Zwarte dag tijdens vijfde etappe Tuareg Rally

Zwarte dag tijdens vijfde etappe Tuareg Rally

Deelnemers reden in de vijfde etappe van de Tuareg Rally vier ronden van twintig kilometer om aan het eind te finishen op het hoogste duin van de rally. Het werd een treurige dag in Merzouga.

Aanleiding was het overlijden van Emanuele Inzerillo die ten val kwam in de proef en aan zijn verwondingen overleed. Lees hier meer

Bij de motoren won Fredrik Johansson de etappe met een minuut voorsprong op Thorsten Kaiser. Magnus Österberg werd derde. Kaiser gaat nog altijd fier aan de leiding in het klassement met een voorsprong van vier uur op Dominique Robin en Mathieu Delmotte. Daar achter is een flink gat gevallen tussen het podium en de top tien. Andrea Fesani, de vierde van het klassement, reed niet in de vijfde etappe en heeft daardoor veel tijdstraf gekregen.

Kay-Arne Bulsink, de nummer vijf tot dag vijf, stond aanvankelijk als 33e geklasseerd vanwege een gemist checkpoint. Na protest werd dit rechtgezet en is hij als vierde geklasseerd. In het klassement is hij een plaats gestegen ten koste van Fesani. Onno Ellens staat nu als tiende geklasseerd.

Debutant Mathijs Plat staat op de drempel van de top twintig na weer een sterke etappe. Het succes van Ralph Wigmans is wisselend. Hij kende woensdag een sterke dag, maar had het vandaag totaal niet naar zijn zin en verliet het parcours na een ronde van twintig kilometer duinen.

Bij de quads heeft Sebastian Lodder de vijfde etappe gewonnen. Lodder kreeg woensdag een forse tijdstraf, maar herpakte zich met een zege als gevolg. Aleksander Piorczynski werd tweede voor Matyas Somfai die zijn vriendin op het finishduin ten huwelijk vroeg.

Rients Hofstra en Evert Boersma hebben de vijfde etappe op een rustige manier volbracht. Het duo deed er meer dan een half uur langer over dan winnaar Alex Cole met Emma Osman, maar heeft in het klassement nog altijd een ruime voorsprong van vier uur en dertien minuten.

Vrijdag geen etappe

Door het overlijden van Emanuele Inzerillo heeft de organisatie besloten om vrijdag geen etappe op tijd te rijden. Deelnemers krijgen de mogelijkheid via de piste of via de openbare weg naar het bivak in Midelt te rijden.

Gerelateerd nieuws

29-03-2017, 10:08

Kay-Arne Bulsink vierde in  zware Tuareg Rally Kay-Arne Bulsink vierde in  zware Tuareg Rally

Kay-Arne Bulsink vierde in zware Tuareg Rally

In zijn tweede echte woestijnrally, de Tuareg Rally 2017, is Varssevelder Kay-Arne Bulsink als vierde geëindigd. De 23-jarige HBO-student Vastgoed en Makelaardij startte opnieuw in het Memo-team van Benny Migchelbrink uit Ulft. Afgelopen winter werd er een eigen rallymotor gebouwd en na een dag of vijf trainen in Nederland ging hij zondag 19 maart in het Marokkaanse Midelt van start voor zijn tweede grote avontuur.

Lees meer

26-03-2017, 16:15

Winnaars Tuareg Rally 2017 gekroond in Saidia Winnaars Tuareg Rally 2017 gekroond in Saidia

Winnaars Tuareg Rally 2017 gekroond in Saidia

Thorsten Kaiser, Rients Hofstra en Matyas Somfai zijn zaterdag in Saidia gekroond tot winnaars van de Tuareg Rally 2017. Na zes etappes kwamen zij bovendrijven in de respectievelijke klassen.

Lees meer

24-03-2017, 19:30

Deelnemers Tuareg Rally via geneutraliseerde proef naar Midelt Deelnemers Tuareg Rally via geneutraliseerde proef naar Midelt

Deelnemers Tuareg Rally via geneutraliseerde proef naar Midelt

Na het overlijden van Emanuele Inzerillo donderdag besloot de organisatie de zesde etappe te neutraliseren. Zo reden deelnemers, service en organisatie een verbinding van ruim 200 kilometer van Merzouga naar Midelt. Daar maakt men zich op voor de laatste etappe van de Tuareg Rally 2017.

Lees meer

24-03-2017, 05:00

Zwarte dag tijdens vijfde etappe Tuareg Rally Zwarte dag tijdens vijfde etappe Tuareg Rally

Zwarte dag tijdens vijfde etappe Tuareg Rally

Deelnemers reden in de vijfde etappe van de Tuareg Rally vier ronden van twintig kilometer om aan het eind te finishen op het hoogste duin van de rally. Het werd een treurige dag in Merzouga.

Lees meer

Rallyraid video's