Breslau Rallye Poland 2020: Brinky Rallysport

Breslau Rallye Poland 2020: Brinky Rallysport

Vorig jaar scoorde Brinky Rallysport een knappe twee en vijfde plaats in de Balkan Offroad Rallye in Bulgarije. Plan was om vervolgens in april van dit jaar de Morocco Desert Challenge te rijden. Nu staat het team met twee ORD150’s, gebouwd door 4×4 Centrum Ermelo, aan de start van de Breslau Rallye in Polen, die op 15 september van start gaat. En natuurlijk gaat het team weer voor een goed resultaat.

Rik van den Brink, met navigator Guido Heimans naast zich, behaalde die tweede plaats in Bulgarije nog met een Toyota Landcruiser ORD voorzien van een dieselblok. Zij maken nu de overstap naar de afgelopen winter gebouwde ORD 150, voorzien van een zeer snelle acht-cilinder benzinemotor. Begin juli was het team samen met 4×4 Centrum Ermelo in Frankrijk om de auto’s te testen. Met de definitieve verplaatsing van de MDC naar 2021, richt het team nu zijn pijlen op de Breslau Rallye Polen.

In de Breslau Rally van 2019 reden Rik van den  Brink met Jan Peter Hartog als navigator samen naar een zesde plaats in het algemene klassement. Met twee ORD150’s kunnen nu zowel Rik als Jan Peter voor een goed resultaat gaan in Polen. Hierbij krijgen ze flink wat concurrentie van andere Nederlandse rijders zoals; Ronald Schoolderman, Herman Jasper, Bert Mourik, Ton Stoker en Dave Klaassen. De Nederlandse inbreng is sowieso ouderwets groot deze editie, waarover binnenkort meer.

Jan Peter Hartog: ,,We zijn in Frankrijk geweest om te testen met beide ORD 150’s. We hebben bij de nieuwe auto, waar Rik mee gaat rijden, nog wat kleine verbeterpuntjes gevonden. In Bulgarije reed ik in de bergen best voorzichtig, maar in Frankrijk heb ik weer meer geleerd over de grenzen van de auto. Daar bleek ook wel dat de auto meer aan kan dan je denkt. Tijdens zo’n test kun je meer de limiet opzoeken dan wanneer je in een rally doet. En we hebben veel geleerd over de afstelling van de vering. Het was sowieso goed om weer eens in de auto te zitten. De eerste meters zijn altijd even wennen, maar het voelde al snel weer heel vertrouwd aan.”

Lastige navigatie in de Breslau Rallye

De Breslau Rallye staat bekend om zijn lastige navigatie. Vorig jaar zat Jan Peter nog naast Rick als navigator, nu zit Mark Salomons naast hem, net als in Bulgarije waar het duo vijfde werd. Jan Peter: ,,Mark en ik hebben nu samen een serieuze wedstrijd achter de kiezen. Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het kan zijn met de navigatie in Polen.  Een foutje is snel gemaakt. Als Mark dan aangeeft dat ik het even rustig aan moet doen, begrijp ik goed waarom. Je hebt er meer gevoel bij dan.”

,,Het is een mooi veld, Rik heeft aangegeven voor het podium te gaan, maar dat gaat met dit veld serieus zwaar worden. De competitie onderling is leuk. Dat Rik sneller was met de diesel in Bulgarije heb ik wel een paar keer moeten horen. Voor de Morocco Desert Challenge waren we ons ook fysiek aan het voorbereiden op een zware rally, daar zijn we nu ook weer gericht mee bezig. Daar heb je alleen maar baat bij.”

Natuurlijk gaan we de verrichtingen van Brinky Rallysport en 4×4 Centrum Ermelo weer op de voet volgen tijdens de Breslau Rally. Binnenkort meer over andere Nederlandse kanshebbers bij de auto’s.

Gerelateerd nieuws

19-09-2020, 21:07

Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Paul Spierings heeft zaterdag de overwinning in de Breslau Rallye veiliggesteld. Op de laatste dag van de wedstrijd eindigde Spierings op de vierde plaats, maar pakte alsnog tijd op zijn belangrijkste concurrent. Zo kreeg Nederland na Mirjam Pol in 2019 dit jaar weer een nieuwe winnaar in de wedstrijd. De Breslau Rallye in Polen is […]

Lees meer

18-09-2020, 21:46

Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye

Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye

Mirjam Pol had het moeilijk vandaag. Het was niet haar dag, ze kwam totaal niet in een ritme en de track was ongelofelijk zwaar. “Alles bij elkaar kan ik van vandaag wel zeggen dat ik blij ben om hier in het bivak weer achter een bord pasta te zitten. Wat een dag, en dat na […]

Lees meer

18-09-2020, 21:14

Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

De strijd om de overwinning in de Breslau Rallye is bij het ingaan van laatste dag behoorlijk interessant. Met name bij de auto’s ligt de strijd om de laatste podiumplaatsen nog volledig open, maar ook Paul Spierings komt nog in aanmerking voor de zege. Hij nam de leiding in de wedstrijd over op de voorlaatste […]

Lees meer

18-09-2020, 11:38

Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye

Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye

Terwijl Mirjam Pol alweer bezig is met de 8ste special in de 4de etappe moeten we het nog wel even hebben over afgelopen nacht. De special waar juist Mirjam zo naar uitkeek. De start werd uitgesteld ‘omdat de militaire oefening nog moest worden stilgelegd’, … dat gaf wel vertrouwen voor het terrein, NOT! Mirjam: “Het was écht […]

Lees meer

Rallyraid video's