Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy zal op 18 april a.s. met drie trucks aan de start van de Morocco Desert Challenge verschijnen. Met Ton van Genugten, Janus van Kasteren junior en Michiel Becx als piloten zal het team zich zeker willen mengen in de strijd om de podiumplaatsen.

Die strijd gaat een hele interessante worden. Met het MAZ team uit Wit-Rusland, Mammoet Rallysport, het Riwald Dakar Team, het EVM Team met Peter Versluis en Roeland Voerman, en de mogelijke komst van Martin Macek en Ales Loprais (respectievelijk vijfde en zevende afgelopen Dakar) is op het Kamaz Team na praktisch de volledige wereldtop aanwezig in Marokko.

Janus van Kasteren: ”De banden gaan een grote rol spelen”

Janus van Kasteren: ”Ik ben heel benieuwd wat deze editie gaat brengen. Dat wordt echt een mooie competitie met dit sterke deelnemersveld. In de Dakar weet je dat Kamaz bijna altijd wint, maar nu is het echt de vraag wie de zege gaat pakken. Het MAZ team is heel snel, maar er zijn nog zeven, acht kanshebbers.”

”Ik kijk tevreden terug op mijn zesde plaats in de afgelopen Dakar. Mooi dat we nu met drie trucks naar Marokko gaan. We gaan nog wat aanpassingen doen aan de truck. De tanks komen aan de zijkant voor een betere gewichtsverdeling, er komen jacks onder, de motor krijgt iets meer vermogen onderin. De banden gaan een grote factor worden in de Morocco Desert Challenge, zeker op dag twee. Het zal zaak zijn om meteen vanaf het begin er vooraan bij te zitten” kijkt van Kasteren vooruit.

Ton van Genugten wil de Morocco Desert Challenge niet missen

Ton van Genugten deed vorig jaar voor het eerst mee in de Morocco Desert Challenge met Team De Rooy en moest toen 30 kilometer voor de finish opgeven om verdere schade te voorkomen. Toen reed hij nog met de onafhankelijk geveerde truck, nu gaat hij met de truck rijden waar Gerard De Rooy in de Dakar 2019 derde mee geworden is en Albert Llovera dit jaar in Saoedi-Arabië mee heeft gereden.

Van Genugten was er niet bij in de Dakar, maar de Morocco Desert Challenge wilde hij niet aan zich voorbij laten gaan. ”Ik heb Gerard onlangs gevraagd of er nog een truck beschikbaar was. Afgelopen donderdag hebben we dat rond gemaakt. De EVO III waar ik mee ga rijden heeft een iets langer chassis voor meer stabiliteit op snelle paden en de cabine is op vier plaatsen afgeveerd. Het veld in de Morocco Desert Challenge wordt steeds serieuzer en dan is het mooi voor mij dat ik er bij kan zijn met een truck van Team de Rooy. Hoewel ik de Dakar niet heb gereden, is rally rijden voor mij net als fietsen, dat verleer je niet. Wie er naast me komen te zitten in de truck is nog niet bekend, dat ligt nog even open. De sfeer in de MDC maakt deze rally zo bijzonder met een veld van amateurs tot professionals. Er doen veel bekenden mee, en dat maakt het nog eens extra leuk” aldus van Genugten.

Michiel Becx: ”Dankbare taak om anderen te kunnen helpen”

Derde rijder in het team is Michiel Becx, die er ook al jaren bij is in de Morocco Desert Challenge. Net als in de Dakar zal Becx zijn teamgemoten ondersteunen tijdens de rally als snelle assistentie. Een rol die hem prima bevalt. Met dezelfde auto en dezelfde crew. ”Dakar kon voor ons echt niet beter, we hebben zelf helemaal geen trammelant gehad en toch geregeld ons team kunnen helpen. Dat vind ik eigenlijk nog mooier dan rijden met het mes tussen de tanden. Het is een hele dankbare taak om anderen te kunnen helpen en vooral heel leuk. Natuurlijk wordt er niks kado gedaan, maar ik dat we als als team voor de winst moeten gaan” vertelt Michiel Becx.

Gerelateerd nieuws

18-03-2020, 18:12

MDC 2020 verplaatst naar september MDC 2020 verplaatst naar september

MDC 2020 verplaatst naar september

Organisator van de Morocco Desert Challenge, Gert Duson heeft de knoop doorgehakt, de rally wordt verplaatst naar september. Gert Duson: ”Met pijn in het hart delen we mee dat de beslissing is genomen om de Morocco Desert Challenge uit te stellen. Hoe triest dit besluit ook mag zijn, onze grootste prioriteit vandaag is de veiligheid […]

Lees meer

28-02-2020, 17:07

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Vorig jaar viel Ronald van Loon uit op dag vijf in de Morocco Desert Challenge nadat hij in het stof achterop een andere stilstaande deelnemer botste. Op dat moment stond van Loon negende in het algemeen klassement. Dit jaar is het team er weer bij en gaat het opnieuw voor een plek in de top […]

Lees meer

24-02-2020, 11:51

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy zal op 18 april a.s. met drie trucks aan de start van de Morocco Desert Challenge verschijnen. Met Ton van Genugten, Janus van Kasteren junior en Michiel Becx als piloten zal het team zich zeker willen mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Die strijd gaat een hele interessante worden. Met het […]

Lees meer

11-02-2020, 17:25

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

Terwijl Gert Duson met een heel team onderweg is in Marokko om de roadbooks te controleren van de 2020 Morocco Desert Challenge, wordt er bij veel teams hard gewerkt om de voertuigen klaar te krijgen voor de prékeuring op 14 maart a.s.. Zo ook bij Dakarspeed, dat met de hagelnieuwe racetruck, de DKR3, aan de […]

Lees meer

Rallyraid video's