Eurol in Dakar: Al-Attiyah pakt overtuigende zege in voorlaatste rit

Eurol in Dakar: Al-Attiyah pakt overtuigende zege in voorlaatste rit

Nasser Al-Attiyah begint donderdag aan de laatste etappe van de Dakar Rally 2019 met een voorsprong van 51 minuten in het klassement. De Toyota-rijder pakte een knappe zege tijdens de negende etappe op woensdag. Eurol doet verslag van de prestaties van haar teams in de Dakar Rally.

Het verdedigen van zijn leidende positie was het belangrijkste voor Al-Attiyah tijdens de voorlaatste proef in de Dakar. Hij en navigator Mathieu Baumel werden echter de grote winnaars terwijl de concurrentie problemen kreeg. Met nog 112 kilometer te gaan in deze Dakar heeft Al-Attiyah een voorsprong van 51 minuten.

Giniel de Villiers zat op de eerste rang om assistentie te verlenen aan Al-Attiyah, mocht dat nodig zijn. Het bleek niet nodig en zo kon de Zuid-Afrikaan zelf ook een vlekkeloze etappe afwerken. Hij werd derde. Bernhard ten Brinke kwam tijdens de negende etappe niet meer in actie nadat hij krachtbron het dinsdag begaf.

Janus van Kasteren had beloofd nog een goed resultaat te scoren in de negende etappe. Na de vijfde plaats in etappe 8 wilde de Nederlander meer, maar zover kwam het niet. Al vroeg in de proef kregen ze problemen en werd het een moeilijk verhaal in de lastige duinen van Pisco.

Tim en Tom Coronel kregen hun portie problemen ook tijdens de negende etappe, op slechts 70 kilometer van de finish. De broers hadden problemen met het vermogen van de wagen en verloren enorm veel tijd. Even daarvoor lagen ze nog op koers voor een positie in de top-twintig.

Gert Huzink en Ed Wigman werkten wederom een pittige dag af in de halve marathon. Nadat Wigman de nacht na de achtste etappe doorbracht in de duinen, vervolgden zij hun weg in de negende etappe. Daarin jagen Huzink en Wigman nog altijd op een goed resultaat.

Gerelateerd nieuws

15-03-2019, 18:13

Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug

Honda wint protest, Dakar Rally draait tijdstraf Benavides terug

De forse tijdstraf van Kevin Benavides tijdens de voorbije Dakar Rally is na na uitspraak van de protestcommissie van de FIM kwijtgescholden. Dat heeft zijn team HRC Honda in een verklaring laten weten.

Lees meer

04-02-2019, 10:38

Mirjam Pol kijkt terug op een zeer geslaagde Dakar Mirjam Pol kijkt terug op een zeer geslaagde Dakar

Mirjam Pol kijkt terug op een zeer geslaagde Dakar

Nadat Mirjam over de allerlaatste finishstreep van Dakar 2019 reed, straalt ze tevredenheid uit. “Ik heb vrij constant gereden, geen mega-klappers gemaakt, duizenden kilometers gereden en genoten in de duinen. Als ik alles bij elkaar bekijk dan kan ik maar tot één conclusie komen; Dit was mijn allerbeste Dakar”, legt Mirjam uit.

Lees meer

18-01-2019, 10:22

Mirjam Pol zeer tevreden over Dakar 2019 Mirjam Pol zeer tevreden over Dakar 2019

Mirjam Pol zeer tevreden over Dakar 2019

“Dit was een echte laatste proef, en echt een echte. Geen optocht rijden en in een lange file richting Lima rijden. Niks ervan, het was weer prachtig, supergaaf! Weer zo’n mooie duinetappe vol met verraderlijke duinpannetjes en knippen. Ik heb werkelijk gedacht; ‘Dit kan je, Pol, kom op, gewoon het gas erop!’

Lees meer

18-01-2019, 07:00

Eurol in Dakar: Historische overwinning voor Al-Attiyah in Dakar 2019 Eurol in Dakar: Historische overwinning voor Al-Attiyah in Dakar 2019

Eurol in Dakar: Historische overwinning voor Al-Attiyah in Dakar 2019

Nasser Al-Attiyah heeft donderdag de eindoverwinning in de Dakar Rally 2019 op zijn naam geschreven. De coureur van Toyota Gazoo Racing nam tijdens de laatste etappe geen enkele risico. Eurol ondersteunt de teams die meedoen aan de Dakar Rally en doet verslag van hun fantastische prestaties.

Lees meer

Rallyraid video's