Al-Attiyah prolongeert wereldtitel in Marokko

Gepubliceerd op: 16-10-2023 18:12

Na de tweede etappe van de Rallye du Maroc is het zeker: Nasser Al-Attiyah is opnieuw wereldkampioen geworden! De Qatarees kan niet meer worden ingehaald door teamgenoot Yazeed Al Rajhi. Mathieu Baumel, de navigator van Al-Attiyah, heeft zijn titel ook geprolongeerd. Het team, Toyota Gazoo Racing, was al zeker van het kampioenschap voorafgaand aan de rally.

Al-Attiyah won de Dakar Rally, Sonora Rally en Desafio Ruta 40. Tijdens de Abu Dhabi Desert Challenge viel hij op de voorlaatste etappe uit, waar Al Rajhi wist te winnen, daardoor was de prolongatie van de titel niet eerder mogelijk.

Al Rajhi is zeker van de tweede plaats, waar het duel om het laatste podiumplek nog vol bezig is. Juan Cruz Yacopini heeft 2 punten voorsprong op Sébastien Loeb, maar Loeb staat momenteel voor de Argentijn in het klassement in Marokko.

Bij de motoren is de kampioen nog niet bekend, daar maken Luciano Benavides, Toby Price en Adrien van Beveren nog kans op de titel. Met nog twee proeven te gaan in Marokko is daar nog alles mogelijk.

Foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool