in het bivak van Taghit, waar de deelnemers van de Tuareg Rally terugkeerden na de vijfde etappe. Stuk voor stuk waren ze blij. “Wat een heerlijke dag.”

Lees meer

Rallyraid video's