Rallye du Maroc 2020 past zich aan, introductie digitaal roadbook

Rallye du Maroc 2020 past zich aan, introductie digitaal roadbook

De corona crisis heeft het er voor de organisatie van de Rallye du Maroc niet makkelijker op gemaakt. Daarom heeft organisator David Castera besloten het format aan te passen. Zoals gebruikelijk is de rally vijf dagen lang. Echter, de start is niet in Agadir, maar in de regio van M’Hamid. De rally zal westwaarts gaan in de duinen van het Erg Chegaga en ten oosten langs de Draa vallei.

De Rallye du Maroc zal het enige evenement op de kalender zijn dit jaar waarin motorrijders zich kunnen kwalificeren voor de komende Dakar, en de enige rally dat het sportief reglement van de Dakar 2021 hanteert. En we gaan kennis maken met het digitale roadbook!

Aanpassingen

De 2020 editie van de Rallye du Maroc zal de grote steden mijden. Er wordt een bivak opgezet waar alle activiteiten zullen plaatsvinden. De administratieve en tehcnische keuring, de proloog, de vijf etappes en de prijsuitreiking. De organisatie voorziet in alle maaltijden, vanaf de middag van  7 oktober t/m het ontbijt op 15 oktober.

Qua accomodatie zijn er enkele hotels beschikbaar, maar wordt er vooral in luxe tenten geslapen met toiletten en douches. Ook kun je in je eigen tent slapen (met gratis toegang tot toiletten en douches). Accomodatie kan via de website van de organisatie geboekt worden.

De technische keuring is zo georganiseerd dat deze in één dag afgewerkt kan worden, zodat deelnemers er voor kunnen kiezen zo laat mogelijk aan te komen de dag ervoor.  De organisatie voorziet in het transport van voertuigen naar Marokko en terug. BF Goodrich is in het bivak aanwezig voor de bekende bandenservice, Afriquia biedt de mogelijkheid om te tanken in het bivak.

Maroc Telecom zorgt ervoor dat er een goede 4G verbinding is, en verkoopt telefoon – en data kaartjes.

Inschrijving

Vanaf 4 mei is de inschrijving geopend. Als je inschrijft voor 31 juli, krijg je 10% korting als je de helft van de inschrijvingskosten overmaakt. Bij de inschrijving is het eten inbegrepen, voor zowel de deelnemers als de assistentie.

Ga naar rallyedumaroc.com voor meer info.

Digitaal roadbook

In deze editie van de Rallye du Maroc zullen alle vernieuwingen die voor de komende Dakar ingevoerd gaan worden toegepast worden. De meest opmerkelijke is de introductie van het digitale roadbook. Voor het eerst, en de enige keer voor de Dakar 2021, zal er gereden worden met een digitaal roadbook. De kosten voor het apparaat zijn voor rekening van de organisatie. Alleen de steun en de bediening zijn de verantwoordelijkheid van de deelnemers.

Er zijn twee keuzes:

  • De volledige route in de GP Moto en FIA categorieën, met specials van 300 tot 460 kilometer
  • De Rallye2, Enduro Cup en open SSV categorieën met specials van 3oo tot 370 kilometer. (benzinestop iedere 100 kilometer)

‘Road to Dakar’ label

Tijdens de Rally du Maroc zijn twee gratis inschrijvingen voor de komende Dakar te winnen: in de open SSV categorie en in de Enduro Cup. Voorwaarde is wel dat je nog niet aan de Dakar hebt meegedaan. Alle rookies die meedoen aan de Rallye du Maroc en aansluitend de Dakar 2021 krijgen 1.000 euro korting bij de motoren en 1.500 euro korting bij de SSV’s op hun Dakarinschrijving.

Gerelateerd nieuws

26-08-2020, 08:50

Presentatie Rally Andalusie – binnenkort nieuwe datum Presentatie Rally Andalusie – binnenkort nieuwe datum

Presentatie Rally Andalusie – binnenkort nieuwe datum

Update 26 augustus: Helaas kan de presentatie die voor vanavond gepland stond geen doorgang vinden. eden hiervoor is dat de organisatie nog niet alle informatie beschikbaar heeft over de race. Dat zou niet lang meer moeten duren en zodra de informatie er is, maken we de nieuwe datum hier bekend! Gezien de huidige omstandigheden omtrent […]

Lees meer

11-08-2020, 17:35

Rallye du Maroc uitgesteld, alternatief in Andalusië Rallye du Maroc uitgesteld, alternatief in Andalusië

Rallye du Maroc uitgesteld, alternatief in Andalusië

David Castera, organisator van de Rallye du Maroc, heeft zojuist bekend gemaakt dat de Rallye du Maroc definitief niet verreden zal worden. Als alternatief heeft de organisatie (ODC) een alternatief bedacht: de rally van Andalusië. Deze wordt verreden van 6 t/m 10 oktober 2020. David Castera: De verspreiding van Covid 19 in Marokko, nog steeds […]

Lees meer

21-04-2020, 11:26

Rallye du Maroc 2020 past zich aan, introductie digitaal roadbook Rallye du Maroc 2020 past zich aan, introductie digitaal roadbook

Rallye du Maroc 2020 past zich aan, introductie digitaal roadbook

De corona crisis heeft het er voor de organisatie van de Rallye du Maroc niet makkelijker op gemaakt. Daarom heeft organisator David Castera besloten het format aan te passen. Zoals gebruikelijk is de rally vijf dagen lang. Echter, de start is niet in Agadir, maar in de regio van M’Hamid. De rally zal westwaarts gaan […]

Lees meer

17-10-2019, 15:00

Koolen krijgt eerste indruk van SSV: “Alsof je thuis op de bank zit” Koolen krijgt eerste indruk van SSV: “Alsof je thuis op de bank zit”

Koolen krijgt eerste indruk van SSV: “Alsof je thuis op de bank zit”

De naam Kees Koolen is onlosmakelijk aan de Dakar Rally verbonden, maar vorig jaar moest hij verstek laten gaan. Nu trekt de rally naar Saudi-Arabië en trok het avontuur Koolen toch weer. Samen met Jurgen van den Goorbergh gaat hij de Dakar Rally rijden in een SSV.

Lees meer

Rallyraid video's