Breslau Rally Poland 2020: Daklapack Rallysport

Breslau Rally Poland 2020: Daklapack Rallysport

Voor veel Nederlandse teams is de Breslau Rallye in Polen de eerste race op de kalender sinds lange tijd. Dat geldt ook voor Daklapack Rallysport met Dave Klaassen achter het stuur en Tessa Rooth weer terug als navigator.

Het team komt weer aan de start met de Red Lined Nissan, waar Dave vorig jaar voor het eerst mee reed in de 2019 editie van de Breslau Rallye. Straks in Polen worden de eerste meters van dit jaar afgelegd.

Dave Klaassen: ,,We hebben nog niets gedaan dit jaar. Toen het coronavirus uitbrak, zijn we in een soort noodmodus gegaan. Wat gebeurt er met je business? En met jezelf? We zijn er goed uitgesprongen met ons bedrijf. Dat is fijn, maar ik had natuurlijk veel liever een gewone situatie gehad.”

Inpakken en wegwezen

,,Het racen verdween vanzelf naar de achtergrond. Toen duidelijk werd dat Polen door kon gaan, hadden we toch wel weer zin om iets te gaan doen. Voor Tessa en mij is het de eerste race samen sinds de geboorte van onze dochter. We gaan eerst weer eens een race rijden en het leuk hebben. We hadden plannen om naar de Dakar te gaan. Als ik in januari op tv naar de Dakar kijk, word ik altijd weer enthousiast. Maar dat enthousiasme moet ook weer opnieuw gaan ontstaan.Ik wil het toch eigenlijk wel een keer meegemaakt hebben, al zal het vooral afzien zijn. Maar het is wel het hoogst haalbare. In Polen gaan we niet voor een klassering, het wordt de eerste keer samen in de nieuwe auto.  Ik ben fitter dan ooit, dat is lekker. De auto is goed, we hebben weinig voorbereiding nodig. De trailer inpakken en afreizen” aldus Dave.

,,Het coronaverhaal tijdens de rally, daar maak ik me niet al te druk om. Als je afstand houdt ben je in de buitenlucht behoorlijk safe. Als team zijn we selfsupporting, en als je eenmaal in je auto zit, is het ook geen probleem. We hebben niet de ambitie om op het podium te staan, maar we gaan natuurlijk ook niet achteraan rijden. Het is een kwestie van weer in het ritme komen en dat moet met Tessa goed lukken. Een top tien klassering zou mooi zijn, maar we willen er vooral lol in hebben.”

Tijdens de Breslau Rally Poland zijn de verrichtingen van Daklapack Rallysport natuurlijk te volgen op hun Facebookpagina.

 

Gerelateerd nieuws

19-09-2020, 21:07

Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Spierings schrijft Breslau Rallye 2020 op zijn naam

Paul Spierings heeft zaterdag de overwinning in de Breslau Rallye veiliggesteld. Op de laatste dag van de wedstrijd eindigde Spierings op de vierde plaats, maar pakte alsnog tijd op zijn belangrijkste concurrent. Zo kreeg Nederland na Mirjam Pol in 2019 dit jaar weer een nieuwe winnaar in de wedstrijd. De Breslau Rallye in Polen is […]

Lees meer

18-09-2020, 21:46

Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye

Pol kent moeilijke vierde dag in Breslau Rallye

Mirjam Pol had het moeilijk vandaag. Het was niet haar dag, ze kwam totaal niet in een ritme en de track was ongelofelijk zwaar. “Alles bij elkaar kan ik van vandaag wel zeggen dat ik blij ben om hier in het bivak weer achter een bord pasta te zitten. Wat een dag, en dat na […]

Lees meer

18-09-2020, 21:14

Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

Spanning neemt toe voor slotdag Breslau Rallye

De strijd om de overwinning in de Breslau Rallye is bij het ingaan van laatste dag behoorlijk interessant. Met name bij de auto’s ligt de strijd om de laatste podiumplaatsen nog volledig open, maar ook Paul Spierings komt nog in aanmerking voor de zege. Hij nam de leiding in de wedstrijd over op de voorlaatste […]

Lees meer

18-09-2020, 11:38

Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye

Pol zegeviert tijdens nachtelijke etappe Breslau Rallye

Terwijl Mirjam Pol alweer bezig is met de 8ste special in de 4de etappe moeten we het nog wel even hebben over afgelopen nacht. De special waar juist Mirjam zo naar uitkeek. De start werd uitgesteld ‘omdat de militaire oefening nog moest worden stilgelegd’, … dat gaf wel vertrouwen voor het terrein, NOT! Mirjam: “Het was écht […]

Lees meer

Rallyraid video's