TACITA met elektrische motor naar Dakar

TACITA met elektrische motor naar Dakar

Trouw aan de spirit van het ontdekken van nieuwe landen, die mobiliteit diep verbindt met avontuur en technologisch experimenteren, zal de Dakar Rally 2020 die in januari een nieuw continent zal verkennen. De Dakar Rally staat open voor de toekomst van mobiliteit en TACITA is de uitdaging aangegaan.

A.S.O, de organisator van de Dakar Rally, is bereid om elektrische rally-motoren te promoten. Op 4 januari worden de TACITA T-Race Rally 2020 en het TACITA Rally-programma voor de komende Dakar-edities van 2021, 2022 en 2023 officieel gepresenteerd in de Dakar Village in Jeddah op het ‘New Energy’-podium. Op 17 januari tijdens de laatste fase van de rally zal de TACITA T-Race Rally 2020 zich bij het deelnemersveld voegen tijdens de “Qiddiyah Grand Prix” om zijn eerste Dakar-debuut te maken. Dit is een mooie kans om de TACITA T-Race Rally 2020 in actie te zien.

In 2012 was TACTICA de eerste elektrische motorfiets ooit die een Afrikaanse rally reed tijdens de Merzouga Rally. En na meerdere jaren van onderzoek en ontwikkeling hebben zij een motor klaar om te proeven van de zwaarste rally ter wereld.

“We zijn blij met de toekomst van Rally Raid en we weten dat alternatieve energie er deel van zal uitmaken” zegt racedirecteur David Castera. “Het TACITA-project en zijn volledig elektrische rallyfiets is een belangrijke ontwikkeling, en we zijn blij om deze motor en dit team te verwelkomen en te promoten bij de start van onze eerste Saudische Dakar in januari 2020 ”

Gerelateerd nieuws

10-12-2019, 12:50

TACITA met elektrische motor naar Dakar TACITA met elektrische motor naar Dakar

TACITA met elektrische motor naar Dakar

Trouw aan de spirit van het ontdekken van nieuwe landen, die mobiliteit diep verbindt met avontuur en technologisch experimenteren, zal de Dakar Rally 2020 die in januari een nieuw continent zal verkennen. De Dakar Rally staat open voor de toekomst van mobiliteit en TACITA is de uitdaging aangegaan. A.S.O, de organisator van de Dakar Rally, […]

Lees meer

15-03-2019, 20:13

Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug

Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug

De forse tijdstraf van Kevin Benavides tijdens de voorbije Dakar Rally is na na uitspraak van de protestcommissie van de FIM kwijtgescholden. Dat heeft zijn team HRC Honda in een verklaring laten weten.

Lees meer

07-03-2019, 18:24

Formule 1 Jaarspel 2019: Minimaal 6.000 Euro aan prijzen! Formule 1 Jaarspel 2019: Minimaal 6.000 Euro aan prijzen!

Formule 1 Jaarspel 2019: Minimaal 6.000 Euro aan prijzen!

Half maart nadert en dus mogen de Formule 1-motoren weer gestart worden. In Australië vindt de eerste Grand Prix van dit jaar plaats en de voortekenen zijn veelbelovend voor wie van spanning houdt. Het lijkt erop dat Lewis Hamilton een zware opgave gaat krijgen om zijn zesde wereldtitel binnen te halen. Ferrari oogde sterk tijdens de testdagen en ook de door Honda aangedreven Red Bull lijkt een stuk dichterbij te staan dan een jaar geleden.

Lees meer

08-02-2019, 12:58

Dakarfeest Paul Spierings 15 maart a.s. Dakarfeest Paul Spierings 15 maart a.s.

Dakarfeest Paul Spierings 15 maart a.s.

Kom ook naar het Dakarfeest van Paul Spierings! Niet alleen Otto Lagerfett is aanwezig, we hebben nog veel meer. Dit mag je niet missen...

Lees meer

Rallyraid video's