Toch geen zevende etappe voor Daklapack Rallysport: “Heel teleurstellend”

Gepubliceerd op: 28-04-2022 17:57

Dave Klaassen en Tessa Rooth stonden donderdag aan de start van de zevende etappe van de Tunisia Desert Challenge toen het nieuws kwam dat de etappe toch weer afgelast werd. “Het is enorm balen als je hier komt om te oefenen”, zegt Rooth.

Woensdag werd de zesde etappe, de koninginnenrit van de TDC, ook al geschrapt. Dat kwam door de harde wind die een enorme zandstorm aanwakkerde. Het zicht was daardoor buitengewoon slecht, maar belangrijker nog was dat de helikopters van de organisatie niet konden opstijgen. Daarmee kon ook de veiligheid niet gegarandeerd worden. Donderdag leken de omstandigheden iets beter, maar opnieuw trof een storm het gebied en weer moest de organisatie besluiten om de deelnemers over de weg naar het bivak te sturen.

Hoewel Rooth begrip heeft voor de situatie, is het toch een enorme teleurstelling. “De eerste dag die ze annuleren, dat kan gebeuren”, zegt ze. “Zeker vanwege de veiligheid. We stonden vandaag aan de start met gemengde gevoelens of het wel door zou gaan, er kwam steeds minder zicht en meer wind. Toen zagen we de bui al aankomen en werd de stage toch weer geannuleerd. Het is enorm balen als je hier komt om te oefenen.”

Het is overmacht voor de organisatie, die donderdag tot het laatste moment gewacht hebben of de omstandigheden goed genoeg zouden zijn om toch te starten. Vrijdag staat de laatste etappe op het programma met een afstand van 303 kilometer. De finish is bij de filmset waar in het verleden Star Wars is opgenomen. “Het is heel zuur, maar hopelijk krijgen we morgen nog een mooie proef”, voegt Rooth toe. “Het zou mooi zijn als we het dan nog op een positieve manier kunnen afsluiten.”