Deelnemers klaar voor uitdagende Tuareg Rally 2017

Deelnemers klaar voor uitdagende Tuareg Rally 2017

Met de keuring in een koud Midelt is zaterdag de Tuareg Rally 2017 afgetrapt. Deelnemers en servicecrews volbrachten het papierwerk en werkten de technische keuring af voor de negentiende editie. Onder hen een aantal Nederlanders.

Alle deelnemers bij de motoren en auto’s kwamen door de technische keuring en starten zondag met een forse etappe van 420 kilometer. Op de deelnemerslijst staan 26 Nederlandse deelnemers.

Bij de auto’s zijn Rients Hofstra en Evert Boersma bekende namen op de startlijst. De twee reden de afgelopen drie jaar in de Balkan en beproeven nu hun geluk in Marokko. Zij starten met een laag startnummer en beginnen vroeg aan de proef zondag.

Dat geldt ook voor Lisette Bakker die in de rallywereld haar sporen heeft verdiend. Zij won afgelopen jaar het FIA Cross Country klassement voor vrouwen. In plaats van deelname aan de Zuiderzee Rally in Flevoland is zij samen met Nele van Ingen afgereisd naar Midelt waar ze voor het eerst aan een rally-raid gaan deelnemen.

Bij de motoren komen de Nederlandse deelnemers veelal uit voor Memo Tours: Kay-Arne Bulsink, Onno Ellens, Ramon Dijkman, Niek Ronde en Olaf Schrama. Een mix van ervaren en onervaren rijders, allen rijden ze in de Pro-klasse.

Bij de quads is Gerard List de enige Nederlander in competitie. In de SSV-klasse zijn dat Jan van Miltenburg en Sicco de Vries die de Nederlandse kleuren verdedigen.

Canyons

Organisator Rainer Autenrieth biedt de deelnemers met 2.500 kilometer aan proeven een mooie rally. Anders dan in andere rally’s beginnen in de Tuareg de auto’s als eerste aan de proef. Daarna volgen de ruim tachtig motoren die in competitie zijn.

De eerste etappe van zondag bevat meer dan 400 wedstrijdkilometers en voert de karavaan naar het Desert Camp. Vanaf daar vertrekt men naar Merzouga van waaruit drie etappes gereden worden. Onderdeel daarvan is ook de Kings Stage, het traditionele zwaartepunt in de Tuareg Rally.

 

[widgetkit id=”154″]

Gerelateerd nieuws

29-03-2017, 10:08

Kay-Arne Bulsink vierde in  zware Tuareg Rally Kay-Arne Bulsink vierde in  zware Tuareg Rally

Kay-Arne Bulsink vierde in zware Tuareg Rally

In zijn tweede echte woestijnrally, de Tuareg Rally 2017, is Varssevelder Kay-Arne Bulsink als vierde geëindigd. De 23-jarige HBO-student Vastgoed en Makelaardij startte opnieuw in het Memo-team van Benny Migchelbrink uit Ulft. Afgelopen winter werd er een eigen rallymotor gebouwd en na een dag of vijf trainen in Nederland ging hij zondag 19 maart in het Marokkaanse Midelt van start voor zijn tweede grote avontuur.

Lees meer

26-03-2017, 16:15

Winnaars Tuareg Rally 2017 gekroond in Saidia Winnaars Tuareg Rally 2017 gekroond in Saidia

Winnaars Tuareg Rally 2017 gekroond in Saidia

Thorsten Kaiser, Rients Hofstra en Matyas Somfai zijn zaterdag in Saidia gekroond tot winnaars van de Tuareg Rally 2017. Na zes etappes kwamen zij bovendrijven in de respectievelijke klassen.

Lees meer

24-03-2017, 19:30

Deelnemers Tuareg Rally via geneutraliseerde proef naar Midelt Deelnemers Tuareg Rally via geneutraliseerde proef naar Midelt

Deelnemers Tuareg Rally via geneutraliseerde proef naar Midelt

Na het overlijden van Emanuele Inzerillo donderdag besloot de organisatie de zesde etappe te neutraliseren. Zo reden deelnemers, service en organisatie een verbinding van ruim 200 kilometer van Merzouga naar Midelt. Daar maakt men zich op voor de laatste etappe van de Tuareg Rally 2017.

Lees meer

24-03-2017, 05:00

Zwarte dag tijdens vijfde etappe Tuareg Rally Zwarte dag tijdens vijfde etappe Tuareg Rally

Zwarte dag tijdens vijfde etappe Tuareg Rally

Deelnemers reden in de vijfde etappe van de Tuareg Rally vier ronden van twintig kilometer om aan het eind te finishen op het hoogste duin van de rally. Het werd een treurige dag in Merzouga.

Lees meer

Rallyraid video's