Anja van Loon sluit Rallye du Maroc af met derde tijd na nachtrit

Gepubliceerd op: 18-10-2023 15:53

Tijdens de laatste etappe van de Rallye du Maroc gebeurt er van alles, maar Anja van Loon blijft uit de problemen in de Iveco Powerstar. Nadat zij met de dames een dag eerder in het donker door de duinen rondom Merzouga zijn gereden, nemen zij vandaag geen risico en willen Anja, Floor Maten en Marije van Ettekoven finishen. Het Ladies Team De Rooy FPT eindigt de rally met de derde tijd en zijn het snelste binnen Team De Rooy.

“Die laatste etappe was gewoon heel erg goed,” vertelt Anja. “We moesten als voorlaatste truck starten nadat we een hele lange dag hadden gisteren. We hadden de as gerepareerd en hebben toen toch de proef uitgereden. Daardoor zijn we in het donker door de duinen van Merzouga gemoeten en dat was echt heel erg pittig. Maar het was wel een hele goede les voor ons, tijdens Dakar zou dat ook kunnen gebeuren dus we moesten dat eigenlijk gewoon doen. Terug in het bivak hebben de monteurs de truck weer geprepareerd voor vandaag.”

En tijdens die laatste etappe gaat alles goed. “Floor heeft goed genavigeerd en Marije was heel erg scherp met het bandenmanagement. We zijn echt een goed team geworden. Onderweg zagen we dat er veel trucks wel problemen hadden en aan de finish hoorden we dat we de derde tijd hadden neergezet, daar ben ik echt heel erg blij mee. Dit was een hele goede voorbereiding op de Dakar Rally.”

Ook Erik van Loon is trots op de prestatie van Anja, Floor en Marije. “Wat die dames hebben laten zien, is echt knap. Vooral die nachtrit gisteren is heel erg knap. Het is jammer dat ze wat problemen hebben gehad, anders hadden ze een mooi klassement gereden. Wij mochten vandaag niet meer starten van de organisatie doordat we gisteren waren uitgevallen. Ik ben vooral ontzettend trots op Anja en de dames!”