MDC 2020 update: het laatste nieuws

MDC 2020 update: het laatste nieuws

Op 23 november is het weer zover. Dan wordt in Zuid-Nederland de jaarlijkse Preproloog georganiseerd, het grootste rally feest van de Lage Landen. Voor het tweede jaar op rij is de MDC van de partij. En hoe? Wel, massaal is het juiste woord, want met méér Nederlandse en Belgische deelnemers dan gelijk welke andere rally, zal onze aanwezigheid niet onopgemerkt voorbijgaan. MDC organisator Gert Duson brengt het laatste nieuws.

Bijna 20 van onze 30 ingeschreven race trucks, veel van onze wedstrijdauto’s evenals een aantal motor- en SSV-teams zullen die dag te bewonderen zijn in de grote paddock én op de racetrack. Het evenement biedt je een uniek kijkje in de keuken bij grote en kleine teams. De interactie tussen deelnemers en de 15.000 verwachte bezoekers zorgt voor een speciale sfeer en onvergetelijke momenten. Spektakel gegarandeerd dus voor jong en oud.

Tweede verkenningsronde komt er aan

Heel de maand september doolde wedstrijddirecteur Jean-Claude Kaket en zijn team (met o.a. Charly Gotlib) rond in de Marokkaanse woestijn. Hun doel was het vinden van 8 nieuwe, uitdagende etappes voor de MDC2020, met o.a. een marathonetappe en vier gescheiden duinenparcours voor de race trucks. Om bijna 3000 wedstrijdkilometers te vinden, werden bijna 9000 kilometers toegevoegd op de teller van zijn nieuwe Landcruiser HDJ80. Maar de opdracht was geslaagd. De kladversie van de roadbooks wordt momenteel gedigitaliseerd en binnen twee weken vertrekt Kaket opnieuw richting Marokko voor een eerste controle, deze keer bijgestaan door zijn beste vriend en top-navigator Jean-Marie Lurquin. Zelf moet ik spijtig genoeg nog wachten tot de validatie-ronde in februari vooraleer ik mag proeven van zijn nieuwe creaties.

Bezoekers- en sponsorreis MDC2020

Ook in 2020 bieden we geheel verzorgde vijfdaagse bezoekers- en sponsorreizen aan. Op deze exclusieve tours, maken uw gasten niet enkel de rally op z’n best mee, maar ze beleven ook Marokko op zijn mooist. Ze volgen de rally niet enkele gedurende een aantal dagen, ze maken er echt deel van uit.

Voor onze gasten zijn feest en spektakel gegarandeerd, elke dag opnieuw. De technische controle in Agadir, de proloog op Plage Blanche, de woestijnetappes in het zuiden, de bivaks aan de duinen van Chegaga en Merzouga, het Rekkam-plateau, en de prijsuitreiking en het eindfeest in Saïdia: het beloven onvergetelijke momenten te worden. Precies om die reden bieden we voor 2020 niet één maar drie bezoekersreizen aan. Elk met eigen kenmerken en invalshoeken, maar stuk voor stuk onvergetelijk.

VIP TRIP :
Marrakesh (heenvlucht & transfer naar bivak) / M’hamid (etappe & bivak 4-5) / Merzouga (etappe & bivak 6) / Errachidia (terugvlucht)

VIP TRIP :
Errachidia (heenvlucht & transfer) / Merzouga (bivak 6) / Borj Bel Frissate (etappe & bivak 7) / Saïdia (finish, prijsuitreiking, slotfeest & 5* hotel) / Nador of Oujda (terugvlucht).

De organisatie van deze vip-reizen doen we in samenwerking met GPT Rally, een reisbureau gespecialiseerd in de rally-raid branche.

Wil je meer info of wil je de brochure graag ontvangen, stuur dan een mailtje naar: roel@gptrally.nl of bel +06 22 48 94 09

Gerelateerd nieuws

18-03-2020, 18:12

MDC 2020 verplaatst naar september MDC 2020 verplaatst naar september

MDC 2020 verplaatst naar september

Organisator van de Morocco Desert Challenge, Gert Duson heeft de knoop doorgehakt, de rally wordt verplaatst naar september. Gert Duson: ”Met pijn in het hart delen we mee dat de beslissing is genomen om de Morocco Desert Challenge uit te stellen. Hoe triest dit besluit ook mag zijn, onze grootste prioriteit vandaag is de veiligheid […]

Lees meer

28-02-2020, 17:07

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Ronald van Loon droomt van top vijf in MDC

Vorig jaar viel Ronald van Loon uit op dag vijf in de Morocco Desert Challenge nadat hij in het stof achterop een andere stilstaande deelnemer botste. Op dat moment stond van Loon negende in het algemeen klassement. Dit jaar is het team er weer bij en gaat het opnieuw voor een plek in de top […]

Lees meer

24-02-2020, 11:51

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

Team De Rooy zal op 18 april a.s. met drie trucks aan de start van de Morocco Desert Challenge verschijnen. Met Ton van Genugten, Janus van Kasteren junior en Michiel Becx als piloten zal het team zich zeker willen mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Die strijd gaat een hele interessante worden. Met het […]

Lees meer

11-02-2020, 17:25

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

DakarSpeed op schema voor MDC met bouw nieuwe truck

Terwijl Gert Duson met een heel team onderweg is in Marokko om de roadbooks te controleren van de 2020 Morocco Desert Challenge, wordt er bij veel teams hard gewerkt om de voertuigen klaar te krijgen voor de prékeuring op 14 maart a.s.. Zo ook bij Dakarspeed, dat met de hagelnieuwe racetruck, de DKR3, aan de […]

Lees meer

Rallyraid video's