AER 2021: titelverdedigers staan al ingeschreven, kortingsperiode verlengd

AER 2021: titelverdedigers staan al ingeschreven, kortingsperiode verlengd

De winnaars van de 12e editie hebben hun deelname voor 2021 al bevestigd en staan met het mes tussen de tanden klaar om hun titel te verdedigen. Bij de auto’s zullen Patrick en Lucas MARTIN van Team MMO zich moeten focussen om de 13e editie te winnen. En wie weet schrijven zij geschiedenis door tweemaal op rij de Africa Eco Race te winnen, iets dat sinds Jean-Louis SCHLESSER met zes opeenvolgende overwinningen nooit meer is gedaan.

In de SSV categorie, volledig de SSV XTREME RACE categorie, zullen Benoit FRETIN en Cedric DUPLE van Team B2F COMPETITION zich moeten meten aan de competitie. De uitdaging zal ongetwijfeld zwaar zijn en naar verwachting zeer zeker ook spannend zijn in de duinen met deze super wendbare machines.

In de truck categorie zal het team onder leiding van Mikos KOVACS van QUALISPORT KFT het Tomas TOMECEK van Team PROMET CZECHOSLOVAK zeker moeilijk gaan maken om zijn overwinningen in de AFRICA ECO RACE te evenaren. Een interessante strijd waar zeker andere ‘Desert giants’ zich in zullen mengen.

Wat de motoren betreft zal Alessandro BOTTURI op zijn Yamaha, samen met Pal ULLEVALSETER, welke beiden al twee overwinningen op zak hebben op hun hoede moeten zijn om aan de top te blijven. Aanstormend talent dat vorig jaar al hun kracht liet zien zal komend jaar des te meer motivatie hebben om het de bekende namen moeilijk te gaan maken. Maar opgelet, een voormalig Africa Eco Race winnaar denkt erover om deel te nemen en zijn terugkeer in 2021 te doen.

Zes maanden voor de start van de Africa Eco Race ziet het er veelbelovend uit met de reguliere deelnemers die zich opnieuw aanmelden. De sfeer en gezelligheid dragen bij aan de motivatie om deel te nemen aan de Africa Eco Race, maar ook een aantal nieuwe gezichten zal in de voetsporen van Thierry Sabine treden. De route zal zorgvuldig worden gekozen met een combinatie van de beste etappes van de afgelopen 12 jaar, inclusief 2 loopstages. We kunnen al zeggen dat de eerste etappe geen eenvoudige warming-up zal zijn, want deze telt bijna 200 km. Vanaf de eerste dag op 5 januari 2021 gaan de deelnemers er direct vol in, wat voor verrassingen kan zorgen.

Dus, als je wilt deelnemen aan de Africa Eco Race bezoek dan de registratiepagina.

Het meest voordelige tarief, welke geldig was tot 30 juni, wordt verlengd tot en met 31 juli. Een beslissing van de organisatie om de deelnemers na deze moeilijke tijden wat meer tijd te geven om weer op de been te komen.

En tot slot, voor degenen die nog vragen hebben over de Covid-19 situatie of de volgende editie, hier is een video waarin de sleutelfiguren van de Africa Eco Race alles zullen uitleggen over de 13e editie in 2021.


Gerelateerd nieuws

23-10-2020, 14:55

Africa Eco Race 2021 toch afgelast Africa Eco Race 2021 toch afgelast

Africa Eco Race 2021 toch afgelast

Vrijdag middag 23 oktober heeft de organisatie van de Africa Eco Race laten weten dat toch de editie van 2021 is afgelast vanwege invloeden van buitenaf. Pijn noch moeite werden gespaard om, ondanks het moeten vermijden van Marokko, een rally te organiseren in januari. De organisatie ging de laatste maanden verkennen in Mauritanië en Senegal. […]

Lees meer

15-10-2020, 21:07

Africa Eco Race 2021 van Dakar naar Dakar dieper Afrika in Africa Eco Race 2021 van Dakar naar Dakar dieper Afrika in

Africa Eco Race 2021 van Dakar naar Dakar dieper Afrika in

Een nieuwe opzet komend jaar tijdens de Africa Eco Race. Omwille van de omstandigheden in de wereld zal de rally dit jaar niet door Marokko gaan. Daarom heeft de organisatie ervoor gekozen om te starten en finishen in Dakar, Senegal. Op dit moment zit er nog een team in de Afrikaanse binnenlanden om de route […]

Lees meer

21-08-2020, 15:14

Africa Eco Race 2021 zonder Marokko Africa Eco Race 2021 zonder Marokko

Africa Eco Race 2021 zonder Marokko

Het uitgangspunt van Jean Louis Schlesser en zijn team is vooruitstrevend te zijn. We willen de sport laten groeien, zowel sportief als economisch en de ruimte bieden aan onze gedeelde passie voor off-road rally. Daarom werkt de organisatie van de Africa Eco Race aan scenario’s die het houden van de komende editie mogelijk maken. In […]

Lees meer

17-08-2020, 21:50

Van Velsen Rally Sport kijkt verder dan het Blauwe Schatje Van Velsen Rally Sport kijkt verder dan het Blauwe Schatje

Van Velsen Rally Sport kijkt verder dan het Blauwe Schatje

Vorige week liet Van Velsen Rally Sport weten dat zij vrijwel zeker afscheid gaat nemen van het Blauwe Schatje. De vertrouwde GINAF X2222 met een machtige Caterpillar C18 motor en onder andere onafhankelijke wielophanging, welke opgebouwd is door GINAF Rally Power voor de Dakar Rally in Afrika, heeft Aad van Velsen en het team veel […]

Lees meer

Rallyraid video's