Zes rijders voltooien Koningsetappe Tuareg Rallye: Kaiser zegeviert, Bulsink derde

Zes rijders voltooien Koningsetappe Tuareg Rallye: Kaiser zegeviert, Bulsink derde

Slechts vijf motorrijders en één quadrijder hebben de volledige derde etappe van de Tuareg Rallye nabij Merzouga kunnen rijden. Thorsten Kaiser pakte een nieuwe overwinning nadat hij eerder in de rally ook al succesvol was.

Naast Kaiser waren er bij de motoren nog vier rijders die de volledige etappe konden rijden: De Fransman Dominique Robin werd tweede voor Kay-Arne Bulsink. De Nederlandse rijder eindigde op meer dan een uur van Kaiser, maar consolideerde wel zijn derde plaats algemeen. Na Bulsink kwamen Ferdinand Kreidl en Mathieu Delmotte nog aan de streep na vijf volledige ronden door Erg Chebbi. De Nederlandse debutant Stephan Savelkouls werd verrassend achtste op een ruime achterstand van winnaar Kaiser.

Bij de auto’s ging de overwinning naar het Britse duo Alex Cole en Emma Osman met de Bowler. Zij legden net als alle andere deelnemers niet het volledige parcours af, maar deden dat wel het snelste. Zij waren daarmee drie uur sneller dan Team Puckert. Simon Geldard en Liam Griffin werden, eveneens in een Bowler, derde. Voor Ronald en Wendy Broomans verliep de dag minder goed dan gehoopt. Het duo kwam meerdere malen vast te staan in de duinen wat veel tijdverlies opleverde. Aan het eind van de etappe kwamen zij daardoor enkele minuten te kort om te beginnen aan het laatste deel van de etappe. 

Bij de quads domineerde Clemens Eicker opnieuw. De Duitse rijder van het EATV-team was de enige rijder bij de quads die het volledige parcours af zou leggen. Patrick Robin werd tweede voor Giovanni Stefani.

[widgetkit id=”262″ name=”Tuareg Rally 2018 – Leg 3″]

Gerelateerd nieuws

10-03-2018, 20:00

Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde

Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde

Thorsten Kaiser heeft zaterdag in Midelt voor de zesde keer de Tuareg Rallye op zijn naam geschreven. De Duitse rijder deed dat op opvallende wijze nadat hij de rally afwerkte met een gipsbeen. Kay-Arne Bulsink pakte een mooie derde plaats.

Lees meer

10-03-2018, 19:50

Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen

Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen

Alex Cole en Emma Osman hebben zaterdag de twintigste editie van de Tuareg Rallye in Midelt gewonnen. Zij pakten de zege voor Bowler Motorsport en voerden een één-twee aan. Ronald en Wendy Broomans verloren die tweede plaats door koelingsproblemen in de laatste vijftig kilometer van de proef. 

Lees meer

10-03-2018, 08:58

Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye

Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye

Kay-Arne Bulsink (motoren) en Ronald en Wendy Broomans (auto’s) kunnen zich zaterdag in Midelt van een podium verzekeren. De Nederlanders deden goede zaken in de zesde etappe die voerde van Merzouga naar het Desert Camp nabij Er Rachidia.

Lees meer

08-03-2018, 21:20

Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd

Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd

De spectaculaire duinenrace met aankomst op een van de hoogste duinen in het Erg Chebbi-gebied is donderdag gewonnen door Thorsten Kaiser. De vijfvoudig winnaar van de Tuareg Rallye nam in de proef een voorschot op een zesde eindzege. 

Lees meer

Rallyraid video's