AER 2021: titelverdedigers staan al ingeschreven, kortingsperiode verlengd

AER 2021: titelverdedigers staan al ingeschreven, kortingsperiode verlengd

De winnaars van de 12e editie hebben hun deelname voor 2021 al bevestigd en staan met het mes tussen de tanden klaar om hun titel te verdedigen. Bij de auto’s zullen Patrick en Lucas MARTIN van Team MMO zich moeten focussen om de 13e editie te winnen. En wie weet schrijven zij geschiedenis door tweemaal op rij de Africa Eco Race te winnen, iets dat sinds Jean-Louis SCHLESSER met zes opeenvolgende overwinningen nooit meer is gedaan.

In de SSV categorie, volledig de SSV XTREME RACE categorie, zullen Benoit FRETIN en Cedric DUPLE van Team B2F COMPETITION zich moeten meten aan de competitie. De uitdaging zal ongetwijfeld zwaar zijn en naar verwachting zeer zeker ook spannend zijn in de duinen met deze super wendbare machines.

In de truck categorie zal het team onder leiding van Mikos KOVACS van QUALISPORT KFT het Tomas TOMECEK van Team PROMET CZECHOSLOVAK zeker moeilijk gaan maken om zijn overwinningen in de AFRICA ECO RACE te evenaren. Een interessante strijd waar zeker andere ‘Desert giants’ zich in zullen mengen.

Wat de motoren betreft zal Alessandro BOTTURI op zijn Yamaha, samen met Pal ULLEVALSETER, welke beiden al twee overwinningen op zak hebben op hun hoede moeten zijn om aan de top te blijven. Aanstormend talent dat vorig jaar al hun kracht liet zien zal komend jaar des te meer motivatie hebben om het de bekende namen moeilijk te gaan maken. Maar opgelet, een voormalig Africa Eco Race winnaar denkt erover om deel te nemen en zijn terugkeer in 2021 te doen.

Zes maanden voor de start van de Africa Eco Race ziet het er veelbelovend uit met de reguliere deelnemers die zich opnieuw aanmelden. De sfeer en gezelligheid dragen bij aan de motivatie om deel te nemen aan de Africa Eco Race, maar ook een aantal nieuwe gezichten zal in de voetsporen van Thierry Sabine treden. De route zal zorgvuldig worden gekozen met een combinatie van de beste etappes van de afgelopen 12 jaar, inclusief 2 loopstages. We kunnen al zeggen dat de eerste etappe geen eenvoudige warming-up zal zijn, want deze telt bijna 200 km. Vanaf de eerste dag op 5 januari 2021 gaan de deelnemers er direct vol in, wat voor verrassingen kan zorgen.

Dus, als je wilt deelnemen aan de Africa Eco Race bezoek dan de registratiepagina.

Het meest voordelige tarief, welke geldig was tot 30 juni, wordt verlengd tot en met 31 juli. Een beslissing van de organisatie om de deelnemers na deze moeilijke tijden wat meer tijd te geven om weer op de been te komen.

En tot slot, voor degenen die nog vragen hebben over de Covid-19 situatie of de volgende editie, hier is een video waarin de sleutelfiguren van de Africa Eco Race alles zullen uitleggen over de 13e editie in 2021.


Gerelateerd nieuws

08-07-2020, 17:23

AER 2021: titelverdedigers staan al ingeschreven, kortingsperiode verlengd AER 2021: titelverdedigers staan al ingeschreven, kortingsperiode verlengd

AER 2021: titelverdedigers staan al ingeschreven, kortingsperiode verlengd

De winnaars van de 12e editie hebben hun deelname voor 2021 al bevestigd en staan met het mes tussen de tanden klaar om hun titel te verdedigen. Bij de auto’s zullen Patrick en Lucas MARTIN van Team MMO zich moeten focussen om de 13e editie te winnen. En wie weet schrijven zij geschiedenis door tweemaal […]

Lees meer

28-05-2020, 10:00

Voorbereidingen Africa Eco Race  2021 voorzichtig van start Voorbereidingen Africa Eco Race  2021 voorzichtig van start

Voorbereidingen Africa Eco Race 2021 voorzichtig van start

De ontwikkelingen op de dag van vandaag brengen een vlaag van optimisme met zich mee nu de Africa Eco Race organisatie bezig is met de voorbereidingen voor januari 2021. Over zeven maanden vanaf nu zal de 13e editie van de Africa Eco Race plaatsvinden van 2 januari tot en met 17 januari De online inschrijvingen […]

Lees meer

03-02-2020, 07:12

Koers Africa Eco Race alweer gericht op 2021 Koers Africa Eco Race alweer gericht op 2021

Koers Africa Eco Race alweer gericht op 2021

Ondertussen zijn de meeste voertuigen weer thuis en alle stoffige tassen uitgepakt. De 12e editie van de Africa Eco Race is nog maar kort voorbij maar de data voor volgend jaar zijn alweer bekend. De 13e editie zal op 2 januari 2021 van start gaan in Monaco en op 17 januari aankomen bij Lac Rose. […]

Lees meer

Rallyraid video's