Gert Huzink moet tijdverlies slikken in vierde etappe Dakar Rally

Gepubliceerd op: 09-01-2024 19:26

Gert Huzink is dinsdag als twintigste gefinisht in het truckklassement tijdens de vierde etappe van de Dakar Rally. De coureur van het Jongbloed Dakar Team kende daarmee een wat teleurstellende dag, aangezien hij had ingezet op tijd goed maken op de concurrentie. Huzink heeft met nog acht etappes te gaan een achterstand van 2.20,14 op klassementsleider en landgenoot Janus van Kasteren.

“Een dag met veel navigatiefoutjes”, zei Huzink. “Voor dit spelletje zijn we niet hier. Vandaag ging alles op het gebied van navigeren fout wat fout kon gaan. De truck doet het goed alleen iedere keer het verkeerde baantje. Als je dat blijft volhouden kom je niet ver in deze Dakar.”

Verloren tijd

Een dag eerder had Huzink tijd verloren doordat hij laat startte en als gevolg daarvan lang vastzat achter andere deelnemers. Van wie sommigen overigens niet aan de kant wilden voor zijn snelle en betrouwbare Renault C40 Hybrid.

Dat laatste, dat zijn Renault snel en betrouwbaar is, doet ertoe: jarenlang was zijn truck namelijk niet competitief genoeg en kon Huzink niet vooraan strijden. Afgelopen jaar heeft hij veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van een betrouwbare truck en dat is hij tot dusver ook gebleken. Dan is zijn frustratie over de etappe van dinsdag goed te begrijpen.

Wat recht te zetten

Tijdens die etappe, die over een afstand van 631 kilometer voerde van Al Salamiya naar Al-Hofuf (waarvan 299 kilometer special), had hij dus wat recht te zetten. Daar kwamen Huzink en zijn bijrijders Rob Buursen en Martin Roesink helaas dus niet aan toe. Het team verloor uiteindelijk 1.07,14 op etappewinnaar Van Kasteren.

Met nog acht etappes te gaan hebben Huzink en de zijnen evenwel gelegenheid genoeg om nog wat moois te laten zien deze Dakar. Wie weet wordt de vijfde etappe van woensdag – over 645 kilometer van Al-Hofuf naar Shubaytah (118 kilometer special) – de dag van de ommekeer.