4×4 Centrum Ermelo kijkt terug op geslaagde MDC

4×4 Centrum Ermelo kijkt terug op geslaagde MDC

Met een 11e plaats algemeen voor Ronald Schoolderman/Marcel Blankestijn en een 15e plaats voor Lieven de Brabant /Donald de Smet scoorde het team van 4×4 Centrum Ermelo twee mooie uitslagen. Daarnaast finishte Martijn van den Broek knap als 12e algemeen en Teun Stam als 14e, beiden met een door 4×4 Centrum Ermelo gebouwde ‘Rallycruiser’.

Behalve een 11e plaats algemeen won het duo Schoolderman/Blankestijn ook nog het T1 klassement bij de diesels. Ronald Schoolderman: ,,Het was een zeer geslaagde rally. Mijn doel was vooral om ervaring op te doen in de duinen en te leren. Maar door weinig fouten te maken en iedere dag mooi op tijd binnen te komen, klommen we vanzelf naar voren in het klassement. Hoewel we niet met onze eigen auto reden (de ORD150), en over veel minder vermogen beschikten, bleek maar weer dat pure snelheid niet altijd het belangrijkste is. En waar ik zeker ook trots op ben: behalve de twee auto’s van ons eigen team, zijn ook de twee door ons gebouwde rallycruisers van Martijn van den Broek en Teun Stam knap in de top vrijftien gefinisht.”

Nu de Morocco Desert Challenge erop zit, kijkt Schoolderman alweer vooruit naar de volgende evenementen. ”Eind juni gaan we naar de Breslau Rally waar we de service verzorgen voor Brinky Rallysport, en half september staat de Balkan Offroad op de kalender, waar we zelf ook weer voor de overwinning willen strijden. In de werkplaats gaan we nu hard aan de slag met de bouw van 2 nieuwe ORD 150’s, en een nieuwe Rallycruiser die in de verkoop komt. En natuurlijk willen we in april 2020 er weer graag bij zijn als de Morocco Desert Challenge weer van start gaat!

mt_gallery

Gerelateerd nieuws

30-04-2019, 11:02

4×4 Centrum Ermelo kijkt terug op geslaagde MDC 4×4 Centrum Ermelo kijkt terug op geslaagde MDC

4×4 Centrum Ermelo kijkt terug op geslaagde MDC

Met een 11e plaats algemeen voor Ronald Schoolderman/Marcel Blankestijn en een 15e plaats voor Lieven de Brabant /Donald de Smet scoorde het team van 4x4 Centrum Ermelo twee mooie uitslagen. Daarnaast finishte Martijn van den Broek knap als 12e algemeen en Teun Stam als 14e, beiden met een door 4x4 Centrum Ermelo gebouwde 'Rallycruiser'. 

Lees meer

25-04-2019, 08:46

Nederlandse beste vrouw in MDC 2019 Nederlandse beste vrouw in MDC 2019

Nederlandse beste vrouw in MDC 2019

Afgelopen week is de jaarlijkse Morocco Desert Challenge (MDC) weer verreden. Deze offroad woestijn rally is de op één na grootste ter wereld en brengt de deelnemers in 2800 kilometer verdeeld over 8 etappes dwars door het afwisselende terrein van Marokko. Wendy Broomans (31) en haar vader Ronald Broomans (62) deden dit jaar voor de derde keer mee aan deze zware rally en niet zonder succes: Wendy is de beste vrouw geworden in de auto categorie.

Lees meer

21-04-2019, 13:09

Elfde editie Morocco Desert Challenge met succes ten einde Elfde editie Morocco Desert Challenge met succes ten einde

Elfde editie Morocco Desert Challenge met succes ten einde

De laatste etappe is altijd een speciaal moment en rijk aan emoties, zowel voor de deelnemers als voor de hele organisatie. De laatste 185 kilometers zouden in elke categorie een winnaar aanduiden, voor het hele circus terugging naar kuststad Saïdia voor een laatste gala-avond met prijsuitreiking.

Lees meer

19-04-2019, 20:20

Van Genugten revancheert zich met tweede dagzege in MDC Van Genugten revancheert zich met tweede dagzege in MDC

Van Genugten revancheert zich met tweede dagzege in MDC

Ton van Genugten heeft vrijdag de zevende en voorlaatste etappe in de Morocco Desert Challenge op zijn naam geschreven. Na een teleurstellend eind van de zesde etappe haalde de coureur van Petronas Iveco Team de Rooy zijn gram in een listige proef van Merzouga naar Bouarfa.

Lees meer

Rallyraid video's