Eurol in Dakar: Al-Attiyah pakt overtuigende zege in voorlaatste rit

Eurol in Dakar: Al-Attiyah pakt overtuigende zege in voorlaatste rit

Nasser Al-Attiyah begint donderdag aan de laatste etappe van de Dakar Rally 2019 met een voorsprong van 51 minuten in het klassement. De Toyota-rijder pakte een knappe zege tijdens de negende etappe op woensdag. Eurol doet verslag van de prestaties van haar teams in de Dakar Rally.

Het verdedigen van zijn leidende positie was het belangrijkste voor Al-Attiyah tijdens de voorlaatste proef in de Dakar. Hij en navigator Mathieu Baumel werden echter de grote winnaars terwijl de concurrentie problemen kreeg. Met nog 112 kilometer te gaan in deze Dakar heeft Al-Attiyah een voorsprong van 51 minuten.

Giniel de Villiers zat op de eerste rang om assistentie te verlenen aan Al-Attiyah, mocht dat nodig zijn. Het bleek niet nodig en zo kon de Zuid-Afrikaan zelf ook een vlekkeloze etappe afwerken. Hij werd derde. Bernhard ten Brinke kwam tijdens de negende etappe niet meer in actie nadat hij krachtbron het dinsdag begaf.

Janus van Kasteren had beloofd nog een goed resultaat te scoren in de negende etappe. Na de vijfde plaats in etappe 8 wilde de Nederlander meer, maar zover kwam het niet. Al vroeg in de proef kregen ze problemen en werd het een moeilijk verhaal in de lastige duinen van Pisco.

Tim en Tom Coronel kregen hun portie problemen ook tijdens de negende etappe, op slechts 70 kilometer van de finish. De broers hadden problemen met het vermogen van de wagen en verloren enorm veel tijd. Even daarvoor lagen ze nog op koers voor een positie in de top-twintig.

Gert Huzink en Ed Wigman werkten wederom een pittige dag af in de halve marathon. Nadat Wigman de nacht na de achtste etappe doorbracht in de duinen, vervolgden zij hun weg in de negende etappe. Daarin jagen Huzink en Wigman nog altijd op een goed resultaat.

Gerelateerd nieuws

10-12-2019, 12:50

TACITA met elektrische motor naar Dakar TACITA met elektrische motor naar Dakar

TACITA met elektrische motor naar Dakar

Trouw aan de spirit van het ontdekken van nieuwe landen, die mobiliteit diep verbindt met avontuur en technologisch experimenteren, zal de Dakar Rally 2020 die in januari een nieuw continent zal verkennen. De Dakar Rally staat open voor de toekomst van mobiliteit en TACITA is de uitdaging aangegaan. A.S.O, de organisator van de Dakar Rally, […]

Lees meer

15-03-2019, 20:13

Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug

Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug

De forse tijdstraf van Kevin Benavides tijdens de voorbije Dakar Rally is na na uitspraak van de protestcommissie van de FIM kwijtgescholden. Dat heeft zijn team HRC Honda in een verklaring laten weten.

Lees meer

07-03-2019, 18:24

Formule 1 Jaarspel 2019: Minimaal 6.000 Euro aan prijzen! Formule 1 Jaarspel 2019: Minimaal 6.000 Euro aan prijzen!

Formule 1 Jaarspel 2019: Minimaal 6.000 Euro aan prijzen!

Half maart nadert en dus mogen de Formule 1-motoren weer gestart worden. In Australië vindt de eerste Grand Prix van dit jaar plaats en de voortekenen zijn veelbelovend voor wie van spanning houdt. Het lijkt erop dat Lewis Hamilton een zware opgave gaat krijgen om zijn zesde wereldtitel binnen te halen. Ferrari oogde sterk tijdens de testdagen en ook de door Honda aangedreven Red Bull lijkt een stuk dichterbij te staan dan een jaar geleden.

Lees meer

08-02-2019, 12:58

Dakarfeest Paul Spierings 15 maart a.s. Dakarfeest Paul Spierings 15 maart a.s.

Dakarfeest Paul Spierings 15 maart a.s.

Kom ook naar het Dakarfeest van Paul Spierings! Niet alleen Otto Lagerfett is aanwezig, we hebben nog veel meer. Dit mag je niet missen...

Lees meer

Rallyraid video's