Groot deelnemersveld voor Tuareg Rally 2018

Groot deelnemersveld voor Tuareg Rally 2018

De Tuareg Rallye geldt als een startpunt voor vele rally-carrières, maar ook als uitdaging voor ervaren rijders. Van 3 tot 10 maart aanstaande vindt de 2018-editie van de wedstrijd plaats en voorbereidingen voor de nieuwste editie zijn in volle gang.

In zeven dagen leggen deelnemers van de wedstrijd zo’n 2.300 wedstrijdkilometers af. De meeste proeven bestaan 100 procent uit special stages, op slechts twee dagen wordt een verbindingsroute gereden van het ene naar het andere bivak. Het zwaartepunt ligt zoals gebruikelijk bij de Kings Stage op de derde wedstrijddag. Die proef bestaat volledig uit de duinen van Erg Chebbi. Daarvoor en daarna houdt de rally huis in Midelt, een dorp tussen de Midden- en Hoge Atlas.

Het routeschema voor Tuareg Rally 2018:

3 maart Midelt  technische keuring
4 maart Midelt – woestijnbivak
5 maart woestijnbivak – Merzouga
6 maart Merzouga – Merzouga ‘Kings Stage’
7 maart Merzouga – Merzouga ‘Five Ergs’
8 maart Merzouga – Merzouga ‘Dune race’
9 maart Merzouga – woestijnbivak
10 maart woestijnbivak – Midelt

Opnieuw groot deelnemersveld

De deelnemerslijst voor de Tuareg Rally telde bij het sluiten van de inschrijving 132 deelnemers bij zowel de auto’s, motoren, quads en SxS. Aangevoerd door meervoudig winnaar Thorsten Kaiser staat de gehele top-drie van een jaar geleden weer aan de start. De ervaren Dominique Robin maakt opnieuw zijn opwachting, net als de getalenteerde Mathieu Delmotte die vorig jaar verrassend derde werd.

Namens Nederland staat Kay-Arne Bulsink als een van de voornaamste kandidaten aan de start. De coureur liet vorig jaar zijn potentieel in de rally zien en werd vierde in het eindklassement. Verder staat Daniel Willemsen, Sjoerd Fokkema. 

Bij de auto’s zijn Ronald en Wendy Broomans weer van de partij. Zij werden in 2016 tweede bij de auto’s en proberen in 2018 een trede winst te boeken. Bekijk hier de volledige deelnemerslijst.

Rallymaniacs.com zal opnieuw dagelijkse verslaggeving en fotografie verzorgen vanaf locatie.

[widgetkit id=”253″ name=”Tuareg Rally 2017 – selectie”]

 

 

Gerelateerd nieuws

10-03-2018, 20:00

Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde

Kaiser pakt voor zesde keer eindzege Tuareg Rallye, Bulsink derde

Thorsten Kaiser heeft zaterdag in Midelt voor de zesde keer de Tuareg Rallye op zijn naam geschreven. De Duitse rijder deed dat op opvallende wijze nadat hij de rally afwerkte met een gipsbeen. Kay-Arne Bulsink pakte een mooie derde plaats.

Lees meer

10-03-2018, 19:50

Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen

Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen

Alex Cole en Emma Osman hebben zaterdag de twintigste editie van de Tuareg Rallye in Midelt gewonnen. Zij pakten de zege voor Bowler Motorsport en voerden een één-twee aan. Ronald en Wendy Broomans verloren die tweede plaats door koelingsproblemen in de laatste vijftig kilometer van de proef. 

Lees meer

10-03-2018, 08:58

Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye

Bulsink en Broomans hebben podium in vizier na voorlaatste etappe Tuareg Rallye

Kay-Arne Bulsink (motoren) en Ronald en Wendy Broomans (auto’s) kunnen zich zaterdag in Midelt van een podium verzekeren. De Nederlanders deden goede zaken in de zesde etappe die voerde van Merzouga naar het Desert Camp nabij Er Rachidia.

Lees meer

08-03-2018, 21:20

Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd

Spectaculaire duinenrace prooi voor Kaiser, Savelkouls verrast met derde tijd

De spectaculaire duinenrace met aankomst op een van de hoogste duinen in het Erg Chebbi-gebied is donderdag gewonnen door Thorsten Kaiser. De vijfvoudig winnaar van de Tuareg Rallye nam in de proef een voorschot op een zesde eindzege. 

Lees meer

Rallyraid video's