Nog ruim een maand te gaan voor de start van de Greece Rally 2020

Nog ruim een maand te gaan voor de start van de Greece Rally 2020

Het lijkt erop dat de Greece Rally (voorheen Serres Rally) de eerstvolgende rally op de kalender is die daarwerkelijk verreden zal zorden. Een protocol met regels opgesteld door het Griekse ministerie van sport en gezondheid moet er voor zorgen dat de rally op een veilige en verantwoorde manier kan verlopen voor alle betrokkenen. De start is in Veria op zondag 23 augustus.

Organisator Dimitris Athanasoulopoulos : ”We zijn positief over het doorgaan van de rally. Natuurlijk kan er nog van alles gebeuren in de komende weken. De datum is gunstig en de timing is goed, maar we hebben het niet zelf in de hand. We hebben een mooi veld, ondanks een aantal afmeldingen. Lastige is, dat dit evenement acht dagen duurt. Als kort na de start de omstandigheden veranderen, kunnen we er weinig aan doen. We staan in contact met de gemeente, de motorsportbond, het ministerie, medici, het hotel, noem het maar op.”

”De route is 70% nieuw, nu volledig verreden vanuit Veria. Voor ons als organisatie zal de logistiek iets makkelijker zijn in vergelijking met Serres. We gaan gewoon door met plannen en alle verdere voorbereidingen” aldus Athanasoulopoulos.

Svitko favoriet

Viervoudig winnaar Stefan Svitko, die afgelopen Dakar nog knap als 11e finishte, is de uitgesproken favoriet. Milan Engel uit Tsjechië finishte vorig jaar als derde en zal nu ook weer voor een goed resultaat gaan. In 2019 was Jos van Dal de beste Nederlander, met een twaalfde plaats in het algemeen klassement. Het was het rallydebuut voor van Dal, die dit jaar weer van de partij is en nu gaat voor een top tien klassering. In totaal staan er nu twaalf Nederlanders op de startlijst. Inschrijven kan natuurlijk nog steeds, tot het eind van deze maand, voor de late beslissers.

”Benieuwd waar ik sta”

Jos van Dal wil na zijn prima debuut in 2019 de lat voor deze editie weer wat hoger leggen: ”Ik heb veel getraind en ook in het buitenland met roadbook gereden. Afgelopen jaar was alles nieuw voor mij, ik heb daar veel van geleerd. Twee keer heb ik een flinke tijdstraf gekregen voor een snelheidsoverschrijding, dat was niet nodig. Op de laatste dag finishte ik als zesde, het ging steeds beter lopen en ik reed steeds verder naar voren. Doel voor de komende editie is om meer vooraan te eindigen.  Ik ben benieuwd waar ik nu sta, met een jaar meer ervaring.”

Peter Stijkel, die we nog kennen van de laatste Afrikaanse Dakars, is er ook bij in Griekenland. Samen met zijn zonen Bas en Jos. Eerder dit jaar waren zij ook actief in de Hispania Rally, toen nog net voor de lockdown.

”We hebben vaker roadbookritten gedaan en zijn samen in het buitenland wezen rijden. Vorig jaar was ik met m’n twee zonen al bij de Hispania Rally, dit jaar met alledrie. M’n oudste zoon is er in Griekenland niet bij dit keer. Ik weet niet precies wat te verwachten, wat ik begrijp is wel dat het meer enduro achtig is. Ik vind roadbook rijden nog steeds erg leuk en dat dit zo kan met m’n zonen is ook heel bijzonder.”

Overzicht route 2020

Overzicht deelnemers 2020

Route 2020 | Totale lengte : 1.445 km

23 augustus | 1e stage 40 km    | verbinding   5 km – SS1 Egnatia 31 km – verbinding 4 km

24 augustus | 2e stage  225 km | verbinding 10km – SS2 Vermio Lite 210km – verbinding 5 km

25 augustus | 3e Stage 345 km | verbinding 80 km-SS3 Paiko Mountain 210km – verbinding 55 km

26 augustus | 4e Stage 105 km | verbinding 15 km – SS4 Elafina 75km – verbinding 15 km

27 augustus | 5e Stage 310 km | verbinding   3 km – SS5 Vermio Trophy 300 km- verbinding 7 km

28 augustus | 6e Stage 265 km | verbinding 25 km – SS6 Pieria Mountains 215 km- verbinding 25 km

29 augustus | 7e Stage 140 km | verbinding 15 km – SS7 Enduro @ Seli 120 km – verbinding 5 km

Corona voorschriften

Gerelateerd nieuws

14-07-2020, 14:56

Nog ruim een maand te gaan voor de start van de Greece Rally 2020 Nog ruim een maand te gaan voor de start van de Greece Rally 2020

Nog ruim een maand te gaan voor de start van de Greece Rally 2020

Het lijkt erop dat de Greece Rally (voorheen Serres Rally) de eerstvolgende rally op de kalender is die daarwerkelijk verreden zal zorden. Een protocol met regels opgesteld door het Griekse ministerie van sport en gezondheid moet er voor zorgen dat de rally op een veilige en verantwoorde manier kan verlopen voor alle betrokkenen. De start […]

Lees meer

17-02-2020, 10:58

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Serres Rally wordt Greece Rally: start en finish in Veria

Nadat in 2019 de finish van de Serres Rally verplaatste naar Veria, is voor de 2020 editie ook de start verplaatst naar Veria. Dat biedt de organisatie weer nieuwe mogelijkheden om nieuwe etappes uit te zetten. De naam van de Serres Rally verandert met de verhuizing ook, die wordt nu ‘Greece Rally‘ De uitvalsbasis in […]

Lees meer

03-09-2019, 20:09

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Svitko wint Serres Rally 2019, debutant Van Dal knap twaalfde

Stefan Svitko heeft de Serres Rally voor de vierde keer op rij op zijn naam geschreven. De Slowaak was ook op de laatste dag, de traditionele endurostage, de snelste van het veld met zo’n 80 motoren. Jos van Dal bekroonde zijn rallydebuut op de laatste dag met een zesde plaats en kwam in het algemeen klassement tot de twaalfde stek.

Lees meer

02-09-2019, 20:13

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Drie Nederlanders in top-twintig zesde dag Serres Rally

Jos van Dal, Ad Jansen en Jesse Pols hebben de zesde dag van de Serres Rally afgesloten in de top-twintig. In het ijzersterke startveld kwam de Nederlandse rijders goed voor de dag, maar de overwinning ging opnieuw naar Stefan Svitko.

Lees meer

Rallyraid video's