Vierde tijd voor Erik van Loon in moeilijke eerste etappe, prima eerste dag voor Anja

Gepubliceerd op: 20-10-2022 20:08

De navigatie tijdens de eerste etappe van de Andalucia Rally is zeer moeilijk. Door de hoge snelheden missen Erik van Loon en Sébastien Delaunay een aantal afslagen, maar weten de schade te beperken. Van Loon laat zijn teamgenoot Nasser Al-Attiyah voorbij en verliest mede daardoor wat tijd, maar weet toch een knappe vierde tijd te noteren. Voor Anja en Jan van de Laar is de rally ook goed begonnen, met name de samenwerking tussen broer en zus was top.

“Het was niet mijn favoriete proef,” zegt Van Loon. “We hebben best wat afslagen gemist, dan moet je weer draaien en terug in het ritme komen. Dat lag niet aan Sébastien, maar aan de snelheid en de complexiteit van de notes. Op een gegeven moment missen we een afslag naar een waypoint, schieten door en pakken per ongeluk het volgende waypoint op, daardoor hebben we 2 minuten straftijd gekregen. In de neutralisatie hebben we Yazeed Al-Rajhi nog een extra reservewiel gegeven en in het tweede stuk hebben we Nasser voorbij gelaten. Al met al toch een goede proef met een goed resultaat, op naar morgen!”

Tijdens de eerste etappe loopt het goed tussen Anja en haar broer Jan: “Met Jan ging het top! We hebben wel even moeten zoeken bij WP100, maar die bleek er niet te zijn. Verder een lekke band en gewoon goed gereden. Mooi begin van de rally!”

De tweede etappe wordt verreden in de regio van Malaga en gaat over 228 kilometer. De route bestaat uit veel slingerende paden tussen heuvels en bergen. De eerste auto start rond 11:08 uur en wordt rond 17:44 uur aan de finish verwacht. De rally is te volgen via https://live.worldrallyraidchampionship.com/2022/andalucia/asod/en.