Derde editie 1000 Dunas: 17 – 24 oktober

Gepubliceerd op: 05-12-2019 09:21

De 1000 Dunas is een betrekkelijk nieuwe rally op de kalender. Afgelopen oktober werd de 2e editie verreden, met de start en finish in het Spaanse Granada.

De datum voor de derde editie is inmiddels bekend: 17 t/m 24 oktober 2020, met de start en finish wederom in Granada. Het leuke en unieke aan de 1000 Dunas rally is het feit dat je meedoet als ‘kistrijder’. Deelnemers verzamelen zich in Granada, waarna je je rallykist, een set wielen en je persoonlijke bagage meegeeft in de servicetruck van de organisatie. Na de showstart vertrek je voor de eerste special en de inscheping naar Marokko.

De veerboot steekt s’avonds de Middelandse Zee over naar Marokko, gevolgd door een stuk verbinding naar het eerste bivak. Na vijf dagen rijden in Marokko, waarbij je je eigen service verzorgt, scheept de rally weer in voor de oversteek terug naar Spanje voor de laatste etappe. ’s Avonds in Granada is dan de officiële huldiging.

Navigeren in je eigen tempo

Het wedstrijdelement zit ‘m in de navigatie, niet in de snelheid. Wie de meeste waypoints behaalt en het minst verkeerd rijdt, wint de rally. Jij bepaalt zelf hoever je daar in gaat. Er zijn drie categorieën, met drie verschillende afstanden: 2.500, 2.000 en 1.500 kilometers. Kies je voor de ‘Elite’ categorie, dan heeft de route een maximale lengte van 2.500 kilometer. Om de volledige afstand af te leggen zul je van goede huize moeten komen, want zelfs Dakar deelnemers zoals Juan Pedrero en Paul Spierings kregen dit afgelopen editie niet voor elkaar. Dit mede door de moeilijkheidsgraad van de navigatie en de technisch uitdagende routes. Kies je voor de Adventure categorie, dan leg je 1.500 kilometer in vijf dagen af, wat goed te doen is. En zo is er voor iedere rijder van ieder niveau wat wils.

Organisator Miguel Puertas heeft in het verleden meer dan tien Dakars op de motor gereden, en weet dus precies wat rijders doormaken. Vervolgens werd hij teammanager van het Spaanse Himoinsa Team, een satelliet team van KTM, dat service aanboodt voor privérijders. Omdat hij verlangde naar meer avontuur, koos hij ervoor de 1000 Dunas Rally op te zetten. Puertas draagt dan ook echt de filosofie van de 1000 Dunas rally uit: jij bepaalt zelf welk doel je stelt en hoever je daarin gaat om dat doel te bereiken.

Presentatie 1000 Dunas 2020 – donderdag 20 februari a.s.

Wil je meer weten over de 1000 Dunas Rally ? Kom dan naar de Nederlandse presentatie, waarbij we je alles vertellen over de rally. Daarnaast krijg je alle info over het transport van je motor en bagage dat we vanuit Nederland gaan organiseren.
Kort na de Dakar 2020 maken we bekend waar deze presentatie gegeven zal worden.

Je kunt natuurlijk altijd contact opnemen per telefoon of e-mail voor meer details:
06 484 08 035 / marcel.vermeij@rallymaniacs.nl