Silk Way Rally Stage 4: winst voor Sanders, Chicherit en Sotnikov

Gepubliceerd op: 05-07-2021 22:53

Met het Altaï gebergte in de achtergrond was de voorlaatste special tevens het afsluitende deel van de marathon etappe. De special was dezelfde als die die van zondag, maar dan in omgekeerde volgorde, waarmee de navigatie niet al te moeilijk was.

Stage 4:  Koch – Agatch – Gorno-Altaisk (SS: 133,22km – totaal: 633,22km)

Bij de motoren was de winst voor Australiër Daniel Sanders met zijn Gas Gas, zijn tweede in deze rally. Matthias Walkner (KTM) blijft aan de leiding van het algemeen klassement met een voorsprong van vijf minuten. Skyler Howes finishte als tweede en is ook de runner-up in het algemeen klassement.

Bij de auto’s waren er problemen voor de Rus Vladimir Vasilyev, door meerdere lekke banden. Fransman Guerlain Chicherit won de special en gaat nu ook aan de leiding in het algemeen klassement met zijn Century CR6 SRT. De eerste zege voor Chicherit na zijn afwezigheid van zes jaar. Tweede was Denis Krotov met de Mini JCW Rally, derde het Franse duo Jerome Pélichte / Pascal Larroque dat al eens eerder op het podium finishte in de Silk Way Rally.

Bij de trucks bepaalt de nieuwe Kamaz Master K5 van Dmitry Sotnikov het tempo. Hij gaat aan de leiding voor de MAZ van Viazovich als hij dinsdag aan de laatste special begint.