Tweede poging Herwin Hopmans wél raak

Tweede poging Herwin Hopmans wél raak

In 2005 begon Herwin Hopmans totaal onwetend aan de Dakar Rally. In een heftige zandstorm in Mauritanië moest hij opgeven. Bij zijn tweede poging, deze keer in Zuid-Amerika en met veel meer ervaring, lukt het wel. Hopmans haalde zonder grote problemen de finish van de Dakar Rally 2019.

Vooraf had Hopmans het zelf eigenlijk niet verwacht, bekende hij aan de meet van de laatste etappe. “Ik was bang voor de duinen, dat ik dat niet zou kunnen. Ik was zo onrustig en onzeker voor de start, maar met de dag ging het beter en kreeg ik meer zelfvertrouwen. Daardoor ging ik ook steeds lekkerder rijden. Het belangrijkste was zorgen dat ik niet viel.”

Hopmans stond nog fit aan de finish, terwijl ook de laatste etappe nog door de duinen ging en vol gevaren zat. “Er stond iemand van de organisatie te wijzen, maar dat klopte volgens mij niet. Ik heb gewacht op Mirjam Pol, want die weet het wel. Die kan veel beter navigeren dan ik. Zij reed de kant op die ik dacht dat goed was, dus ik ben er achteraan gereden. Maar na een tijdje heb ik het tempo opgeschroefd en ben ik aangehaakt bij een groepje dat voorbij kwam. Gaan met die banaan! Ik heb mooi kunnen koersen en wat conditie betreft zou ik nog best vier etappes kunnen rijden.”

Of er nog een volgende poging komt, nu deze is geslaagd, weet Hopmans nog niet. “Ik heb veel schik gehad, dat is zeker. Ik moet het allemaal maar eens rustig laten bezinken. Vanavond gaan we eerst een pilsje drinken en dan zien we wel.”

Gerelateerd nieuws

15-03-2019, 18:13

Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug

Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug

De forse tijdstraf van Kevin Benavides tijdens de voorbije Dakar Rally is na na uitspraak van de protestcommissie van de FIM kwijtgescholden. Dat heeft zijn team HRC Honda in een verklaring laten weten.

Lees meer

04-02-2019, 10:38

Mirjam Pol kijkt terug op een zeer geslaagde Dakar Mirjam Pol kijkt terug op een zeer geslaagde Dakar

Mirjam Pol kijkt terug op een zeer geslaagde Dakar

Nadat Mirjam over de allerlaatste finishstreep van Dakar 2019 reed, straalt ze tevredenheid uit. “Ik heb vrij constant gereden, geen mega-klappers gemaakt, duizenden kilometers gereden en genoten in de duinen. Als ik alles bij elkaar bekijk dan kan ik maar tot één conclusie komen; Dit was mijn allerbeste Dakar”, legt Mirjam uit.

Lees meer

18-01-2019, 10:22

Mirjam Pol zeer tevreden over Dakar 2019 Mirjam Pol zeer tevreden over Dakar 2019

Mirjam Pol zeer tevreden over Dakar 2019

“Dit was een echte laatste proef, en echt een echte. Geen optocht rijden en in een lange file richting Lima rijden. Niks ervan, het was weer prachtig, supergaaf! Weer zo’n mooie duinetappe vol met verraderlijke duinpannetjes en knippen. Ik heb werkelijk gedacht; ‘Dit kan je, Pol, kom op, gewoon het gas erop!’

Lees meer

18-01-2019, 07:00

Eurol in Dakar: Historische overwinning voor Al-Attiyah in Dakar 2019 Eurol in Dakar: Historische overwinning voor Al-Attiyah in Dakar 2019

Eurol in Dakar: Historische overwinning voor Al-Attiyah in Dakar 2019

Nasser Al-Attiyah heeft donderdag de eindoverwinning in de Dakar Rally 2019 op zijn naam geschreven. De coureur van Toyota Gazoo Racing nam tijdens de laatste etappe geen enkele risico. Eurol ondersteunt de teams die meedoen aan de Dakar Rally en doet verslag van hun fantastische prestaties.

Lees meer

Rallyraid video's