24-03-2019, 12:21

Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije

Nederlanders in Tuareg Rally zeer te spreken over Algerije

Als rally was de Tuareg voor de Nederlandse deelnemers misschien iets te gemakkelijk, maar allemaal gaan ze met tal van ervaringen rijker weer naar huis. En nog belangrijker: ze genoten volop van wat Algerije allemaal te bieden heeft.

Lees meer

23-03-2019, 17:33

Geen grote veranderingen in laatste etappe Tuareg Rally Geen grote veranderingen in laatste etappe Tuareg Rally

Geen grote veranderingen in laatste etappe Tuareg Rally

Bij aanvang van de zevende en laatste etappe van de Tuareg Rally waren de kaarten al min of meer geschud. De drie rondes van 30 kilometer door de duinen van de Grand Erg Occidental - een gebied van in totaal 78.000 vierkante kilometer duinen - brachten nauwelijks nog veranderingen.

Lees meer

23-03-2019, 09:46

Eindeloze duinen in etappe 6 Tuareg Rally Eindeloze duinen in etappe 6 Tuareg Rally

Eindeloze duinen in etappe 6 Tuareg Rally

In de briefing werd het al gezegd en het roadbook toonde ook best wat duinen in de zesde etappe van de Tuareg Rally, maar het waren er uiteindelijk veel meer dan de deelnemers vooraf hadden gedacht.

Lees meer

21-03-2019, 19:48

Vijfde etappe Tuareg Rally ‘super leuke dag’ Vijfde etappe Tuareg Rally ‘super leuke dag’

Vijfde etappe Tuareg Rally ‘super leuke dag’

Vrijwel alle gezichten stonden op ‘joepie’ in het bivak van Taghit, waar de deelnemers van de Tuareg Rally terugkeerden na de vijfde etappe. Stuk voor stuk waren ze blij. “Wat een heerlijke dag.”

Lees meer

20-03-2019, 16:28

Dagje vrij rijden in Tuareg Rally  Dagje vrij rijden in Tuareg Rally 

Dagje vrij rijden in Tuareg Rally 

Wie wilde, kon de vierde etappe van de Tuareg Rally rijden vandaag, maar geklokt werd er niet uit respect voor de gisteren verongelukte quadrijder Giovanni Stefani. De meeste motorrijders, met uitzondering van de Italianen, gingen op pad, de meeste auto’s bleven in het bivak bij Beni Abbes.

Lees meer

19-03-2019, 19:30

Italiaanse quadrijder om het leven gekomen in Tuareg Rally Italiaanse quadrijder om het leven gekomen in Tuareg Rally

Italiaanse quadrijder om het leven gekomen in Tuareg Rally

De Italiaan Giovanni Stefani is in de derde etappe van de Tuareg Rally in Algerije om het leven gekomen. De 72-jarige quadrijder sloeg in de duinen over de kop en werd geraakt door zijn eigen machine. Medische hulp mocht niet meer baten.

Lees meer

18-03-2019, 21:11

Tweede etappe Tuareg Rally slechts voor enkeling haalbaar Tweede etappe Tuareg Rally slechts voor enkeling haalbaar

Tweede etappe Tuareg Rally slechts voor enkeling haalbaar

De tweede etappe van de Tuareg Rally was voor veel deelnemers te moeilijk. Haalde in de eerste etappe slechts twintig procent alle CP’s, op de tweede dag was het nog minder. De laatste deelnemers kwamen pas in het donker aan de finish. Dat kwam grotendeels doordat de Pro-rijders voor de finish bij Beni Abbes een dubbele lus door de duinen hadden waarbij een groot deel de kluts kwijtraakte.

Lees meer

17-03-2019, 20:09

Algerijnen stelen de show op eerste dag Tuareg Rally Algerijnen stelen de show op eerste dag Tuareg Rally

Algerijnen stelen de show op eerste dag Tuareg Rally

Bij de motoren was het nog net geen machtsgreep, maar bij de auto’s waren het Algerijnen die de eerste dag van de Tuareg Rally domineerden, met Lofti Ben Mansour als de eerste Algerijnse winnaar van de eerste Algerijnse etappe. Een groepje van drie motorrijders lag ver voor de anderen en zij bepaalden het podium van de eerste etappe in de duinen van de Grande Erg Occidental: Thorsten Kaiser, Dominique Robin en Abdelkader Mebarki.

Lees meer

16-03-2019, 18:00

Algerije ontvangt Tuareg Rally met open armen Algerije ontvangt Tuareg Rally met open armen

Algerije ontvangt Tuareg Rally met open armen

Twee jaar geleden deed een bestuurder van de Algerijnse federatie mee aan de Tuareg Rally in Marokko. Hij vroeg organisator Rainer Autenrieth of die niet geïnteresseerd zou zijn de rally in Algerije te houden. “Aanvankelijk twijfelde ik, want een rally organiseren in Marokko is veel gemakkelijker. Maar de uitdaging van dit land, met ongekende mogelijkheden, alles nieuw en onbekend, was te mooi om het niet ten minste te proberen”, zegt Autenrieth aan de vooravond van de eerste Tuareg Rally in Algerije.

Lees meer

15-03-2019, 19:46

Tuareg Rallye 2019: deelnemers op weg naar Taghit Tuareg Rallye 2019: deelnemers op weg naar Taghit

Tuareg Rallye 2019: deelnemers op weg naar Taghit

Terwijl de serviceteams gisteren arriveerden in Taghit en vandaag rustig de laatste voorbereidingen troffen voor de technische keuring, die voor morgen gepland staat, vliegen de deelnemers en overige servicemensen vannacht vanuit Algiers naar Bechar.

Lees meer

08-03-2019, 10:18

Tuareg Rally 2019: De woestijn kleurt roze Tuareg Rally 2019: De woestijn kleurt roze

Tuareg Rally 2019: De woestijn kleurt roze

Een rallyteam dat helemaal uit vrouwen bestaat is nog steeds een unicum in de cross-country rallywereld. Ook dit jaar strijdt Rallyteam Les Gazelles als enige 100% damesteam mee tussen de mannen bij de auto’s in de Tuareg Rallye in Algerije.

Lees meer

06-03-2019, 21:44

Tuareg Rally 2019: Henno van Bergeijk keert terug naar Algerije Tuareg Rally 2019: Henno van Bergeijk keert terug naar Algerije

Tuareg Rally 2019: Henno van Bergeijk keert terug naar Algerije

In de tijd dat het populair was om met oude Franse auto's via Algerije naar Niger te reizen om ze daar te verkopen, kwam Henno van Bergeijk ook geregeld in de Algerijnse woestijn. Eind volgende week keert de oud-Dakarrijder er weer terug om de Tuareg Rally te rijden. 

Lees meer

Rallyraid video's