Tweede poging Herwin Hopmans wél raak

Tweede poging Herwin Hopmans wél raak

In 2005 begon Herwin Hopmans totaal onwetend aan de Dakar Rally. In een heftige zandstorm in Mauritanië moest hij opgeven. Bij zijn tweede poging, deze keer in Zuid-Amerika en met veel meer ervaring, lukt het wel. Hopmans haalde zonder grote problemen de finish van de Dakar Rally 2019.

Vooraf had Hopmans het zelf eigenlijk niet verwacht, bekende hij aan de meet van de laatste etappe. “Ik was bang voor de duinen, dat ik dat niet zou kunnen. Ik was zo onrustig en onzeker voor de start, maar met de dag ging het beter en kreeg ik meer zelfvertrouwen. Daardoor ging ik ook steeds lekkerder rijden. Het belangrijkste was zorgen dat ik niet viel.”

Hopmans stond nog fit aan de finish, terwijl ook de laatste etappe nog door de duinen ging en vol gevaren zat. “Er stond iemand van de organisatie te wijzen, maar dat klopte volgens mij niet. Ik heb gewacht op Mirjam Pol, want die weet het wel. Die kan veel beter navigeren dan ik. Zij reed de kant op die ik dacht dat goed was, dus ik ben er achteraan gereden. Maar na een tijdje heb ik het tempo opgeschroefd en ben ik aangehaakt bij een groepje dat voorbij kwam. Gaan met die banaan! Ik heb mooi kunnen koersen en wat conditie betreft zou ik nog best vier etappes kunnen rijden.”

Of er nog een volgende poging komt, nu deze is geslaagd, weet Hopmans nog niet. “Ik heb veel schik gehad, dat is zeker. Ik moet het allemaal maar eens rustig laten bezinken. Vanavond gaan we eerst een pilsje drinken en dan zien we wel.”

Gerelateerd nieuws

10-12-2019, 12:50

TACITA met elektrische motor naar Dakar TACITA met elektrische motor naar Dakar

TACITA met elektrische motor naar Dakar

Trouw aan de spirit van het ontdekken van nieuwe landen, die mobiliteit diep verbindt met avontuur en technologisch experimenteren, zal de Dakar Rally 2020 die in januari een nieuw continent zal verkennen. De Dakar Rally staat open voor de toekomst van mobiliteit en TACITA is de uitdaging aangegaan. A.S.O, de organisator van de Dakar Rally, […]

Lees meer

15-03-2019, 20:13

Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug

Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug

De forse tijdstraf van Kevin Benavides tijdens de voorbije Dakar Rally is na na uitspraak van de protestcommissie van de FIM kwijtgescholden. Dat heeft zijn team HRC Honda in een verklaring laten weten.

Lees meer

07-03-2019, 18:24

Formule 1 Jaarspel 2019: Minimaal 6.000 Euro aan prijzen! Formule 1 Jaarspel 2019: Minimaal 6.000 Euro aan prijzen!

Formule 1 Jaarspel 2019: Minimaal 6.000 Euro aan prijzen!

Half maart nadert en dus mogen de Formule 1-motoren weer gestart worden. In Australië vindt de eerste Grand Prix van dit jaar plaats en de voortekenen zijn veelbelovend voor wie van spanning houdt. Het lijkt erop dat Lewis Hamilton een zware opgave gaat krijgen om zijn zesde wereldtitel binnen te halen. Ferrari oogde sterk tijdens de testdagen en ook de door Honda aangedreven Red Bull lijkt een stuk dichterbij te staan dan een jaar geleden.

Lees meer

08-02-2019, 12:58

Dakarfeest Paul Spierings 15 maart a.s. Dakarfeest Paul Spierings 15 maart a.s.

Dakarfeest Paul Spierings 15 maart a.s.

Kom ook naar het Dakarfeest van Paul Spierings! Niet alleen Otto Lagerfett is aanwezig, we hebben nog veel meer. Dit mag je niet missen...

Lees meer

Rallyraid video's