Kaiser boekt overtuigende zege, Broomans tweede bij de auto’s

Kaiser boekt overtuigende zege, Broomans tweede bij de auto’s

Thorsten Kaiser heeft maandag de tweede etappe in de Tuareg Rallye op zijn naam geschreven. De Duitse coureur kwam met zeven minuten aan de finish op Dominique Robin, de Franse veteraan. Janiko Naber, winnaar van de eerste etappe, pakte een derde plaats op acht minuten achterstand. 

Mathieu Delmotte maakte wat tijd goed na zijn tegenvallende eerste dag en kwam binnen op een vierde plaats. Delmotte reed een groot deel van de proef aan de leiding, maar zag de ervaren Kaiser en Robin in het laatste deel van de proef weer dichterbij komen. Kay-Arne Bulsink kwam tot de vijfde tijd en heeft zijn pijlen gericht op de komende dagen in het zand.

Clemens Eicker won de proef bij de quads en was overtuigend sneller dan de andere deelnemers. De Poolse rijder Jaroslaw Kalinowski werd in de eerste etappe tweede, maar crashte hard tijdens de tweede proef. Hij werd met enkele gebroken ribben overgebracht naar het ziekenhuis en het is dus waarschijnlijk dat hij de rest van de rally niet in actie kan komen.

Broomans sterk in de tweede etappe

Ronald en Wendy Broomans pakten na Team Lipponen een tweede plaats in de tweede etappe van de rally. Het ging niet helemaal vanzelf met lastige navigatie en een sectie pittige duinen aan het eind van de etappe, maar vader en dochter Broomans schuwen de uitdaging niet. “We hebben even vastgestaan in de duinen nadat we tegen een bult kamelengras reden na een top”, aldus Wendy. “Daar hebben we veertig minuten verspeeld, we hebben heel prettig gereden en houden van de duinen. Daar komen we voor en daarom rijden we deze rally.”

Zij vervolgde: “Het was een leuke dag waar het navigeren echt moest zoals het hoort. Lekker puzzelen en het ging eigenlijk allemaal goed. Je moest heel zorgvuldig zijn met het kiezen van de juiste route want de paden lopen soms erg dicht naast elkaar en wanneer je de verkeerde kiest, ga je flink van het ideale pad. We hebben in deze rally geen ERTF-systeem waar we het checkpoint al op drie kilometer kunnen zien. Daarna helpt de pijl je aan de rest en dat is toch minder leuk. Hier klopt niets meer als je een kruising mist en dan moet je een heel stuk terug. Het is echt back to basic en dat vind ik heel tof.”

Het werk aan de auto uit de afgelopen tijd werpt inmiddels ook vruchten af, concludeerde Broomans na twee dagen. “De auto gaat ook steeds beter. We veranderen eigenlijk altijd wel wat zaken waardoor de auto minder zwaar is en iets beter qua afstelling. Het ging in de duinen ook heel goed, de auto is voor een zware auto toch wel heel wendbaar.”

Alex Cole en Emma Osman wonnen de eerste etappe en werden vierde tijdens de tweede etappe, maar staan in het klassement nog altijd aan de leiding.

Uitslagen van de Tuareg Rallye zijn hier te vinden.

[widgetkit id=”259″ name=”Tuareg Rally 2018 – Leg 2″]

Gerelateerd nieuws

10-03-2018, 20:00

Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde

Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde

Thorsten Kaiser heeft zaterdag in Midelt voor de zesde keer de Tuareg Rallye op zijn naam geschreven. De Duitse rijder deed dat op opvallende wijze nadat hij de rally afwerkte met een gipsbeen. Kay-Arne Bulsink pakte een mooie derde plaats.

Lees meer

10-03-2018, 19:50

Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen

Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen

Alex Cole en Emma Osman hebben zaterdag de twintigste editie van de Tuareg Rallye in Midelt gewonnen. Zij pakten de zege voor Bowler Motorsport en voerden een één-twee aan. Ronald en Wendy Broomans verloren die tweede plaats door koelingsproblemen in de laatste vijftig kilometer van de proef. 

Lees meer

10-03-2018, 08:58

Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye

Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye

Kay-Arne Bulsink (motoren) en Ronald en Wendy Broomans (auto’s) kunnen zich zaterdag in Midelt van een podium verzekeren. De Nederlanders deden goede zaken in de zesde etappe die voerde van Merzouga naar het Desert Camp nabij Er Rachidia.

Lees meer

08-03-2018, 21:20

Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd

Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd

De spectaculaire duinenrace met aankomst op een van de hoogste duinen in het Erg Chebbi-gebied is donderdag gewonnen door Thorsten Kaiser. De vijfvoudig winnaar van de Tuareg Rallye nam in de proef een voorschot op een zesde eindzege. 

Lees meer

Rallyraid video's