Tragedie in Tuareg Rally: Emanuele Inzerillo (50) overleden

Tragedie in Tuareg Rally: Emanuele Inzerillo (50) overleden

Emanuele Inzerillo is tijdens de vijfde etappe in de Tuareg Rally om het leven gekomen. De motorrijder uit Palermo kwam ten val en bezweek aan zijn verwondingen. Inzerillo is 50 jaar geworden.

Inzerillo kwam ten val in de buurt van SCP1 en hulp mocht niet meer baten. De organisatie meldde dat extra medische hulp ingezet is, maar niet konden voorkomen dat Inzerillo overleed aan zijn verwondingen.

Tijdens de briefing is een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Emanuele Inzerillo.

De Italiaan was onderdeel van een Siciliaans team dat naast het rijden van rally’s ook hulpgoederen verstrekt aan mensen in Marokko die in armoede leven.

Als gevolg van het ongeval heeft de organisatie besloten om morgen geen proef te rijden tegen de klok. Deelnemers kunnen kiezen om de piste te rijden of gewoon over de weg naar Midelt te rijden.

Gerelateerd nieuws

29-03-2017, 10:08

Kay-Arne Bulsink vierde in  zware Tuareg Rally Kay-Arne Bulsink vierde in  zware Tuareg Rally

Kay-Arne Bulsink vierde in zware Tuareg Rally

In zijn tweede echte woestijnrally, de Tuareg Rally 2017, is Varssevelder Kay-Arne Bulsink als vierde geëindigd. De 23-jarige HBO-student Vastgoed en Makelaardij startte opnieuw in het Memo-team van Benny Migchelbrink uit Ulft. Afgelopen winter werd er een eigen rallymotor gebouwd en na een dag of vijf trainen in Nederland ging hij zondag 19 maart in het Marokkaanse Midelt van start voor zijn tweede grote avontuur.

Lees meer

26-03-2017, 16:15

Winnaars Tuareg Rally 2017 gekroond in Saidia Winnaars Tuareg Rally 2017 gekroond in Saidia

Winnaars Tuareg Rally 2017 gekroond in Saidia

Thorsten Kaiser, Rients Hofstra en Matyas Somfai zijn zaterdag in Saidia gekroond tot winnaars van de Tuareg Rally 2017. Na zes etappes kwamen zij bovendrijven in de respectievelijke klassen.

Lees meer

24-03-2017, 19:30

Deelnemers Tuareg Rally via geneutraliseerde proef naar Midelt Deelnemers Tuareg Rally via geneutraliseerde proef naar Midelt

Deelnemers Tuareg Rally via geneutraliseerde proef naar Midelt

Na het overlijden van Emanuele Inzerillo donderdag besloot de organisatie de zesde etappe te neutraliseren. Zo reden deelnemers, service en organisatie een verbinding van ruim 200 kilometer van Merzouga naar Midelt. Daar maakt men zich op voor de laatste etappe van de Tuareg Rally 2017.

Lees meer

24-03-2017, 05:00

Zwarte dag tijdens vijfde etappe Tuareg Rally Zwarte dag tijdens vijfde etappe Tuareg Rally

Zwarte dag tijdens vijfde etappe Tuareg Rally

Deelnemers reden in de vijfde etappe van de Tuareg Rally vier ronden van twintig kilometer om aan het eind te finishen op het hoogste duin van de rally. Het werd een treurige dag in Merzouga.

Lees meer

Rallyraid video's