Nani Roma met Borgward in de Top 10

Nani Roma met Borgward in de Top 10

Borgward Rally Team-kopman Nani Roma (301) eindigde vandaag, op de achtste dag van de 2020 Dakar Rally, in de etappe van 477 kilometer met zijn Borgward BX7 EVO op een 10e positie.

Roma had na een voorzichtige start van de etappe een sterke finish. De tweevoudig Dakar-winnaar verloor eerst nog tijd nadat hij wat navigatieproblemen had. Toen de proef ten einde liep, wist hij echter alsnog in de Top 10 door te dringen.

Nani Roma na de etappe: “Vandaag ging het nog weer beter. Vanochtend voelde ik me niet op mijn gemak in de auto en ging het verre van perfect. In de loop van de dag kon ik me echter meer concentreren en ging ik beter rijden. Bij kilometer 400 misten we bijna een waypoint, maar we verloren niet al te veel tijd om het alsnog te vinden. Uiteindelijk was het resultaat niet slecht en zijn we blij dat we in de Top 10 staan.”

Naast de Borgward BX7 EVO waarmee Roma de Top 10-positie scoorde, prees de Spaanse coureur ook het werk van de Borgward Rally Team-monteurs, die tijdens de Dakar enkele goede ontwikkelingen in de auto hebben doorgevoerd.

Roma over de Borgward BX7 EVO: “We zijn nog steeds blij met de aanpassing van de vering waarvoor we twee dagen geleden hebben gekozen. Het Borgward Rally Team werkt echt goed en ik merk dat de auto daardoor elke dag beter wordt. Vandaag liep de Borgward BX7 EVO dan ook heel goed en hadden we ook geen problemen.”

Helaas voor het Borgward Rally Team is Ricardo Porém uit de race. De Portugese coureur kon gisteren het bivak bereiken, maar hij mocht vanochtend niet herstarten.

Gerelateerd nieuws

27-01-2020, 14:12

Pablo Quintanilla: ” Deze Dakar was een nieuw hoofdstuk voor iedereen” Pablo Quintanilla: ” Deze Dakar was een nieuw hoofdstuk voor iedereen”

Pablo Quintanilla: ” Deze Dakar was een nieuw hoofdstuk voor iedereen”

De Chileense motorrijder, Pablo Quintanilla, van het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing-team blikt terug op zijn recente avontuur in Saoedi-Arabië waar hij het beste resultaat ooit voor zichzelf en Husqvarna in Dakar heeft neergezet. Bestaande uit een mengeling van landschappen en terreinen en met een oppervlakte van bijna 8000 km tijdens 12 zware dagen in […]

Lees meer

24-01-2020, 10:30

Dakar-rijder Edwin Straver overleden Dakar-rijder Edwin Straver overleden

Dakar-rijder Edwin Straver overleden

Motorrijder Edwin Straver is vannacht in het bijzijn van zijn geliefden overleden aan de gevolgen van de verwondingen die hij opliep in de voorlaatste etappe van de Dakar Rally. Edwin Straver is 48 jaar geworden. De motorrijder uit het Brabantse Rijswijk kwam vorige week donderdag tijdens de elfde etappe van de Dakar Rally ongelukkig ten […]

Lees meer

22-01-2020, 13:11

Edwin Straver naar Nederland overgebracht Edwin Straver naar Nederland overgebracht

Edwin Straver naar Nederland overgebracht

Motorrijder Edwin Straver wordt vandaag (woensdag) vanuit Saudi-Arabië overgebracht naar Nederland. In de toestand van Straver is geen verandering: die is onverminderd kritiek. De 48-jarige motorrijder uit het Brabantse Rijswijk kwam vorige week donderdag tijdens de voorlaatste etappe van de Dakar Rally ongelukkig ten val. Daarbij brak hij een van de bovenste nekwervels en had […]

Lees meer

18-01-2020, 12:29

Leerzame Dakar voor Nani Roma en Borgward Leerzame Dakar voor Nani Roma en Borgward

Leerzame Dakar voor Nani Roma en Borgward

Borgward Rally Team-coureur Nani Roma (301) heeft opnieuw een Dakar Rally uit weten te rijden als 27ste in het algemeen klassement. De Spaanse coureur moest tijdens de race vooral lastige situaties als lekke banden en navigatieproblemen overwinnen, om de laatste etappe op de twaalfde plaats te kunnen eindigen. Roma had niet verwacht dat de race […]

Lees meer

Rallyraid video's