Debutanten vermaken zich goed in tweede etappe Tuareg Rally

Debutanten vermaken zich goed in tweede etappe Tuareg Rally

In de Tuareg Rally is het startveld een mix van ervaren en minder ervaren rijders. Voor de minder ervaren rijders is het een mooie kans om kennis te maken met navigatie, de duinen en de spirit van de rally-raid. Ook vanuit Nederland zijn een aantal debutanten van de partij.

Ralph Sigmans is een van de debutanten uit Nederland. Hij rijdt met de motor die Gerard List naar de finish in Dakar bracht en heeft tot nu toe veel plezier tijdens het rijden. Op de tweede dag krijgt hij voor het eerst de serieuze duinen rond Merzouga en die bevallen goed. “Ik heb erg genoten vandaag”, vertelt Sigmans. “Ik heb lekker samen gereden met een Engelse coureur en het ging erg goed voor de eerste keer in de duinen. Het is een mooi voorproefje voor de dagen die gaan komen.”

Dan komt de traditionele Kings Stage waarin de deelnemers meerdere ronden van ongeveer vijftig kilometer in de duinen van Erg Chebi. Ook Matthijs Plat, onder de vleugels van Memo Tours, vermaakt zich prima als debutant: “Gisteren had ik een onwijs slechte dag door problemen met de GPS, maar vandaag was helemaal super. Ik ben nu keurig op schema binnen en blij met het resultaat tot nu toe.” Plat begon in de Motorbike travel-klasse, een klasse voor motortoeristen, maar heeft zich over laten schrijven naar de Pro-klasse. “In Nederland rijd ik op een supermotard en hier wilde ik het eerst wel even zien. Maar dat de anderen in de Oueds reden en ik op de weg, kon ik niet aanzien. Daarom rijd ik nu bij de Pro’s.” Plat eindigde dertigste algemeen.

De Nederlandse motoren presteerden redelijk op de tweede dag. Kay Bulsink beloofde het rustig aan te doen op de eerste dagen maar werd maandag vierde in de tweede etappe. Onno Ellens werd twaalfde, Ramon Dijkman eindigde vijftiende.

Succes voor Gerard List

Gerard List kende een goede dag op weg naar Merzouga. List finishte als eerste van de quads met een voorsprong van meer dan tien minuten op de concurrentie.

Bij de motoren was de overwinning in de tweede etappe voor Thorsten Kaiser die zijn voorsprong in het klassement flink vergrootte. Hij finishte drie minuten voor Dominique Robin, andere concurrentie verloor meer tijd. Mathieu Delmotte werd derde op 9 minuten achterstand van Kaiser.

Jan van Miltenburg en Sicco de Vries waren de beste Nederlanders bij de auto’s, zij finishten op de zeventiende plaats. Na twee uur tijdverlies door een kapotte aandrijfas moesten Rients Hofstra en Evert Boersma als een van de laatsten beginnen aan de proef. Dat ging helemaal niet verkeerd volgens Hofstra, die wel op zeker gaat vanwege het roadbook dat niet altijd compleet is. “Ik kan niet voluit gaan omdat het navigeren hier een stuk moeilijker is dan in bijvoorbeeld de Balkan”, verklaarde Hofstra na afloop. “Het roadbook is niet altijd nauwkeurig en daar hebben wij moeite mee.” Zij werden 21e.

De etappe bij de auto’s werd gewonnen door de equipe Quant/Fischer voor Adrian von Lerber en Peter Schumann. De Rallyebus van Bernd Jäger werd vandaag derde. De winnaar van gisteren, Ian Rochelle en Merel Taal, hebben drie CP’s gemist en hebben de leiding in het klassement verloren.

[widgetkit id=”157″ name=”Tuareg Rally 2017 – Leg 2″]

Gerelateerd nieuws

29-03-2017, 10:08

Kay-Arne Bulsink vierde in  zware Tuareg Rally Kay-Arne Bulsink vierde in  zware Tuareg Rally

Kay-Arne Bulsink vierde in zware Tuareg Rally

In zijn tweede echte woestijnrally, de Tuareg Rally 2017, is Varssevelder Kay-Arne Bulsink als vierde geëindigd. De 23-jarige HBO-student Vastgoed en Makelaardij startte opnieuw in het Memo-team van Benny Migchelbrink uit Ulft. Afgelopen winter werd er een eigen rallymotor gebouwd en na een dag of vijf trainen in Nederland ging hij zondag 19 maart in het Marokkaanse Midelt van start voor zijn tweede grote avontuur.

Lees meer

26-03-2017, 16:15

Winnaars Tuareg Rally 2017 gekroond in Saidia Winnaars Tuareg Rally 2017 gekroond in Saidia

Winnaars Tuareg Rally 2017 gekroond in Saidia

Thorsten Kaiser, Rients Hofstra en Matyas Somfai zijn zaterdag in Saidia gekroond tot winnaars van de Tuareg Rally 2017. Na zes etappes kwamen zij bovendrijven in de respectievelijke klassen.

Lees meer

24-03-2017, 19:30

Deelnemers Tuareg Rally via geneutraliseerde proef naar Midelt Deelnemers Tuareg Rally via geneutraliseerde proef naar Midelt

Deelnemers Tuareg Rally via geneutraliseerde proef naar Midelt

Na het overlijden van Emanuele Inzerillo donderdag besloot de organisatie de zesde etappe te neutraliseren. Zo reden deelnemers, service en organisatie een verbinding van ruim 200 kilometer van Merzouga naar Midelt. Daar maakt men zich op voor de laatste etappe van de Tuareg Rally 2017.

Lees meer

24-03-2017, 05:00

Zwarte dag tijdens vijfde etappe Tuareg Rally Zwarte dag tijdens vijfde etappe Tuareg Rally

Zwarte dag tijdens vijfde etappe Tuareg Rally

Deelnemers reden in de vijfde etappe van de Tuareg Rally vier ronden van twintig kilometer om aan het eind te finishen op het hoogste duin van de rally. Het werd een treurige dag in Merzouga.

Lees meer

Rallyraid video's