Schoolderman sluit superdag in MDC af als negentiende

Schoolderman sluit superdag in MDC af als negentiende

Ronald Schoolderman en Marcel Blankestijn konden opgelucht ademhalen in het bivak in de buurt van Assa, na afloop van de derde etappe van de Morocco Desert Challenge. Pas toen de auto op de bokjes stond bij de monteurs van 4×4 Centrum Ermelo zagen ze dat één van de banden tot op het karkas was doorgesleten. “Dat die niet is geklapt onderweg, daar hebben we geluk mee gehad”, wist Schoolderman.

Een klapband was een smetje geweest op de ‘superdag’ die Schoolderman en Blankestijn hadden. De 374 kilometer lange etappe van Smara naar Assa was een bijzondere, vond Schoolderman. “In het begin wat zwaarder, met grote rotsen en rivierbeddingen. Lekker technisch, dat was wel ons dingetje. Daarna was het sneller terrein, maar ook dat ging van een leien dakje. We hadden goed de snelheid te pakken met ons dieseltje.”

Ondanks dat het nog niet helemaal zijn terrein was, is Schoolderman tevreden met hoe de Morocco Desert Challenge tot nu toe verloopt. In het klassement staat hij twintigste. “We rijden elke dag zo’n beetje tussen de vijftiende en de twintigste plaats, en onze teamgenoot Lieven den Brabant zit niet ver achter ons, en hebben eigenlijk nog niets meegemaakt. We tokkelen gewoon rustig door, met zo min mogelijk fouten. Dat laten we aan anderen over.”

De vierde etappe biedt tot Schooldermans spijt nog geen duinen. “Daar had ik eigenlijk wel op gehoopt, maar die komen overmorgen pas. Ik verwacht dat het een beetje hetzelfde wordt als wat we vandaag hebben gehad. Ook goed, als het maar lekker technisch is.”

Gerelateerd nieuws

30-04-2019, 11:02

4×4 Centrum Ermelo kijkt terug op geslaagde MDC 4×4 Centrum Ermelo kijkt terug op geslaagde MDC

4×4 Centrum Ermelo kijkt terug op geslaagde MDC

Met een 11e plaats algemeen voor Ronald Schoolderman/Marcel Blankestijn en een 15e plaats voor Lieven de Brabant /Donald de Smet scoorde het team van 4x4 Centrum Ermelo twee mooie uitslagen. Daarnaast finishte Martijn van den Broek knap als 12e algemeen en Teun Stam als 14e, beiden met een door 4x4 Centrum Ermelo gebouwde 'Rallycruiser'. 

Lees meer

25-04-2019, 08:46

Nederlandse beste vrouw in MDC 2019 Nederlandse beste vrouw in MDC 2019

Nederlandse beste vrouw in MDC 2019

Afgelopen week is de jaarlijkse Morocco Desert Challenge (MDC) weer verreden. Deze offroad woestijn rally is de op één na grootste ter wereld en brengt de deelnemers in 2800 kilometer verdeeld over 8 etappes dwars door het afwisselende terrein van Marokko. Wendy Broomans (31) en haar vader Ronald Broomans (62) deden dit jaar voor de derde keer mee aan deze zware rally en niet zonder succes: Wendy is de beste vrouw geworden in de auto categorie.

Lees meer

21-04-2019, 13:09

Elfde editie Morocco Desert Challenge met succes ten einde Elfde editie Morocco Desert Challenge met succes ten einde

Elfde editie Morocco Desert Challenge met succes ten einde

De laatste etappe is altijd een speciaal moment en rijk aan emoties, zowel voor de deelnemers als voor de hele organisatie. De laatste 185 kilometers zouden in elke categorie een winnaar aanduiden, voor het hele circus terugging naar kuststad Saïdia voor een laatste gala-avond met prijsuitreiking.

Lees meer

19-04-2019, 20:20

Van Genugten revancheert zich met tweede dagzege in MDC Van Genugten revancheert zich met tweede dagzege in MDC

Van Genugten revancheert zich met tweede dagzege in MDC

Ton van Genugten heeft vrijdag de zevende en voorlaatste etappe in de Morocco Desert Challenge op zijn naam geschreven. Na een teleurstellend eind van de zesde etappe haalde de coureur van Petronas Iveco Team de Rooy zijn gram in een listige proef van Merzouga naar Bouarfa.

Lees meer

Rallyraid video's