Andalucia  Rally 2020: Toby Price wint Superstage

Andalucia Rally 2020: Toby Price wint Superstage

Vandaag is de Andalucia Rally voor de motoren van start gegaan met een korte superspecial  van 9 kilometer. Toby Price en teamgenoot Daniel Sanders waren het snelst met exact dezelfde tijd: 6 minuten en 29 seconden. De derde tijd was voor Ross Branch die voor het eerst voor Yamaha uitkomt. Nederlander Olaf Harmsen nam geen risico’s met een tijd van 09.09 minuten, goed voor een 29e tijd.

Een prima start voor Ross Branch, die zich op dit soort terrein als Zuid-Afrikaan vast thuis voelt: ”Ik ben super blij hier te zijn en blij met het team. Het is een droom die uitkomt. Tijdens de Dakar 2020 bedacht ik me dat het mogelijk mijn laatste rally zou kunnen zijn. Het werd steeds ingewikkelder om als amateur het benodigde budget bij elkaar te krijgen. Maar nu is deze stress bij me weggenomen en kan ik me concentreren op het racen. Als derde finishen is een mooie manier om mijn professionele carriere te beginnen.”

Een nieuwe naam bij de fabrieksrijders is die van de Australië Daniel ‘Chucky’ Sanders. De Australiër verbaasde de endurowereld vorig jaar door naar Europa te komen en de ISDE te winnen.  ,,Ik heb de laatste drie weken getraind met het team en het is één grote leercurve geweest. Het terrei hier ziet er geweldig uit en ik ben opgewonden om mijn eerste rally te rijden. Natuurlijk heb ik nog veel te leren maar als ik dingen zo snel op kan pakken als Toby (Price red.) zal ik tevreden zijn.Gaaf dat we samen de snelste tijd hebben gereden. Ik hoop alleen dat ik niet hoef te openen morgen!”

Bij HT Rally-Raid zien we twee grote namen: Xavier de Soultrait en David Knight. Henk Hellegers: ,, We zijn erg blij dat we dit tweetal in ons team hebben. Om een motorlegend als David Knight naar de rallysport te brengen geeft ons veel plezier, en het is geweldig om een bewezen goede rijder als Xavier de volgende stap te laten maken.”

De Soultrait reed de 15e tijd op 14 seconden, Knight reed de snelste tijd in de ‘Rally 2’ klasse. (de klasse voor deelnemers die nog geen Dakar rally gereden hebben) Nederlander Ties Hellegers reed in die klasse de 12e tijd.

Olaf Harmsen in actie tijdens de Superstage

Olaf Harmsen

Olaf Harmsen deed het rustig aan met een 29e tijd. ,,We hebben zonder roadbook gereden. Gisteren mochten we de proef al rijden met een maximumsnelheid van 5o kilometer per uur. Vandaag zag de baan er toch heel anders uit als je er dan wel op snelheid overheen gaat. Het was best wel glad. In het begin ging ik al zijwaarts de bosjes in, zonder verder te vallen. Maar dat was wel een waarschuwing. Zonder roadbook met aanwijzigen ben ik vroeg van het gas gegaan en heb op tijd geremd, zonder risico te nemen. Deze proef was alleen bedoeld om de startvolgorde voor morgen te bepalen. Het roadbook voor morgen krijgen we pas in de ochtend, een uur voor de start.”

De dag begint met een verbinding naar de start. De auto’s rijden eerst nog de Superspecial die de moteren vanavond al gereden hebben. Twee nadat de laatste motor de special is ingegaan, gaat dan ook de eerste auto van start met de 240 kilometer lange proef.

Uitslag Superspecial Motoren GP

Uitslag Superspecial Motoren Rally2

Gerelateerd nieuws

10-10-2020, 19:58

Prima laatste dag voor Van Loon in Spanje Prima laatste dag voor Van Loon in Spanje

Prima laatste dag voor Van Loon in Spanje

Op de laatste etappe van de Andalusië Rally scoren Erik van Loon en Sébastien Delaunay de zesde tijd. Met de Toyota Hilux rijden zij praktisch de hele dag in het stof van andere auto’s en buggy’s verliezen zij slechts acht minuten. Van Loon kijkt met een goed gevoel uit naar de volgende rally. “Het was […]

Lees meer

10-10-2020, 12:28

Andalucia Rally: zeges voor Benavides en Al-Attiyah Andalucia Rally: zeges voor Benavides en Al-Attiyah

Andalucia Rally: zeges voor Benavides en Al-Attiyah

Vanmorgen is de Andalucia Rally bij de motoren gewonnen door Argentijn Kevin Benavides. Fransman Adrien van Beveren, die heel de week er steeds goed bijzat, is tweede. Derde is Spanjaard Lorenzo Santolino die voor de eerste podiumplaats met Sherco zorgt. Een 7e tijd in de laatste proef was voor Benavides voldoende om zijn zege veilig […]

Lees meer

09-10-2020, 20:37

Andalucia Rally: Pech voor Van Loon op voorlaatste dag Andalucia Rally: Pech voor Van Loon op voorlaatste dag

Andalucia Rally: Pech voor Van Loon op voorlaatste dag

Een draagarm met oude schade zorgt ervoor dat Erik van Loon en Sébastien Delaunay na 35 kilometer de Toyota Hilux naast de kant moeten parkeren. Nadat de auto door een gat gaat, breekt rechtsachter de draagarm af. Het team is nu bezig met de reparaties zodat Van Loon morgen weer kan starten. “Uiteindelijk willen we […]

Lees meer

09-10-2020, 16:06

Andalucia Rally: Barreda en wederom Al Rahji pakken dagzege Andalucia Rally: Barreda en wederom Al Rahji pakken dagzege

Andalucia Rally: Barreda en wederom Al Rahji pakken dagzege

Hondarijder Joan Barreda heeft vandaag de 3e etappe in de Andalucia Rally op zijn naam geschreven, gevolgd door Walkner en Benavides, die aan de leiding blijft in het algemeen klassement. Bij de auto’s reed Al Rahji de snelste tijd. Nasser Al-Attiyah werd tweede op slechts 46 seonden, Peterhansel werd derde op 1.53 minuten. Al Rahji […]

Lees meer

Rallyraid video's