Ondanks pech pakt Van Kasteren wel wereldtitel

Gepubliceerd op: 18-10-2023 21:25

Janus van Kasteren begon met navigator Marcel Snijders en monteur Darek Rodewald namens Boss Machinery Team De Rooy FPT als eerste aan de finale proef van Rallye du Maroc.

In het eerste stuk duinen ging het prima. “Volgens mij lagen we daar gewoon aan kop. Maar toen hoorden we de kap van de achteropbouw tegen de cabine aankomen. Even gestopt en om de truck heengelopen. Eigenlijk niks gezien.” Aldus Janus Van Kasteren.

“We zijn verder gereden, maar het geluid werd steeds erger. Ik zei: Volgens mij hebben we een chassis probleempje. Die begon door te hangen. Toen konden we niet verder rijden en moesten we met spanbanden zorgen dat het chassis verstevigd werd. Een uur of drie zijn we daar mee bezig geweest.”

“We hebben de laatste duinen partij overgeslagen. Anders waren we bang dat de truck door midden zou breken. Om wereldkampioen te worden moesten finishen, dus dat was het belangrijkste. Het gebeurde vijftig kilometer voor het einde, dat is natuurlijk erg jammer. Einde rally, Michiel heeft gewonnen. Ook leuk en de wereldtitel veiliggesteld.”

Zo eindigde de enerverende Rallye du Maroc toch nog goed voor Team De Rooy en kan de blik gericht worden op de Dakar Rally van 2024.