Silk Way Rally : finish

Gepubliceerd op: 06-07-2021 22:29

Voordat de deelnemers over het finishpodium konden bij het bivak in Gorno-Altaisk, moesten er nog 587 kilometers afgelegd worden door de deelnemers. Na in totaal 3.108 kilometers afgelegd te hebben zit de 11e editie van de Silk Way Rally, die volledig in Siberië verreden is, erop.

Bij de motoren volgt Matthias Walkner Sam Sunderland (afwezig door een blessure) op als winnaar. Walkner gaat nu ook aan de leiding in het FIM wereldkampioenschap Cross-Country. Guerlain Chicherit maakt na een afwezigheid van 6 jaar een mooie comeback met de overwinning bij de auto’s na een mooi gevecht met de Mini’s van Krotov en Vasilyev.

De T3 categorie voor de Lightweights is gewonnen door het duo Cecaldi / Brucy, de Russen Kariakin/Vlasiuk wonnen bij de SSV’s. Bij de zwaargewichten won Sotnikov met het nieuwe Kamaz K-5 model. Sotnikov is de eerste rijder die de Silk Way voor de derde keer op zijn naam heeft geschreven.

Walkner wint

De laatste special was met 109 kilometer niet erg lang. Walkner ging comfortabel aan de leiding voor de start, maar voor Fraco Caimi en Daniel Sanders waren de twee overig podiumplaatsen nog binnen handbereik. Sanders ging er goed voor zitten en reed de snelste tijd, maar het was niet voldoende om een podiumplaats te bemachtigen. Franco Caimi liep de tweede plaats mis op 6 seconden! Die was voor Amerikaan Skyler Howes, die wederom goed voor de dag kwam met zijn Husqvarna.

Bij de auto’s was Chicherit erg blij met zijn zege: ,,Hier heb ik meer dan vier jaar op gewacht. Ik heb er altijd van gedroomd deze mooie rally te winnen. We hebben best wat fouten gemaakt, en het was jammer dat we niet naar Mongolië konden, maar ik dank de organisatie voor de drie extra dagen. Het was erg mooi en ik kan niet wachten om volgend jaar deze titel te verdedigen.”