Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Paul Spierings heeft zaterdag de overwinning in de Breslau Rallye veiliggesteld. Op de laatste dag van de wedstrijd eindigde Spierings op de vierde plaats, maar pakte alsnog tijd op zijn belangrijkste concurrent. Zo kreeg Nederland na Mirjam Pol in 2019 dit jaar weer een nieuwe winnaar in de wedstrijd.

De Breslau Rallye in Polen is in tijden van corona een van de weinige evenementen die doorgang kon vinden. De belangstelling voor het evenement was om die reden groot en een sterk deelnemersveld kwam aan de start van de race. Bij de motoren was Spierings echter met afstand de sterkste man. Hij had de voorbije dagen best wat tegenstand van Andrius Liskus uit Litouwen, maar over de gehele breedte was Spierings de snelste. Spierings begon met twee minuten achterstand aan de laatste etappe, maar was zeven minuten sneller en pakte zodoende de overwinning.

“De dag begon goed, na tien kilometer zag ik m’n grootste concurrent al”, vertelde Spierings. “Vanaf dat moment heb ik m’n roadbook goed gevolgd en alles klopte. Op een gegeven moment was er een punt waar een kilometer verschil zat in het roadbook, maar dat was na een wijziging. Dat klopte helemaal niet, maar er zaten wat ‘sneaky’ dingen in en uiteindelijk kostte me dat wel vijf tot tien minuten. Op een paar seconden ben ik nog vierde geworden vandaag, ik heb goed en fijn gereden. Door m’n crash van gisteren moest ik het roadbook vandaag met de hand draaien en heb ik het tempo laten zakken, maar ik heb het tot een goed einde kunnen brengen. Ik heb in drie jaar tijd 25 rally’s gereden en ben altijd aan de finish gekomen. Daar ben ik heel blij mee.”

De overwinning ging op de laatste dag naar Tiziano Interno voor Matthew Gird en Mirjam Pol, die een wisselvallige week kende. “Ik begon steady, maar ik ben er tijdens de nachtetappe hard afgegaan en daar had ik de volgende ochtend wel last van”, aldus Pol. “Ook met navigeren zag ik het niet. In de middag herstelde ik me een beetje en vandaag ging het gelukkig weer een stuk beter.”

Bij de auto’s ging de eindwinst naar Frank Stensky en Alexander Tasch. Zij waren de gehele week goed onderweg en trokken de overwinning over de streep. Jaroslaw Andrezejewski werd tweede terwijl de strijd om de derde plaats in het voordeel van Herman Jasper beslist werd. Hij was op de laatste dag niet sneller dan Dave Klaassen, maar de Daklasport-coureur had wel een WP gemist waardoor hij nog straftijd kreeg. Klaassen werd als vierde geklasseerd voor Benny Dille. Rik van den Brink eindigde op de laatste dag van de rally nog op de derde plaats in het dagklassement, maar hij speelde al enige tijd geen rol meer in het klassement.

In de SSV-klasse was er ook Nederlands succes op de laatste dag. Kees Box sloeg zelfs een dubbelslag toen hij op de laatste dag niet alleen de dagzege pakte, maar ook de koppositie in het klassement veroverde. Samen met zijn navigator Hein Verschuuren profiteerde Box van de problemen bij de concurrentie. Jacek Zak haalde de finish van de laatste dag niet terwijl Yann van Beek tijd verloor. Box was er als de kippen bij en pakte de zege. Het was tevens genoeg voor de overwinning in de SSV-klasse. Kees Koolen eindigde als derde terwijl Jasper Versteijnen vijfde werd, een positie die hij overigens ook in het klassement had.

Bij de vrachtwagens ging de overwinning zoals verwacht naar Tom Heur, Lars Jans eindigde als tweede. William van Groningen maakte het podium compleet met de derde plaats.

Gerelateerd nieuws

19-09-2020, 21:07

Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Paul Spierings heeft zaterdag de overwinning in de Breslau Rallye veiliggesteld. Op de laatste dag van de wedstrijd eindigde Spierings op de vierde plaats, maar pakte alsnog tijd op zijn belangrijkste concurrent. Zo kreeg Nederland na Mirjam Pol in 2019 dit jaar weer een nieuwe winnaar in de wedstrijd. De Breslau Rallye in Polen is […]

Lees meer

18-09-2020, 21:46

Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye

Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye

Mirjam Pol had het moeilijk vandaag. Het was niet haar dag, ze kwam totaal niet in een ritme en de track was ongelofelijk zwaar. “Alles bij elkaar kan ik van vandaag wel zeggen dat ik blij ben om hier in het bivak weer achter een bord pasta te zitten. Wat een dag, en dat na […]

Lees meer

18-09-2020, 21:14

Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

De strijd om de overwinning in de Breslau Rallye is bij het ingaan van laatste dag behoorlijk interessant. Met name bij de auto’s ligt de strijd om de laatste podiumplaatsen nog volledig open, maar ook Paul Spierings komt nog in aanmerking voor de zege. Hij nam de leiding in de wedstrijd over op de voorlaatste […]

Lees meer

18-09-2020, 11:38

Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye

Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye

Terwijl Mirjam Pol alweer bezig is met de 8ste special in de 4de etappe moeten we het nog wel even hebben over afgelopen nacht. De special waar juist Mirjam zo naar uitkeek. De start werd uitgesteld ‘omdat de militaire oefening nog moest worden stilgelegd’, … dat gaf wel vertrouwen voor het terrein, NOT! Mirjam: “Het was écht […]

Lees meer

Rallyraid video's