Vierde etappe eindigt te vroeg voor Erik en Anja van Loon

Gepubliceerd op: 17-10-2023 15:39

Tijdens de vierde etappe zijn er problemen voor Erik en Anja van Loon. Erik rijdt in een gat in een rivierbedding waarbij er veel schade ontstaat aan de Can-Am. Bij Anja breekt de as van de versnellingsbak naar de tussenas van de Iveco. Beiden staan stil op de proef en proberen hun voertuigen provisorisch te repareren om naar het bivak te komen.

Erik lag op koers voor een prima tijd in de top tien. “In een rivierbedding rijden we op hoge snelheid door een gat in een rivierbedding. Rechtsvoor is alles kapot en krom, heel erg jammer. We hadden eindelijk een goed ritme te pakken en de technische problemen lagen achter ons, dit is domme pech. We proberen het te repareren en naar het bivak te komen. Daar gaan we kijken of we de buggy gerepareerd krijgen om de laatste etappe te kunnen rijden. Eerst proberen we uit de woestijn te komen.”

Ook Anja pakte door op de vorm van gisteren en zat kort achter de top drie. “Na 50 kilometer lagen we vijfde en niet zo ver van de top drie vandaan. In een keer ging de truck stuk en stonden we stil. De as tussen de versnellingsbak en de tussenas is gebroken en dat is wel een werkje om die te vervangen. Daarna rijden we richting het bivak en dan kijken we uit naar morgen. Jammer van vandaag, maar beter dat het hier gebeurd dan tijdens de Dakar Rally.”

Morgen staat de laatste etappe op het programma, een rondje Merzouga. Deze laatste proef is 152 kilometer en bevat vooral bij de start en voor de finish veel duinen. Daartussen zitten gravelpaden en zand, ook deze etappe is niet eenvoudig. Volg de rally live via https://www.maroc.live.worldrallyraidchampionship.com/en/truck/.