Winst voor Daklapack Rallysport in GTC Rally

Winst voor Daklapack Rallysport in GTC Rally

Dave Klaassen en co-piloot Jeffrey Spoor hebben afgelopen weekend de eerste editie van de GTC Rally Cross Country gewonnen, met een voorsprong van 4.11 minuten op Jerry van Langen. De derde plaats was voor Rick en Nienke Aarts met hun Bowler Wildcat. Foto’s Peter Notenboom.

De twee-daagse rally bestond uit 16 korte proeven overwegend op verharde wegen. Voor de Cross Country was er nog speciaal een onverharde proef uitgezet welke meerdere keren werd gereden. De proeven dienden te worden voorverkend en crews moesten zelf de pace-notes opmaken.

Dave Klaassen: 

”Dit was een mooie opsteker voor het hele team. De Breslau Rally hebben we vorige week goed afgesloten, maar daar kwam er nog niet uit van wat we ervan gehoopt hadden. Dat was toch best een zware week. In de voorbereiding op de GTC ging het ook allemaal niet zo lekker, we waren allemaal nog een beetje leeg. We zijn gaan voorverkennen met Jeffrey (Spoor red.) en dat ging eigenlijk meteen al vanzelf. Twee jaar geleden zijn we samen naar de Breslau Rallye geweest, dus Jeffery kende ik al wel, maar samen in de auto was wel nieuw. Jeffrey had zich tot in den treure voorbereid op de proeven en had alle documentatie goed op orde. Het schrijven van de notes ging goed, en we hadden meteen een goed systeem te pakken. Donderdag hebben we de auto nog even op de testbank gehad omdat we met een grotere restrictor konden rijden in de GTC.  Ik zag Joost Hofmans vertrekken op de eerste dag, en toen dacht ik ‘dat wordt een zware dobber’. We hebben van het eerste moment flink gas gegeven, en na de eerste dag hadden we al drie minuten voorsprong, die we op de tweede dag zelfs nog iets konden uitbreiden.”

”Vanuit Polen had ik het wedstrijdritme snel te pakken, maar ik had nog geen meter met deze auto opsnelheid of asfalt gereden. Hoe zo’n auto zich dan gedraagt in bijvoorbeeld korte haakse bochten is dan even uitvinden, maar de auto voelde heel intuïtief aan. En als je dan iemand naast je hebt die spot on op de notes zit, durf je ook gas te geven. Het was een mooi evenement, de onverharde proef was leuk, de rest van de proeven was erg snel en op asfalt. Als het volgend jaar weer georganiseerd wordt, zijn we er zeker bij. Er is voor het pubiek van alles te doen, dat is erg leuk.”

Voor Daklapack Rallysport is het seizoen hiermee ten einde, gezien de gezinsuitbreiding die eraan zit te komen. Maar in 2020 gaan we het team zeker weer terugzien! 


 Startlijst

200 Kees Tijsterman Mieke Tijsterman Mitsubishi Pajero T1
201 Joost Hofmans Mark van der Spank McRae Enduro NL T1 
202 Rick Aarts Nienke Aarts Bowler Wildcat NL T1 
203 Dave Klaassen Jeffrey Spoor Nissan Navara NL T1 
204 Rik van den Brink Marcel van Wort Toyota ORD3 NL T1
205 Jan Peter Hartog Mark Salomons Toyota ORD150 brinky 1 NL T1 
206 Tim Haex Jo Raemen yamaha 1000 r 4WD
207 Ronald Schoolderman Marcel Blankestijn Mitsubishi Pajero Mivec NL T1 
208 Henri Joosten Eric van Beelen OSCAR 1 NL T1 
209 Bert van Es Tom van Es Toyota Landcruiser HDJ 80 NL T2 
210 Eelco Bekker Sijbrand Booij Toyota Landcruiser NL T1 
211 Hans Weder Bob Tromp Toyota Landcruiser HDJ 80 NL T1
212 Jerry van Langen Bas Jongejan Toyota Landcruiser NL T1
213 Eddy Verzijl Wout Verzijl Suzuki Vitara NL T2 

Foto’s: Peter Notenboom

mt_gallery

Gerelateerd nieuws

12-03-2020, 19:50

Ook 24H Fursten Forest afgelast vanwege gevolgen coronavirus Ook 24H Fursten Forest afgelast vanwege gevolgen coronavirus

Ook 24H Fursten Forest afgelast vanwege gevolgen coronavirus

Helaas moet de 24H Fursten Forest Offroad Race nu ook opzoek naar een andere datum door de gevolgen van het coronavirus. De wedstrijd in het Duitse Fürstenau zou dit weekend de seizoensopener worden van het NK Offroad Racing. “Het is met spijt in ons hart dat we de tweede editie van de 24H Fursten Forest […]

Lees meer

17-12-2019, 11:15

Pak je kans en kom gratis naar MOTORbeurs Utrecht 2020 Pak je kans en kom gratis naar MOTORbeurs Utrecht 2020

Pak je kans en kom gratis naar MOTORbeurs Utrecht 2020

MOTORbeurs Utrecht symboliseert dé start van het motorseizoen en is de poort naar de wereld van het motorrijden. Om de 36e editie te vieren – dat plaatsvindt van 20 t/m 23 februari 2020, heeft de organisatie een ludieke actie bedacht: kersverse motorrijders krijgen op donderdag 20 februari 2020 gratis toegang op vertoon van hun rijbewijs […]

Lees meer

19-09-2019, 06:22

Bernhard en Tom samen terug in Hellendoorn Rally Bernhard en Tom samen terug in Hellendoorn Rally

Bernhard en Tom samen terug in Hellendoorn Rally

Na een éénmalig uitstapje naar een Franse gravelrally vorig jaar is Bernhard ten Brinke weer van de partij in zijn thuiswedstrijd. De rallyrijder uit Zeddam start vrijdagavond bovendien voor het eerst sinds 2015 weer samen met zijn Dakar-navigator Tom Colsoul. Wevers Sport heeft een kersverse Skoda Fabia Evo klaargezet, die is voorzien van een spectaculaire nieuwe livery. “Een startlijst met 14 R5’s en veel nieuwe proeven; dat is toch geweldig. Ik ben blij dat ik weer van de partij ben.”

Lees meer

15-07-2019, 08:32

Winst voor Daklapack Rallysport in GTC Rally Winst voor Daklapack Rallysport in GTC Rally

Winst voor Daklapack Rallysport in GTC Rally

Dave Klaassen en co-piloot Jeffrey Spoor hebben afgelopen weekend de eerste editie van de GTC Rally Cross Country gewonnen, met een voorsprong van 4.11 minuten op Jerry van Langen. De derde plaats was voor Rick en Nienke Aarts met hun Bowler Wildcat. Foto's Peter Notenboom.

Lees meer

Rallyraid video's