Rainbow Truck Team pakt 2e plaats in Rallye du Maroc

Gepubliceerd op: 19-10-2023 08:25

Niet-nor-maal! Dit scenario had niemand zien aankomen. Dinsdag waren de mannen van het Rainbow Truck Team al mooi opgeschoven naar plek vier in het algemeen klassement. Op een krankzinnige finaledag werd het nog veel mooier voor Gerrit Zuurmond, Tjeerd van Ballegooij en Klaas Kwakkel.

Tjeerd stuurde ons het meest korte en veelzeggende dagverslag ooit: “Bizar eind! FIA zegt dat we 2de zijn! Mooie etappe met in het begin en eind serieuze duinen!”

Het begon gisteravond al met het nieuws dat klassementsleider Martin Macik gediskwalificeerd is. Bij een technische controle bleek dat de Tsjech met een te grote restrictor in de rondte reed.

Vandaag kwam vervolgens Janus van Kasteren met een gescheurd chassis in de problemen. De nummer twee kwam met zoveel tijdsverlies over de finish dat ook hij wegviel uit de top. Zo schoof het Rainbow Truck Team zelfs door naar plek twee, achter de verrassende winnaar Michiel Becx.

Dit resultaat is natuurlijk meer dan geweldig voor het hele team. Er is constant goed gereden en dat werpt fantastische vruchten af. Het zilver blink als goud en iedereen heeft in het team heeft daar aan bijgedragen.

Het team is veel meer dan de drie musketiers in de MAN rallytruck. Veel is te danken aan de mensen in het bivak: Anthony Dekker, Henk Schuiling, Arie Nout, Simon Koetsier en Speciale dank aan Ismail Bafdil, onze locale monteur.

Zo’n rallyteam vraagt ook vooraf en tijdens een rally veel geregel. Het kan niet zonder een sterk thuisfront. Iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen: Dit resultaat is ook van jullie!

Monteur Klaas Kwakkel, navigator Tjeerd van Ballegooij en rijder Gerrit Zuurmond vormden de toppers in de truck. Mocht je naar buiten lopen en je oor goed te luisteren leggen in zuid/zuid-westelijke richting, dan kan je wellicht het feestgedruis vanuit Merzouga in de verte horen.