Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Jos van Dal, Ad Jansen en Jesse Pols hebben de zesde dag van de Serres Rally afgesloten in de top-twintig. In het ijzersterke startveld kwam de Nederlandse rijders goed voor de dag, maar de overwinning ging opnieuw naar Stefan Svitko.

Van Dal zette zijn persoonlijk beste resultaat in de rally nog maar eens op scherp maandag, hij werd negende en heeft in het klassement een prima dertiende plaats in handen. Vlak achter Van Dal volgde Ad Jansen op de twaalfde plaats, hij eindigde op iets meer dan een half uur van Svitko. Jesse Pols reed zijn beste dagresultaat op maandag, hij werd zeventiende op de KTM 450.

Marcel Piek kwam na het uitvallen in de Dakar Rally eerder dit jaar toch naar de Serres Rally. “Het is voor mij nog altijd onduidelijk waarom ik eigenlijk uitgevallen ben in de Dakar, maar ik mocht niet meer rijden. Dan kom je in een diep gat, maar je moet door. Ik heb gekozen voor de Serres Rally”, vertelde Piek, die maandag veertigste werd. “We zaten eerst een paar dagen in Serres en nu in noord-Macedonië. Het is hier gewoon fantastisch, de wedstrijd is volgens mij zwaarder dan andere jaren. Vooral gisteren was een hele lange dag, qua kilometers, maar ook wel zware stukken. Als je dan niet op bepaalde delen even tot rust kunt komen, is het best zwaar. Het gaat erom om lekker te rijden, geen fouten maken en gewoon heel blijven.”

De marge van klassementsleider Svitko, die inmiddels op safe kan rijden om dinsdag de eindwinst te pakken, was slechts vijf minuten tijdens de 211 kilometer lange proef. Matteo Cura pakte de tweede plaats voor Milan Engel, die een sterk tweede deel van de rally afwerkt. Roberto Barbieri eindigde op de vijfde plaats, Robbie Wallace eindigde namens Desert Rose op de vijfde plaats.

Dinsdag staat de Enduro Seli op het programma, traditioneel de pittige laatste proef van de rally. Deze gaat over een afstand van 92.6 kilometer. Daarna worden de rijders bij terugkomst gehuldigd.

[widgetkit id=”308″ name=”Serres Rally 2019 – Leg 6″]

Gerelateerd nieuws

03-09-2019, 20:09

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Stefan Svitko heeft de Serres Rally voor de vierde keer op rij op zijn naam geschreven. De Slowaak was ook op de laatste dag, de traditionele endurostage, de snelste van het veld met zo’n 80 motoren. Jos van Dal bekroonde zijn rallydebuut op de laatste dag met een zesde plaats en kwam in het algemeen klassement tot de twaalfde stek.

Lees meer

02-09-2019, 20:13

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Jos van Dal, Ad Jansen en Jesse Pols hebben de zesde dag van de Serres Rally afgesloten in de top-twintig. In het ijzersterke startveld kwam de Nederlandse rijders goed voor de dag, maar de overwinning ging opnieuw naar Stefan Svitko.

Lees meer

01-09-2019, 21:10

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

Deelnemers trotseren zwaarste en langste proef van Serres Rally

De koninginnenrit in de Serres Rally 2019 was voor de deelnemers een flinke kluif op zondag. Snelheden lagen onder de 50 kilometer per uur gemiddeld en dat zorgde in combinatie met de lengte van zo’n 300 kilometer voor een flinke schifting. Stefan Svitko pakte andermaal de winst en verstevigde zijn positie in het klassement.

Lees meer

01-09-2019, 08:04

Van Dal in top-tien van korte vierde etappe Serres Rally Van Dal in top-tien van korte vierde etappe Serres Rally

Van Dal in top-tien van korte vierde etappe Serres Rally

Jos van Dal is zaterdag tiende geworden in de 110 kilometer lange vierde etappe van de Serres Rally. De overwinning ging andermaal naar Stefan Svitko.

Lees meer

Rallyraid video's