Zandstorm houdt deelnemers nog een dag aan de kant in de TDC

Gepubliceerd op: 28-04-2022 19:33

Na de afgelaste etappe van woensdag waren alle deelnemers gemotiveerd voor de laatste twee dagen van de Tunisia Desert Challenge. Helaas gooide de harde wind weer roet in het eten en konden de deelnemers onverrichter zake terug naar het bivak.

De omstandigheden waren donderdagochtend iets gunstiger en daarom werd begonnen aan de zevende etappe van Douz naar Nefta. De motorrijders waren onderweg en ook de eerste auto’s waren aan de proef begonnen, verslechterden de omstandigheden. Het waaide harder en de visibiliteit verslechterde. Uiteindelijk was de organisatie genoodzaakt om de proef te annuleren. De gestarte deelnemers zijn vervolgens uit de proef begeleid terwijl de rest van de deelnemers vanaf de start over de weg naar het bivak van Star Wars gereden zijn.

In het bivak is er volop begrip voor de situatie, zeker omdat de veiligheid van de deelnemers niet in het geding mag komen. Echter is het toch een teleurstellende fase van wat een prachtige wedstrijd had moeten worden in de duinen van El Borma en met de voorlaatste rit langs Chot El Jerid.

Vooralsnog staat de achtste en laatste etappe van vrijdag gewoon op de agenda met een proef van zo’n 300 kilometer met start en finish bij de Star Wars-filmset.